..Never say never...

Pre svega mislim da u takvoj situaciji(zena koja ima jednog,a spavala je i sa drugim)ne moze biti sigurna 'ko je otac deteta.Danas se utvrdjivanje ocinstva moze uraditi i u pocetnom stadijumu trudnoce.Znaci,sesti s obojicom,utvrditi 'ko je otac...
U takvoj situaciji bi znala da ni sa jednim od njih dvojice ne treba da ostanem,da je suvise to za jadna muska pleca i da bi kad tad povukao to u nekoj svadji...
Ostajemo-moja bebica i ja!Sta ces vise...
I naravno da bi otac deteta ucestvovao u detetovom zivotu onoliko koliko zeli,nikad mu nista ne bih zabranjivala jer mi je vazno da mi dete izraste u normalnu i srecnu osobu.

Pre svega mislim da u takvoj situaciji(zena koja ima jednog,a spavala je i sa drugim)ne moze biti sigurna 'ko je otac deteta.Danas se utvrdjivanje ocinstva moze uraditi i u pocetnom stadijumu trudnoce.Znaci,sesti s obojicom,utvrditi 'ko je otac...
U takvoj situaciji bi znala da ni sa jednim od njih dvojice ne treba da ostanem,da je suvise to za jadna muska pleca i da bi kad tad povukao to u nekoj svadji...
Ostajemo-moja bebica i ja!Sta ces vise...
I naravno da bi otac deteta ucestvovao u detetovom zivotu onoliko koliko zeli,nikad mu nista ne bih zabranjivala jer mi je vazno da mi dete izraste u normalnu i srecnu osobu.

bas tako bih i ja!

Tema je dobra za sveopstu raspravu.Mogu reci da ja prolazim kroz slicnu situaciju i da mi nece biti lako dokazati ocinstvo.Mislim da je ipak bioloski roditelj ne zamenjiv.Normalno,ako je normalan.Sa ovim treba da se pozabave i socijalne i sudske institucije.Jer je nas zakon povodom ovakih problema,katastrofalan.Ne vredi nekom podvaliti tudje dete jer ce se to kad tad saznati,a i zivece se u strahu da se to delo ne sazna.Onda je bolja opcija,ziveti sama sa detetom.
Toliko...

Zamislimo situaciju da se desio sex(ljubavnik ili jednokratna avantura) a ništa vam tip ne znači, ostanete neplanirano trudne i odlučite zadržati dete, s tim da njegov otac nije vaš trenutni dečko/suprug koga volite nego neki tip ..
-bi li se odlučile za samohrano majčinstvo ili bi istraživale opciju da budete s pravim ocem deteta
-bi li pokušale spasiti vezu/brak ili bi samoinicijativno (svesni svoje pogreške) odustale od toga
- bi li pokušale stalnom partneru prikazati dete kao njegovo (to se dešava puno češće nego što se obično misli)
- bi li uopće rekle ocu deteta da je njegovo, ili bi mu uskratili tu informaciju s obzirom da znate da je s njegove strane to dete neželjeno

Iz muške perspektive

Činjenica da je dete vaše ,sigurno bi utecalo na to da dete priznate i da se o njemu brinete. Ali činjenica da dete ima mamu kojoj definitivno niste namjenili tu ulogu je možda odbojna.
Odnosno situacija bi bila
Imamo dete koje treba oca, oca koji treba znati da ima dete, i partnera koji treba znati da dete koje se rodilo nije njegovo.:mrgreen:
Kakva komplikaciuja! Mislim da se meni ne bi tako nesto moglo desiti- znam kakva sam, ali ako treba da biram od ovih opcija, utrapila bih muzu tudje dijete:rumenko:

Back