jbg razumem te.. možda je i kasno za odvikavanje..ne znam celu situaciju.. mislio sam da si ti al ako je u pitanju starija osoba stvar je ozbiljnija..
Nema brate odvikavanja,a nema ni tih reči da ti opišem koliko je to teško.
Kucam ovo sa posla,ona je sada sama u stanu do pola tri.
Dao sam joj zadatke,da briše prašinu, da složi veš,da sredi orman...
Ništa od toga ona neće napraviti,ali će bar pokušati i to će joj skrenuti te loše misli sa uma bar na pola sata,sat...
Svaki dan šetamo po 5 ili 6 km.To činim da bih je izmorio,i da bi mogla bolje da spava.
Ni ta šetnja nije obična,ne sme proći u tišini jer će opet da ima loše misli...
Zato,zagovaranje,,,Mama,koliko je 16+15?
Ajde,ako ti je teško,rastavi tih 15,pa probaj u
mislima da izračunaš 16+10-+5...
I ona razmišlja o tome...
Ustanem svako jutro u 5h,idem na posao,ali joj prvo dam lekove...
Obavezno ostavim upaljen TV,koji je uvek ugašen kad se vratim,jer se boji ako na ekranu vidi more,životinje,vatru...
Ako se strah povećava,jedan lek moraš pojačati dozom,ali ako to uradiš,rizikuješ da postane nepokretna.
Imao sam tu epizodu pre tri godine,trajala je skoro dva meseca.
Bio sam se vratio u Srbiju,moji u firmi su imali razumevanja i pokrivali me.
Od totalno nepokretne,polusvesne,uspeo sam da je vratim među žive.
Ne mogu ti to opisati,dao sam celog sebe,nosio je ulicom,terao da se oslanja na noge,vodio je u toalet...
Čuveni doktor iz Beograda,nije mogao da veruje da sam uspeo ,a znao je koliko su male mogućnosti bile.
On me je savetovao,kada sam uspeo da je pokrenem i dao joj je novu terapiju.
Problem mi je što imam i odgovoran posao ovde,pravim programe za neke mašine,crtam i konstruišem alate i delove za neke serijske proizvodnje,i moram da se koncetrišem prilično.Imam i dete u Srbiji i još dve meni bliske osobe,o kojima takođe moram da brinem...
Meni ostavim samo petak veče,kada malo pomislim na sebe i izađem,ali prethodno moram da se uverim da će biti sve u redu dok se ne vratim.
Ma šta da ti kažem,eto malo sam se otvorio ovde,u RL nikom ne pričam o tome,misle da sam jak,vide nas da šetamo,pozdrave nas,a sutra je novi dan...