Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Avet:
nista onda ......

najverovatnije odustajem .....

od citavog plana za sf :(
Ne bi trebao po mom mishljenju...kada sam doshao na ovaj forum znao sam mnogo o sf-u...sada slobodno mogu da kazhem da znam priiiiiiiiiiilichno mnogo o sf-u...Uz pomotj enderovog,mog i ovog zadnjeg kviza svi smo puno nauchili i upotpunili svoje znanje...A stvarno bih ti preporuchio da krenesh da chitash sf...retzimo Asimova :D :D :D :D

28(valjda).Ovaj autor je profesor fizike na kalifornijskom univerzitetu.Dobio je Nebula nagradu za svoj roman Timescape.Takodje je poznat po tome shto je napisao knjigu u vezi sa rcz serijalom,koja je po poslednjoj podeli uvrshtena u isti.Najpoznatija serija mu je "Galaktichki centar".Ko je ovaj autor?

Oxi, vodim je tabelu, pa ću je ažurirati povremeno, nemaš problema.Hehe radio sam dugo i kao magacioner, pa mi je profesionalna deformacija popisivanje svega i svačega...

Što se Aveti tiče, kako da odgovori ako ne zna ništa o SFu?Neka pročita nešto, druži se sa nama i nauči bar nešto.Ovako nema svrhe da ga i primimo u tim kada ne bi mogao da učestvuje u temama.

Pitanje uskoro...

Malo da budem kvaran, pomenuću Asimova, hehe

29. Asimov je po porudžbini producenta napisao knjigu po scenariju ovog filma, ali kao što svi znamo Asimov piše veoma brzo pa je knjiga izašla pola godine pre filma.Zbog toga mnogi misle da je film snimljen po knjizi a upravo je obratno.
U filmu je glumila jedna od najpoželjnijih žena tog vremena Rakel Velč.Film je 1966. režirao Ričard Flajšer.
1987. snimljen je drugi film, komedija, koji koristi sličnu ideju, a u njemu su glumili Meg Rajan, Denis Kvejd i Martin Šort.
Kako se zovu ta dva filma?
Ilustracija je za prvi film.
30gq.jpg

Tako je!
Dok sam tražio podatke o filmovima, pročitao sam i ovo:
U jednoj sceni glumci je trebalo da sklanjaju leukocite koji ih napadaju a režiser je rekao da svako bira odakle će ih sklanjati.
I krenu oni da snimaju i kad je došlo do toga svi pohrle da ih sklanjaju sa grudi Rakel Velč.Ponove kadar a glumci opet svi na Rakel...
Na kraju je režiser morao da tačno odredi ko će šta da radi, hahaha...
Tvoje pitanje.

Iz koje knjige je ova recenica: "Kinezi su vise zaboravili o plasticnoj hirurgiji nego sto ce japanci ikad znati"

Kome je ovo pretesko: Kako se zove film iz 1992 po noveli Stephena Kinga, Pirs Brosnan glumi doktora koji proucava dejstvo droga i virtualne realnosti na inteligenciju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back