Neutralni

Frederick_

Elita
Poruka
17.285
Jedna autorska:

Kao sto je ocigledno svima, u Srbiji je u toku borba prptiv zlikovačkog režima.

Uopšte nije upitno da je režim zao, jer niko se ne kopča na leđa i svi vidimo šta rade ovih 13 godina - bezbroj afera, ubistava, smrti! Enormna krađa, zaduživanje. Uništena kultura, nacionalna frekvencija isključivo za prorežimske medije.
Nepotizam nikad veći.
Itd, itd....

Ali ono što je uvek bilo zanimljivo u svakoj borbi su neutralni, tačnije oni koji se tako deklarišu.

A istina je da neutralni ne postoje.
Neutralni su podržavaoci zla, i to je svima toliko ocigledmo da nema tu neke velike diskusije.

Ali neutralni su i žrtve, kao robovi, samo srećni robovi.

Ovaj video to najbolje objašnjava.

Šta mislite, kako da probudimo neutralne, da ne moraju da cekaju da nekog njihovog ova zlikovačka vlast ubije?

'неутралнИ' су малога броја .... треба пробудити 'неутралнЕ'

хоће ли конформисткиЊЕ мрднути гоозе

Шта мислиш шта би се десило да се 'пробуди' 2 500 000 милиона жена ?

90% у протестима су девојке жене ..... 90% оних које су сеповукле из протеста су жене

Mnogo je neutralnih , jer su pre toga postali protiv mudrih....

Srbi su mahom skloni jednoumlju jer nemaju identitet, imaju ja sam znas ti ko sam ja, ali sve je to emotivno , poludelo , muskarci obicno picopacenici , retko ali bas retko ko nije, a oni koji nisu , su mahom sebicnjaci ili proracunati pa ih je to spasilo od picopacenistva....

Sad su svi izmedju nasilja i diktatura i straha ...i tako paralisani glumataju neutralnost...takva neutralnost je cesta.....
To je ono kao kad pas ne podnosi da ga gledas u oci , uplasi se i onda ce te ujesti u svom strahu , a ni ti psa onda ne smes da pogledas, jer bolje da se pravite oprezni i u strahu mutavi da ne gledate jedno drugo i prodjete tako , nego da on laje a ti krenes i na kraju se izujedate..

Niko nema vremena, a ono , nemoj da se zameras , kad su mnogo glupih oko tebe, to bas i ne donosi dobro...

Ova vasa teorija treba probuditi neutralne, sto studenti ustvari pokusavaju od pocetka....i ja im dajem podrsku u tome, je poslednji ocajnicki potez da se odustane od mentaliteta Srba da su uvek za pobednike...do kraja...

Jer taj mentalitet vodi do razbijanja svakog ko zeli da iskoci iz kola koja idu ka provaliji , jer svi te teraju da se drzis iste sudbine cak i kad vide da sve ide u provaliju...zavideli bi ti da se ti izvuces a oni da pojedu G...

Opet to je cist prikaz gluposti naroda i posledice zavist prema onome ko nije...ili ko je hrabar...
Najistaknutiji pojedinci Srbije, u skoro svako vreme, su uvek bili ti sitni mrgudi i mrzojebi , ja licno osetio na svojoj kozi , jer ja se trudim da gledam svoja posla ali posto sam lav u horoskopu onda sam svetionik, ili posto sam visok 2 sa 2 onda sam svetionik, ili neko kaze posto sam uocljiv ili lep onda sam svetionik, ali nek bude zato sto sam lav...i stvarno mi pise i u psiholoskom profilu DB i VB da sam psiholoski neuocljiv, i volim kad je tako , volim da se druzim, ali da postojim samo za te sa kojima se druzim...ali ne ide tako...

Npr glupi i slabi imaju potrebu da se izivljavaju nad drugima da bi pokrili svoj strah ili slabost, i onda je zaebano kad krenu na mene, jer koliko god da mislis da sam opasan, mogu da budem 10x opasniji...
A to znaci 6x opasniji lako odradim, a to je vec dovoljno da resim stvar
elem, znaci samoodrzanje i gledas svoja posla i ne moze da te ostave na miru...i onda vidis da je vecina naroda jednoumna, sa kompleksima, zlurada, jajarska...to posebno , i da pravi sliku o sebi , a da ne radi na sebi..

To dovodi do toga da pametan covek ne zeli da bude Junak iako bi rado zrtvovao dosta toga da zastiti bliske i vredne osobe, tj radio na pozitivnoj selekciji u okruzzenju....
Sva sreca par meseci pre nego sto sam ja bio u nekom premisljanju , poginu Giska...metak u ledja...i to je bio jasan znak kakvi su Srbi...

Ono što mi prozvani neutralni vidimo to je da je Vučićev režim samo vrh ledenog brega koji ekstremno štrči a da je takvo stanje u zemlji posledica dugotrajnog procesa od tridesetak godina u kojem dominira naracija i sistem nastao iz nje u kojoj je Vučić nužno ishodište.
I sada bi oni da nas vrate u stanje Đinđićeve ili Tadićeve ili Veljine ( Koštuničine) ere sa pričom kako je Vučić kriv za sva zla ovoga sveta
Mi bi pak ako se već Vučić skida da skinemo ceo sistem koji ga je i stvorio (bukvalno i doveo na vlast) u kome je Vučić beskrupulozna marioneta .

sve se bojim da je to istina a ne samo prica , zvaka za pokrivanje, za seljaka..

Pa da se neko stvarno bori za normalniji sistem ne bi se odmah nalaktio na SNS masineriju i rokao studente da ga puste da pravi rucak...

Nema od te price nista, to je samo blamaza,u ovom slucaju krinka5 blamaza...jer je on izneo tu tezu da bi hteli mnogo a ni osnovno ne moze ti isti ljudi , ne umeju ni da prepoznaju sta vredi niti da kreiraju saradnike, ne umeju nista, niti znajus ta zele, cak ni to ne znaju...cak ni to..

Ovo su lazni neutralni, njih ne ubrajam u neutralne vec one koji stvarno misle da nista nece da se promeni i kojima je svejedno.

To su, ujedno, apstinenti na izborima.
Nisu , obicno glasaju za vlast, dnevnik fora, sutra ce biti isto stabilno kao danas, oni su protiv promena.....tako da glasaju , samo za vlast uvek...

Неутрални не постоје има незаинтересованих и то капирам, али њих је јако мало. Друга ствар је напушавати све што ти се не свиђа у овим догађајима.

Neutralni su uvek i svuda borci za trenutno stanje,

samo su prevelike kukavice da nesto kazu i urade.

Cetnicki Djeneral Paton je vodio neutralne Svabe po Dahauu i Belsenu 45. da im pokaze rezultte njihove neutralnosti.

Da ponovim...neutralni se ne mešaju u trenutna dnevnopoliticka dešavanja
Kada se probude onda postaju vrlo nezgodni.
Tako da ko ima uši čuo je...
Screenshot_20250709_125938_TikTok.jpg

Da li su neutralni ujedno i veoma ograniceni sto se tice kapaciteta za empatiju?

Jer ocigledno je da mnogi pate zbog direktne posledice zlocina vlasti.

Sta je sa empatijom i saosecanjem sa tim ljudima? Sa žrtvama?

Kako moze neko da bude neutralan, znajuci da je vlast direktno kriva sto je 16 ljudi ubijeno nadstresnicom?

Plus, da je jedna mlada majka ostala trajno teško osakaćena, nesposobna za samostalan život?!

Kako pored toga neko može da bude neutralan???

To se dobija kad zivis u Srbiji ,
prvo se uspostavi hijararhija, znaci ko je malo visi ko je malo nizi , onda gledas kako kad si ti u teskoj nevolji srbi svi od reda kazu , ma proci ce, ali niko ne pomaze, retko ko ....ali svi kazu , kad prodje, a trebao si da kazes, pomogao bih ti...

Naravno tu je i efekat bi ti poimogli ali vecina srba se natovari , tj predje granicu ako das prst uzmu i ruku....
I jos se naljute za sva vremena ako povuces ruku....

Tako da brzo se izgubi empatija , dovoljno je da vidis jednu zrtvu tragedije i nekima nestane empatije,
Ima i onih koji su videli mnogo vise zrtava odjednom, ali ne mora empatija da funkcionise po tom principu merenja katastrofe...

Ipak ja sam zadovoljan i sa 6% empatije i to one kad je njima dobro i onda su prestizni i ti ih ubedis da si u nezavisnoj situaciji , e onda ima za empatiju....

Tako je to kad si Afrika ....

Šta mislite, kako da probudimo neutralne, da ne moraju da cekaju da nekog njihovog ova zlikovačka vlast ubije?

Mislim da je glavni problem u tome što ne postoji jasna alternativa. Nezadovoljstvo je ogromno, studenti sprovode akcije i bude nadu, ali fali politička artikulacija, figura sa imenom i prezimenom, glavom i bradom, neko ko bi stao na crtu Vučiću i povukao ljude za sobom.

U ovom trenutku postoji masa, ali ne i pravac. Teško je identifikovati se sa bezimenim pokretom, a još teže poverovati da može da pobedi. Čak i međunarodni akteri, koliko god videli sve što se ovde dešava, neće podržati promene dok ne vide ko je alternativa.

Opozicija, nažalost, ne nudi ništa. Odabrali su da deluju "iz senke", da ćute, čuvaju svoje pozicije i čekaju da se Vučić sam saplete, pa da iskoče kao "oslobodioci". To možda jeste strategija, ali to nije inicijativa. I ne uliva poverenje. Ne donosi promene.

Ako neko može da probudi neutralne, to su studenti, ali pod uslovom da iz protesta prerastu u pokret. Da ponude nešto novo, autentično, i iznedre svog Koštunicu. U suprotnom, masa će ostati nemi posmatrač.

Poslednja izmena:
Jedna autorska:

Kao sto je ocigledno svima, u Srbiji je u toku borba prptiv zlikovačkog režima.

Uopšte nije upitno da je režim zao, jer niko se ne kopča na leđa i svi vidimo šta rade ovih 13 godina - bezbroj afera, ubistava, smrti! Enormna krađa, zaduživanje. Uništena kultura, nacionalna frekvencija isključivo za prorežimske medije.
Nepotizam nikad veći.
Itd, itd....

Ali ono što je uvek bilo zanimljivo u svakoj borbi su neutralni, tačnije oni koji se tako deklarišu.

A istina je da neutralni ne postoje.
Neutralni su podržavaoci zla, i to je svima toliko ocigledmo da nema tu neke velike diskusije.

Ali neutralni su i žrtve, kao robovi, samo srećni robovi.

Ovaj video to najbolje objašnjava.

Није баш тако једноставно објаснити феномен неутралних, није баш тако црно или бело, има ту више нијанси. Ја сам био неутралан, мислим да сам због тога компетентан да то најбоље објасним. Наш народ реагује емотивно, импулсивно и није способан да анализира било какву појаву хладне главе, критички.

Моја подела би изгледала овако, бар на први поглед, а вероватно има још неких форми неутралности када је у питању овај друштвени проблем који имамо.

1. Ботови који глуме неутралне, су лажни неутралци, дакле људи који ће гласати за режим и који иду по њиховим митинзима.
2. Неутрални, који нагињу ка Вучићу. То су они који су разочарани Вучићем, који највероватније неће изаћи на изборе, али не подржавају блокаде. Њихов неизлазак на изборе је директна подршка студентима. Један глас мање за режим.
3. Неутрални са ћаци менталним склопом, који нису никада нису били за било коју опцију, али који не подржавају блокаде, нити Вучића, њих није придобио Вучић.
4. Неутрални са нећаци менталним склопом, који нису никада нису били за било коју опцију, али који (не) подржавају блокаде, нити Вучића, њих нису придобили студенти.
5. Неутрални, који нагињу студентима. То су они који су разочарани студентима и опозицијом, који највероватније неће изаћи на изборе, али (не) подржавају блокаде. Њихов неизлазак на изборе је директна подршка Вучићу. Један глас мање за студенте и опозицију.

Back