Netbuk

RadaSe

Početnik
Poruka
42
Videh sad na netu ove netbuk racunare. Nisam dosad nista cula o njima. Izgledaju mi primamljivo i jeftino. Koliko su losiji od obicnih desktop racunara. Msm za iste pare da li mi se isplati da kupim obican kompjuter ili netbuk. Kolika je razlika?

Videh sad na netu ove netbuk racunare. Nisam dosad nista cula o njima. Izgledaju mi primamljivo i jeftino. Koliko su losiji od obicnih desktop racunara. Msm za iste pare da li mi se isplati da kupim obican kompjuter ili netbuk. Kolika je razlika?

Zavisi za sta ti treba. Odlika Netbook-ova je da nemaju CD/DVD citac, malu tastaturu koja je veoma nezgodna za dugo kucanje, mali monitor koji je takodje nepogodan za dug rad zbog velikog naprezanja ociju. Vecina Netbook-ova ima veoma slab procesor i slabu graficku kartu tako da igranje igrica na njemu nije opcija. Pogodni su za krace koriscenje ili za one kojima je stalno potreban internet zbog prirode posla, a cesto su u pokretu pa im je potreban lak i prenosiv racunar sa pouzdanom baterijom. Netbook-ovi imaju znacajno "trajnije" baterije od laptovova kod kojih baterija traje najvise do sat vremena aktivnog koriscenja, a kod netbook-ova ovo vreme je i do nekoliko sati kod kvalitetnijih verovatno i preko pet sati.

Back