Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naš'o sam nove smajliće, zahvaljujući Garou.
Evo kako se osećam kad ne znam odgovor...
loki5.gif
051.gif
screama.gif

...Ok. to pitanje ostaje za Endera...
183.U kom se fantazi stripu,krzljavi bolesljivi pisac uz pomoc naprave koju je osmislio njegov ujak transportuje u paralelni svet u kome postaje nabildovani celavi(sve vreme eksplicitno go) superjunak...koji se zaljubljuje u Kejt,bori sa zmajevima,demonima etc...a okolis je pustinja koja vise podseca na halucinogene snove (sto je i odlika ovog strip-autora)
den-portada-bis--.jpg

Koji je ovo strip?

Kaa:
...Samo za Endera... :D
183.Sta je "Argosijanska grdosija" ?

Problem sa ovim extra pitanjem je ne da se ne moze naci termin, vec da ga ima i previse, tako da cu sada poredjati moguce veze sa odgovorom, pa da vidimo sta kaze Kaa...

1. argosija - brod (plovni objekat) u "Knjigama Novog Sunca" Dzina Volfa. Od znacaja u prici je jer se javlja u recenici "Pelagijska argosija ugleda kopno", koja je neka vrsta lozinke u knjizi.
Takodje je kod nas postojao i bend pod imenom "Pelagijska argosija", ne znam kakvu su vrstu muzike svirali,neku modernu.

2. "Argosy" - Argo, Argosia - americki casopis tzv. pulp-fiction , objavljivao je fantasy i SF od 1882. do 60-tih godina. Veoma znacajan za americku SF scenu sve do 40-tih godina.

3. Argos, Argosijanci - planeta i rasa vanzemaljaca u "Stargate" serijalu.

4. Argosian sector - podrucje svemira u "Deep Space 9".

5. Argosian – Argosijanci, posebna rasa u nekom od “Star Trek” serijala.

5. Argos, Argosija - podrucje - zemlja u pricama o Konanu.

6. Argo, Argosia, Argos - su niz termina vezanih za grcku mitologiju (Argonauti, Argos) i upotrebljavaju se u raznim RPG igrama (na tabli), kao i u citavom nizu SF/fantasy prica.

Čekao sam Kaa da potvrdi ali valjda mi je tačan odgovor pa evo pitanja.
ADSL mi ne radi, pa ako ja ne uspem neka neko drugi potvrdi.

186. Asimov je smislio zakone robotike a ovaj autor u svom šestodelnom serijalu pominje prvo i drugo naređenje kao poslednju odbranu od mašina.Tri generacije jedne porodice u svojim genima nose aktivacioni kod za ta naređenja.
Ko je autor i koji je to serijal?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back