Neverending SF, F & H kviz

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema pitanja više od 24h, šta se to dešava sa nama?

Naizgled teško pitanje, ali relativno lako se nalazi bratom guglom.

824. Šta se desilo Nov. 9, 2151?
Na početku ove epizode (noćas emitovana na Avali) pomenut je i srpsko-hrvatski.Dakle, koja dva lika su "glavni" u ovoj epizodi i gde se nalaze?
Dodatno pitanje, nije obavezno, kog člana posade jedan od ove dvojice sanja (nije jedini, ima ona više obožavalaca u SF timu :D)?

Ups. Znam da se na Avali emituje Star Trek: Enterprise pa sam potražio podatke o datumu i onda pročitao pogrešan red. Radi se o epizodi Shuttlepod One

Commander Tucker and Lt. Reed have been on a mission to test the targeting scanners on Shuttlepod 1, requiring them to fly the craft at least 20,000 kilometers from Enterprise. During their trials they experienced an unusual jolt that disabled their sensor array and com system, forcing them to return early to the asteroid field where Enterprise has been engaged in a mapping project. Upon arriving at the rendezvous point, the two men are shocked to find a field of debris on an asteroid's surface, including a hull fragment that is unmistakably a piece of Enterprise.

A znaš i da radije gledam dotičnu posle ponoći, nego što sa vama četujem na našem forumu.
a105.gif
a070.gif
:lol:

Evo me MGordan...:D
826.
Ovaj americki sf autor je 1982. izdao prvu knjigu serijala ( ima ih ukupno tri )..
Glavni junak i njegov najbolji prijatelj - Tomas, pronalaze olupinu vanzemaljskog broda i coveka koji umire...
Ime pisca, kompletne trilogije i prve knjige je ?

Ha, ha, :-) :-) odlicno pitanje pikax , ovo je po mom misljenu najbolje trik pitanje u svim kvizovima do sada.

zbog reci "vanzemaljskog" odmah asocira na Naucnu fantastiku, a u stvari u pitanju je cista Epska fantastika, iako brod jeste vanzemaljski, ali ne svemirski vec morski.

Znaci ovako:
1. Pisac Rejmond E Fejst

2. Knjiga "Magician", a ponegde kao kod nas je objavljena u 2 dela "Carobnjak Segrt" i "Carobnjak - Majstor"

3. Trilogija "RiftWar" iliti "Ratovi Kapije Sveta" koju jos cine "SilverThorn" i "Darkness at Sethannon", a sama trilogija je pocetak niza serijala sa 20 tak knjiga do sada koje se bave svetovima Midkemie i Kelewana.

A likovi spomenuti u pitanju su Pag i Tomas.

ender71:
Ha, ha, :-) :-) odlicno pitanje pikax , ovo je po mom misljenu najbolje trik pitanje u svim kvizovima do sada.

zbog reci "vanzemaljskog" odmah asocira na Naucnu fantastiku, a u stvari u pitanju je cista Epska fantastika, iako brod jeste vanzemaljski, ali ne svemirski vec morski.

Znaci ovako:
1. Pisac Rejmond E Fejst

2. Knjiga "Magician", a ponegde kao kod nas je objavljena u 2 dela "Carobnjak Segrt" i "Carobnjak - Majstor"

3. Trilogija "RiftWar" iliti "Ratovi Kapije Sveta" koju jos cine "SilverThorn" i "Darkness at Sethannon", a sama trilogija je pocetak niza serijala sa 20 tak knjiga do sada koje se bave svetovima Midkemie i Kelewana.

A likovi spomenuti u pitanju su Pag i Tomas.
Hvala Endere -> polaskana sam :D..
Naravno da je odgovor tacan :D

827. Ah, stara dobra vremena, kada je kviz išao brzinom WARP 5...
Da onda nisam postavio slično trik pitanje, sada ne bih ni uz pomoć brata gugla prepoznao odgovor u listi dobitnika Nebule.
Sreća je topli kosmički brod.
Tiptree, James, Jr. (iliti Raccoona Sheldon, a u stvari, Alice Bradley Sheldon :D ), --Happiness Is a Warm Spaceship, 1969. (novelette) (If, #142, November, 1969).
Nije čudno što je koristila i muško ime, bila je biseksualna. :roll:

A sada pitanje zbog kog sam se potrudio da odgovorim na prethodno.
Upravo sam odgledao V za osvetu (V for vendetta), pa malo o njemu.

828. Koja je poznata kompozicija simbol pobune u ovom filmu (čuje se na početku i kraju), ko je kompozitor i povodom kog istorijskog događaja iz 19. veka je komponovana?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back