Neuklapanje u društvu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve ima veze što je postavljač teme muško? Misliš da i žensko nisu našle u istoj situaciji, recimo ja? Takođe u srednjoj, svi su me isključili i izbegavali, čak i jedan iz odelenja vrelim cigaretom opekao moju ruku. Mnogo sam trpela, njemu nisam mogla da suprotstavim jer je muško. Posle srednje škole, sretnemo se, on se obradova što me vidi, pruži ruku da se pozdravi, ja ga 'ladno oduvala.

A on se mnogo potresao zbog toga sto si ga ti oduvala?
Takvi ljudi zaboravljaju,oni uglavnom i ne vide da su povredili nekog,a i ako vide,tad je vec kasno,pa nista ne preduzimaju.
Zasto da se ceka kraj srednje,zasto kazi mi?>
"Istrpi jos 1,2,3 godine,bice bolje posle srednje...to su najlepse godine zivote,i on/ona ne sme da se prepusta tom nasilju,psihickom i fizickom!
Diplomatija,zaista? Ko je to diplomata sa svojih 16 godina...niko nece da slusa ni filozofe ni diplomate,jer to u srednjoj nije kul.
Ovaj decko je debelo zaglibio,i razgovor sa nasilnicima nece mu pomoci,iz prostog razloga,jer nece da ga slusaju!
Zamislimo situaciju...neki decko ga psuje i vredja,i ovaj krene sa recenicom tipa :"Hajde da resimo ovo kao ljudi...trt-mrt" PAU. Dobice po nosu,mu.dima,umlatice ga bre vise nego ikad.
Zene su drugacije. Zene ne pribegavaju toliko,ako uopste pribegavaju,fizickom nasilju,i one to i mogu da rese recima.

U sustini dovoljno je samo da se suprostavi i zauzme taj borbeni stav, u 90% slucajeva ne dodje do sukoba. Svi smo svjedoci da kad dodje do guzve to je uglavnom mnogo galame i malo akcije. Zato i napadaju ovoga sto se ne brani jer je laka meta.

zvucace otrcano, mozda kao iz nekog filma, ali moj savet ne moze da bude "strucan" samo onaj prosti i jednostavni ulicarski.

stvar kalibra druze. ja sam odrastao bez brace,oca ,anoreksican i bez "ledja" bez ikoga da me zastiti
dusu dalo za kinjiti.
uvek sam imao cuku(muda) da se pobijem s bilokim.ako nije bilo dovoljno bila je tu cigla,lanac od bicikla ili neko pomagalo.
secam se u prvom razredu se nasao neki pametni debeli koji je bio za glavu vislji od mene koji je hteo da ga molim da mi vrati svesku :lol:

dobio je HB olovku u facu.negde ispod oka. vise se nije setio da pametuje

a jesam bio cudak. u mom zatucanom vilidzu sam bio jedini omladinac koji je bio "sekta-metalika-narkoman" sto je i leti nosio cizme i kojekakve lanceve opasene oko struka.

ti si klasicno primer pokorne zrtve. i to ne verujem da moze da se promeni odlukom. muda se ne dobijaju tek tako...ili si taki, ili nisi.

** uuuuf sto mi je prijalo da se malo prokurrcim :cool: **

duso, verujem da su ti dobre namere, ali to jednostavno nejde. to ce ih samo podsticati da budu okrutniji.
veruj mi ;)[/I
]

:lol::mrgreen:

To sve predugo traje i neće ti biti nimalo lako, ali moraš to da presečeš. Da pokažeš zube, da se suprotstaviš.
To je po meni nažalost jedini način.
A to je inače tako u životu, u školi, na poslu, u društvu, bilo gde, ljudi instiktivno napadaju najslabijeg, kao čopor gladnih vukova.
I zbog toga moraš to što pre da presečeš, jer samo od sebe neće prestati.
Mani se traženja problema u sebi rešavanjem testova i sl. nego skupi hrabrost i suprotstavi se, ne daj nikome da te omalovažava, bezobrazluku odgovori na isto tako bezobrazan način bez ustručavanja.
Dokle god pokušavaš lepo i na fin način, dotle se neće ništa pomeriti sa mrtve tačke, dopusti sebi da ti "pukne film" pa uzvrati istom merom.

A on se mnogo potresao zbog toga sto si ga ti oduvala?
Takvi ljudi zaboravljaju,oni uglavnom i ne vide da su povredili nekog,a i ako vide,tad je vec kasno,pa nista ne preduzimaju.
Zasto da se ceka kraj srednje,zasto kazi mi?>
"Istrpi jos 1,2,3 godine,bice bolje posle srednje...to su najlepse godine zivote,i on/ona ne sme da se prepusta tom nasilju,psihickom i fizickom!
Diplomatija,zaista? Ko je to diplomata sa svojih 16 godina...niko nece da slusa ni filozofe ni diplomate,jer to u srednjoj nije kul.
Ovaj decko je debelo zaglibio,i razgovor sa nasilnicima nece mu pomoci,iz prostog razloga,jer nece da ga slusaju!
Zamislimo situaciju...neki decko ga psuje i vredja,i ovaj krene sa recenicom tipa :"Hajde da resimo ovo kao ljudi...trt-mrt" PAU. Dobice po nosu,mu.dima,umlatice ga bre vise nego ikad.
Zene su drugacije. Zene ne pribegavaju toliko,ako uopste pribegavaju,fizickom nasilju,i one to i mogu da rese recima.

Baš me briga šta je bilo posle s njim.Da li se potresao ili ne, da li se seća ili ne ne zanima me, važno je da sam ja sve ovo zaboravila i progurala kroz život.
Naučila sam da svuda ima nasilnici čak u leptir mašni, samo treba ih prepoznatai i beži.
To mi je bilo na II godini tada se zvalo usmereno obrazovanje, srećom bili smo tu jednu godinu i on je otišao ko zna gde i uopšte ne sumnjam da je druge maltretirao a bogami i
neko njega sredio. :D Posle srednje škole, sreli smo se, da li se opametio ili se pokajao zato mi drugarski pružio ruku.Ne fala.
Zašto da ne može da bude diplomata, mi ne znamo kako Dušan izgleda i ponaša sa ostalima i kako priča, da li mu se vidi na kilometar da ga je lako dirati? Koliko jede, koliko je on visok?
I kakve su mu telesne građe? Da li takav utisak odaje da s njim svako radi šta hoće? Glasine su opasne, brže brže od munje.

Prvo Dušan da jede kvalitetnu hranu, često, važno je to, da raste i bude jači. I da ide u sportski klub da nabilduje mišiće, da bude malo viši i mišićav. Drugo, da ima smisao za šalu i duhovite viceve,
opušten, veseo, sa svakim drugarom: 'de si šefe? ;) Hoćemo li da idemo u istom pravcu ka stanici? Onda tema o sportu, školskom gradivu, situacijama i o devojkama. :mrgreen:

Ako baš mora da se suoči sa jačima od sebe kada ste svi navalili, zar niste se priupitali da nije on možda umoran od svega? On može da se ispiše iz škole i promeni sredinu ako ga podrže roditelji.

Ima i bogami devojčice da pokažu pesnice, pa grebljenje i čupanje a ne samo na rečima. :D

Poslednja izmena:
To sve predugo traje i neće ti biti nimalo lako, ali moraš to da presečeš. Da pokažeš zube, da se suprotstaviš.
To je po meni nažalost jedini način.
A to je inače tako u životu, u školi, na poslu, u društvu, bilo gde, ljudi instiktivno napadaju najslabijeg, kao čopor gladnih vukova.
I zbog toga moraš to što pre da presečeš, jer samo od sebe neće prestati.
Mani se traženja problema u sebi rešavanjem testova i sl. nego skupi hrabrost i suprotstavi se, ne daj nikome da te omalovažava, bezobrazluku odgovori na isto tako bezobrazan način bez ustručavanja.
Dokle god pokušavaš lepo i na fin način, dotle se neće ništa pomeriti sa mrtve tačke, dopusti sebi da ti "pukne film" pa uzvrati istom merom.

opet stvar kalibra...nekima ako pokazes zube povucice se. ali se jako lako moze desiti i sl:
-maca hoce da ogrebe? naterajmo ga da zazali sto se uopste i suprostavio.
pa tako moze doci i do fatalnog ishoda.

sve zavisi od toga kakvi su to likovi sto ga omalozavaju.

pa nekom defoltu su "siledzije zapravo plasljive kukavice, blablabal"
ali moze se desiti da su i teske psihopate koji se nece iscimati ako vecita zrtva pokaze zube...

Hahahaha, savetujes ga da bude diplomata a preporucujes mu da se nabilda i zdravo hrani da bude jaci.
Plus da postane duhovit odjednom, kako da bude ako covek nema smisla za humor?
A tek ono da govori drugarima "gde si sefe". :mrgreen:
Gde bre da bude umoran od svega mladic u tim godinama, ako sad nije ni za **** nece nikad ni biti.

Kao ne znaš da diplomatskim putem i smislom za humor probija led i omekšava ili zbuni neprijatelja pa se izvuče.Il' nisi znao? :mrgreen:
Ne odjednom, da se pripremi usput. Može da nauči napamet viceve i to prepričava ali taktično i sa dobrim glasom i obavezno sa osmehom.
Pa jeste, svuda čujem muški u šali kaže drugaru :de si šefe. To ti možda nikada nisi praktikovao? :D

On nije umoran u godinama, već od zlostavljanja i borbe emotivno i psihički.

Kao ne znaš da diplomatskim putem i smislom za humor probija led i omekšava ili zbuni neprijatelja pa se izvuče.Il' nisi znao? :mrgreen:
Ne odjednom, da se pripremi usput. Može da nauči napamet viceve i to prepričava ali taktično i sa dobrim glasom i obavezno sa osmehom.
Pa jeste, svuda čujem muški u šali kaže drugaru :de si šefe. To ti možda nikada nisi praktikovao? :D

:hahaha1: :hahaha:

Ama, da je on imao te sposobnosti on bi ih vec upotrebio.
Ma gde mozes postati duhovit tako sto ces nauciti napamet viceve. :mrgreen:
Ti si skroz detinjasta.

Zbog ovakvih stvari mi je drago sto sam zensko. ne moze se resiti recima ovo, nema sanse, moras da ojacas fizicki i da se fizicki obracunas sa njima, tj. sa glavnim likovima tu.. onda ce da od.jebu ostali koji samo prate te idiote.. ili, sto kaze difrent, nadji nesto cime ces da ih udaris kad te napadnu dok si jos slab

sta da ti kazem, nemoj da se izvinjavas za to sto jesi, drzi glavu visoko.. ali nemoj da budes neprijateljski nastrojen, komuniciraj normalno, nekad pokusaj da se ubacis u razgovor, nasmej se, pokusaj da delujes opusteno i sigurno u sebe. kad vec zelis da budes prihvacen.

nece biti lako sigurno, ali jaca je valjda tvoja zelja da ne budes ponizavan stalno, j.bt. ko su oni bre da tebe maltretiraju? bori se.

opet stvar kalibra...nekima ako pokazes zube povucice se. ali se jako lako moze desiti i sl:
-maca hoce da ogrebe? naterajmo ga da zazali sto se uopste i suprostavio.
pa tako moze doci i do fatalnog ishoda.

sve zavisi od toga kakvi su to likovi sto ga omalozavaju.

pa nekom defoltu su "siledzije zapravo plasljive kukavice, blablabal"
ali moze se desiti da su i teske psihopate koji se nece iscimati ako vecita zrtva pokaze zube...
Slažem se, ali po meni drugog rešenja nema, nažalost. Ili da pokaže zube ili da ćuti i trpi.
A po njegovoj priči, to je već poprilično uzelo maha i mnogo dugo traje, tako da mislim da mora da skupi hrabrosti, da rizikuje i da preseče.
Ne mislim na fizičko nasilje, više na stav, reči, kao kad pukne film, pa kažeš - e sad je stvarno dosta! - odsečno i samouvereno, u tom nekom smislu.

Hahahaha, savetujes ga da bude diplomata a preporucujes mu da se nabilda i zdravo hrani da bude jaci.
Plus da postane duhovit odjednom, kako da bude ako covek nema smisla za humor?
A tek ono da govori drugarima "gde si sefe". :mrgreen:
Gde bre da bude umoran od svega mladic u tim godinama, ako sad nije ni za **** nece nikad ni biti.

'De si sefe koji ti ja vrag :lol:

@Aero Miss tako se led probija kad jos niko nije stigao da te izmaltretira,on ocigledno nije za taj tip nastupa.
Napamet viceve da uci? A da nauci i govor pa lepo da mantra to non-stop,ali ako ne ume spontano da se sali bolje i da ne radi to...
Ne sme da bude umoran. Ako se sad ne probudi,ko zna kako ce da ga gaze u buducnosti,kada ga cekaju teze odluke,poslovi,sve sto ide uz to.
Sto se mene tice,moze da ostane takav kakav je,svejedno mi je. Ovo sam sve napisao jer mislim da mu moze pomoci,a ti mu pricas da chatuje sa vrsnjacima kao da su ga dva puta lupili u glavu i to je to.
Zeno,devojko,sta god da si,njega ubijaju od batina. Nasilje retko kad moze recima da se resi.
I mozda je decko dosadan,nema smisao za humor,ne ume da sastavi recenicu (koliko god on voleo srpski,volim i ja avione pa ne letim,jel)...ima toliko faktora koji mogu da otezaju situaciju...

I da,ti si sve to prosla...jesi li? Nisu to iste price koliko s emeni cini. Maltretirana si bila,sada vise nisi :lol: ali ne mora da znaci da ce i on tako da prodje.

Postavljac previse trazi potrvrdu od drugih/interneta da je normalan i da nije debil,ali ja znam ljude koji su ludi i debili,sa inteligencijom nizom od zimskih temperatura u Sibiru,pa imaju drustvo.
Mozemo mi nejmu da pricamo i da je lep,i da je pametasn,i da je mnogo zanimljiv,dzabe. Ovo je internet. A on (postavljac) je drustveno hendikepiran,i internet ce ga dokrajciti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back