network conection pomoc

scorpyon

Početnik
Poruka
16
ljudi reinstalirao sam win xp sp3 . naravno nema vise podrske za xp . sve je ok sem jedne stvari

imam internet ali - u hardware stoji 2 network connection . prva je sa onom zutom zastavicom - znaci ima problem i ne mogu da izbrisem ili da updejtujem driver - to je intel(r) 82562g 10/100 network connection ,
druga ispod nje je uredu ona je 1000 network connection . i najverovatnije preko ove druge pravi net konekciju , ali mi svaki program javlja da je internet konekcija nestabilna .
network connection- unstabil .

probao sam da poskidam neke drivere za ovaj prvi 10/100 ali ne ucitava ih . kada kliknem da izbrisem ne dozvoljava mi :( .

kako da resim taj problem ? maticna ploca je ASUS P4C800E .

ne razumem se mnogo u ove stvari i valjala bi mi pomoc.

Otvori Device Manager i nadji gde je Network adapters,klikni na strelicu sa leve strane,otvorice ti se sledeca komanda,pa ako ima taj zuti znak,a ako i nema idi desni klik na tu komandu i kad izadje sledeci prozor,levi klik na update drivers i sacekaj i vidi sta ce se desiti,mozda ce traziti posle te radnje da restartujes komp.XPSP3 ima jos koliko toliko podrske od Microsofta.

nema nikakvog update . cak sam poskidao masu drivera na usb i pokusao sa tih lokacija da updejtujem , ali nece. nema veze imam net i sve radi kako treba , samo eto nervira me zasto , programi neki javljaju da je net nestabilan ali opet radi pfffff.
ispod ovog 10/100 ima drugi hardver bem ga pise 1000 i on je ok pa valjda preko njega ide net .

poskidao sam sa ASUS-a sve drivere i to je i instaliralo .

sada me zeza zvuk :( nemam zvuk hihihi. soundmax audio je instaliran . kada je to updejtovao windows mi je javio da to nije njegov driver i da ne zna da li ce raditi zvuk .
sve ima sto se tice zvuka , komplet kontrolu , pojacavanje, smanjivanje , onu miksetu mogu da otvorim , ali kada pustim bilo kakv zvuk ne dobijam ga.
ni na testu nece da pusti nijedan zvuk. a pise da sve radi .
takodje sam skinuo sve drivere sa ASUS-a i jedan je uspeo da updejtuje za zvuk , restart odradjen i opet nema .
vidim da dosta ljudi na netu ima problem sa soundmax .
idem dalje da jurim to , ako neko zna resenje neka napise .
u hardware je sve ok i sve stoji da je instalirano

ljudi ja oko auta znam da radim malte ne sve , ali oko ovih djavola znam da koristim internet i neke programe , windows sam instalirao tako sto sam samo pratio sta mi pise , ali za ove djavole unutar HDI motora od 2000 kubika zaista ne znam sta mu treba instalirati, pa je sam to skinuo sa ASUS stranice za win xp . to je bilo u ponudi od drivera za zvuk . jbg sorry ne zavitlavam nikoga . ajde pomoc ako moze .

postavi mi link koji driver da skinem pa cu da odradim ,
maticna ploca je ASUS P4C800E , tamo je dodato i Deluxe mada na ploci ne pise . windows je XP sp3.

znaci da deinstaliram ovaj soundMAX i da ubacim taj ako mi postavis link .

http://www.asus.com/support/Download/1/15/20/1/17/

Тамо где пише ОС, ту отвори падајући мени и стави ХР. па онда скидај драјвере за ХР.

Инсталирај овим редом:

1. ИДЕ драјвере

2.ЛАН - Само онај први по реду.

3. Аудио

4. Ако треба РАИД

1.jpg

Prilozi

• snapshot4.jpg
    snapshot4.jpg
    55,9 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
ma kakvi , evo ponovo sve instalirano i nikakvih problema nema u driverima za zvuk . kada ukljucim zvucnike pozadi u srednju rupu pojavi se asistend od Soundmax-a i pita da izaberem koje zvucnike sam ukljucio , izaberem stereo i on prikaze sliku 2 zvucnika pored kompa. kliknem dalje, on odradi sve i onda izbaci TEST sound. kada kliknem nema zvuka nikakvog. program ne javlja da je ista u pitanju . zatvorim program i to je to .

nikakve zastavice u driverima nema , sve stoji kao da je ok . zvucnici rade na drugim kompovima , nije do njih . ne znam vise sta da mu uradim bzvz .

- - - - - - - - - -

upravo sam ovo nasao na internetu i idem sada da probam . ja sam spojio monitor sa HDMI kablom , ako je to problem javljam :(

Set up the PC with ONLY the soundmax and analog PC speakers connected to the speaker jack on the PC. Do not have other USB headsets or whatever connected. Just the basic system. You will probably also have HDMI audio (from the video card). Do not have any HDMI cable attached.

Try this to determine if the sound will work OK. You may have to either reinstall Soundmax or go to the Device Manager, RIGHT click on the entry for the Soundmax then LEFT click "uninstall" DO NOT check the box to also uninstall the drivers. Restart the PC and when Windows starts it will detect and reinstall the Soundmax sound.

ljudi reinstalirao sam win xp sp3 . naravno nema vise podrske za xp . sve je ok sem jedne stvari

imam internet ali - u hardware stoji 2 network connection . prva je sa onom zutom zastavicom - znaci ima problem i ne mogu da izbrisem ili da updejtujem driver - to je intel(r) 82562g 10/100 network connection ,
druga ispod nje je uredu ona je 1000 network connection . i najverovatnije preko ove druge pravi net konekciju , ali mi svaki program javlja da je internet konekcija nestabilna .

probao sam da poskidam neke drivere za ovaj prvi 10/100 ali ne ucitava ih . kada kliknem da izbrisem ne dozvoljava mi :( .

Ako ne uspe ovo prvo opet idi u Device Manger,samo ubaci CD od Maticne ploce i polakopratri komande ge na drugoj cekiras da ces da odredir odakle ces naci drajvere za net,znaci nemoj direktno,nego manuelno da odredis i nastavi pratiti komadnde gde ces doci do nje gde ce se Lan Enternet skinuti sa CD-a.sacekaj malo dok ga ne nadje i videces kako se podaci prebacuju iz foldera u folder i na kraju restartuj komp i imaces net vezu.

Када се реинсталира ОС...неки пут се деси да се побришу " интернет подешења "...:think:

У том случају треба контактирати " Интернет Провајдера " и заједно са њим подесити интернет параметре ...:aha2:

Ако ни то не помогне ...онда ти фале драјвер за " што шта "...:(
-----------------------------
Када се ради " Реинсталација Система " ..треба предходно снимити на неку флешку или цд ...СВЕ ДРАЈВЕРЕ ИЗ ВИНДОВСА...:aha2:
( Фолдери: Driver Cache; system и system32 )

Има и програма који то успешно раде као нпр. ...Driver Magician Lite - freeware
-----------------------------​
XP-SP3 - Има сву подршку за интернет и.т.д. ...само нема од Микрософта, али му није ни потребна јер XP-SP3 је ..КОМПЛЕТАН СИСТЕМСКИ ПРОГРАМ...коме више нису потребне " закрпе " ...:nono3:...:aha2:

За ...Висту и 7..." закрпе " још стижу...:per:, а тек за 8 или 10-ку ...:hehe:.....:hahaha:

Poslednja izmena:
Када се реинсталира ОС...неки пут се деси да се побришу " интернет подешења "...:think:

У том случају треба контактирати " Интернет Провајдера " и заједно са њим подесити интернет параметре ...:aha2:

Ако ни то не помогне ...онда ти фале драјвер за " што шта "...:(
Када се ради " Реинсталација Система " ..треба предходно снимити на неку флешку или цд ...СВЕ ДРАЈВЕРЕ ИЗ ВИНДОВСА...:aha2:

Има и програма који то успешно раде као нпр. ...Driver Magician Lite - freeware
XP-SP3 - Има сву подршку за интернет и.т.д. ...само нема од Микрософта, али му није ни потребна јер XP-SP3 је ..КОМПЛЕТАН СИСТЕМСКИ ПРОГРАМ...коме више нису потребне " закрпе " ...:nono3:...:aha2:

За ...Висту и 7..." закрпе " још стижу...:per:, а тек за 8 или 10-ку ...:hehe:.....:hahaha:

Koje gluposti... E što neću pročitati... :sad2:

ША ТИ НИЈЕ ЈАСНО...ПАМЕТЊАКОВИЋУ...:think:

Daj molim te pročitaj što si pisao...

Када се реинсталира ОС...неки пут се деси да се побришу " интернет подешења "...
У том случају треба контактирати " Интернет Провајдера " и заједно са њим подесити интернет параметре ...

Ако ни то не помогне ...онда ти фале драјвер за " што шта "...
Када се ради " Реинсталација Система " ..треба предходно снимити на неку флешку или цд ...СВЕ ДРАЈВЕРЕ ИЗ ВИНДОВСА...

Za takve gluposti nisam nikad čuo, od 98, ME, 2000, NT, XP-a, Viste, 7...

Za takve gluposti nisam nikad čuo, od 98, ME, 2000, NT, XP-a, Viste, 7...

Када се ради ...РЕИНСТАЛАЦИЈА ( брисање и нова инсталација )... препоручује се снимање свих драјвера, а када се ради ...ПОПРАВКА ( Repair ..са бутабилним инсталационим диском )... онда то није потребно...:aha2:

Када се ради ...РЕИНСТАЛАЦИЈА ( брисање и нова инсталација )... препоручује се снимање свих драјвера, а када се ради ...ПОПРАВКА ( Repair ..са бутабилним инсталационим диском )... онда то није потребно...:aha2:

Kada radiš reinstalaciju lijepo uzmeš drivere sa cd-a koji si dobio sa matičnom pločom, a nipošto ne sa tih windowsa koje brišeš... Imaš stranice tipa filehippo http://filehippo.com/ s koje skineš drivere.
A što se tiče popravke windowsa možeš to raditi, ali čemu? Imaš i opciju system restore koja vraća komp u predhodno stanje...

:D:D
Kada radiš reinstalaciju lijepo uzmeš drivere sa cd-a koji si dobio sa matičnom pločom, a nipošto ne sa tih windowsa koje brišeš... Imaš stranice tipa filehippo http://filehippo.com/ s koje skineš drivere.
A što se tiče popravke windowsa možeš to raditi, ali čemu? Imaš i opciju system restore koja vraća komp u predhodno stanje...

НЕ ПИШЕМО И НЕ МИСЛИМО НА ИСТЕ СТВАРИ...;):lol::p

Ја мислим на драјвере инсталираних апликација ( програма ) и периферија и њихову поновну и олакшану инсталацију.

То је и највећи посао → реконструкција потребног софтвера....наравно... за људе којима компјутер првенствено служи за посао...:aha:

Ако је комп служио само за.. ИГРЕБРИШИ СВЕ :per:

Шта мислиш колико људи ...зна за, има укључен и користи " System Restore " ...:think:

Свега ...10% ...;):lol:...:aha2:

Имам два компа на којима је још увек " Прва инсталација ОС " ...;):D

На првом са кога пишем и који служи за зезање је инсталиран ..XP-SP2..;), а на другом који је за посао и који је 3х бржи и снажнији имам ...XP-SP3 & Win7 ...:D:D:D

За све ове године од...2005-те када сам купио први комп ...НИЈЕДАН НИЈЕ ЗАБАГОВАО ...те никада нисам морао да радим реинсталацију и слично...тако да ми није јасна ова омладина ..која.. стално нешто прчка око компа и раде реинсталације...ко да их... :eek: ЈАШУ СА МАМУЗАМА :eek: ....:hehe: ....:hahaha: :zcepanje:

Koliko sam ja skužio ovdje se radi o tome da se prlikom instalacije windowsa komp ne može prikačiti na net... Zato sam i to napisao, da se uzmu driveri sa cd-a od matične ploče...

U redu, instalacija softvera i je ono što najduže traje nakon što instaliraš windowse.

Evo ovaj moj "novi" komp ima godinu i pol i to su oni windowsi koje sam instalirao kad sam ga kupio. Nisam ih ni reinstalirao, ni popravljao, ni radio system restore... Čemu dok sve radi?

Ček, ček... Da li je taj program torrent? Možda trebaš port promjeniti na torrentu...

Jesi na napravio repair network? Napravi disable jedne konekcije pa probaj surfati preko druge...

Back