nesto u vezi depresije

ljubota

Poznat
Poruka
8.176
Depresija je toliko ozbiljno i teško stanjeda zaista ne treba banalizovati njene razloge. Ko to nije prošao lično,nema pojma o čemu pameta. Depresija je pakao. Etalon pakla. Ne vatra i đavoli,nego depresija i strah. I gluposti o dosadi i manjku fizičkog rada kao uzroku nemaju veze sa realnošću. To je i biološko hemijski proces u telu,poremeti se celokupna hemija organizma. Zato savwti tipa šetnje,druženja,molitve itd su slabo korisni. Ne leče depresiju. I ne zezajte se na tu temu,jer to nije uopšte bezazleno i nije za sprdnju. To je ozbiljna,ozbiljna patnja.
Na žalost,svaki dan to prolazim i znam najbolje kolika je to mu i patnja.
Svaki dan izmišljam nove zadatke,svaki dan šetamo po 5 km.
Lekovi ujutro i uveče,higijena,ali slabo sve to pomaže
I ti lekovi su opasni,koliko pomažu,još više mogu da odmognu.
Bude momenata,kada sve izgleda najbolje,ali oni kratko traju
Teško je baš

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
27.010
Ne sme se ništa generalizovati.
Svako priča na osnovu nekoga koga poznaje, ili na osnovu samog sebe, nevažno, ali je sasvim očekivano da mišljenja budu različita.
Znate šta je indikativno za moje depresivce? U životu mrava ne bi zgazili, pomogli bi kad gde god treba, imaju lepa mišljenja o svojim prijateljima, rođacima... ali, negde su svi duboko ranjeni. Svako na različit način.
Slažem se prilično

vlada131

Primećen član
Poruka
842
Jeste ali staje prvo kvočka ili jaje jesu li depresivni jersu sebični ili su sebični jersu depresivni naposletku nikome se neda raditi često moramo dase nateramo a depresivni neće boli ih uvo neka keva ili neko drugi radi depresija je skup luksuz koji nemože svako da priušti
Зар троловање где глумиш неписменог да би био кул и занимљив и млатиш глупости није одавно превазиђено?

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.682
Skidanje s lekova samo kad psihijatar proceni da je vreme. Prekinuti naglo je ogromna greška,bude gore nego pre lekova.
Lekovi nekome zaista spašavaju život. Ovde kod nas je to sve tabu i stigma,sasvim nerazumno. Lek kao što i dijabetičar pije lek,hipertenzičar itd. Dakle,manite se stigme kao da su ti lekovi nešto nenormalno. Ljudi,izašli smo iz srednjeg veka.

Poslednja izmena od moderatora:

georgejune

Starosedelac
Poruka
192.167
To samo kad psihijatar proceni da je vreme. Prekinuti naglo je ogromna greška,bude gore nego pre lekova.
Lekovi nekome zaista spašavaju život. Ovde kod nas je to sve tabu i stigma,sasvim nerazumno. Lek kao što i dijabetičar pije lek,hipertenzičar itd. Dakle,manite se stigme kao da su ti lekovi nešto nenormalno. Ljudi,izašli smo iz srednjeg veka.
Xxx puta sam se naslusao da se piju kontradiktorni ,pogresni,nepotrebni lekovi,1 da jedno,drugi kaze ne treba taj uzmite ovaj,povrsno kao kod mehanicara da dodjes,posto smo izasli iz srednjeg veka i vidimo apoteke na svakih 100m shvatili smo da je to unosan biznis a ne pomaganje coveku da ozdravi,jer bi onda apoteke bile zatvorene jel

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.682
Xxx puta sam se naslusao da se piju kontradiktorni ,pogresni,nepotrebni lekovi,1 da jedno,drugi kaze ne treba taj uzmite ovaj,povrsno kao kod mehanicara da dodjes,posto smo izasli iz srednjeg veka i vidimo apoteke na svakih 100m shvatili smo da je to unosan biznis a ne pomaganje coveku da ozdravi,jer bi onda apoteke bile zatvorene jel
Molim te...nije tačno.

pop80

Iskusan
Poruka
5.889
To samo kad psihijatar proceni da je vreme. Prekinuti naglo je ogromna greška,bude gore nego pre lekova.
msm da je rešenje u prevenciji.. živi zdravo i velike su šanse da ne oboliš.. ako si već oboleo probaj da menjaš neke navike.. najlakše je gutati tablete al to po meni nije rešenje..
kao kad alkoholičaru daješ rakiju ..njemu bude ok kad je pijan, nema krizu, veseo je.... al msm da na duge staze nije dobro

pop80

Iskusan
Poruka
5.889
medicina je toliko napredovala da više nema zdravog čoveka.. ne znam ko je ovo rekao al poprilično je tačno

ljubota

Poznat
Poruka
8.176
jbg razumem te.. možda je i kasno za odvikavanje..ne znam celu situaciju.. mislio sam da si ti al ako je u pitanju starija osoba stvar je ozbiljnija..
Nema brate odvikavanja,a nema ni tih reči da ti opišem koliko je to teško.
Kucam ovo sa posla,ona je sada sama u stanu do pola tri.
Dao sam joj zadatke,da briše prašinu, da složi veš,da sredi orman...
Ništa od toga ona neće napraviti,ali će bar pokušati i to će joj skrenuti te loše misli sa uma bar na pola sata,sat...
Svaki dan šetamo po 5 ili 6 km.To činim da bih je izmorio,i da bi mogla bolje da spava.
Ni ta šetnja nije obična,ne sme proći u tišini jer će opet da ima loše misli...
Zato,zagovaranje,,,Mama,koliko je 16+15?
Ajde,ako ti je teško,rastavi tih 15,pa probaj u mislima da izračunaš 16+10-+5...
I ona razmišlja o tome...
Ustanem svako jutro u 5h,idem na posao,ali joj prvo dam lekove...
Obavezno ostavim upaljen TV,koji je uvek ugašen kad se vratim,jer se boji ako na ekranu vidi more,životinje,vatru...
Ako se strah povećava,jedan lek moraš pojačati dozom,ali ako to uradiš,rizikuješ da postane nepokretna.
Imao sam tu epizodu pre tri godine,trajala je skoro dva meseca.
Bio sam se vratio u Srbiju,moji u firmi su imali razumevanja i pokrivali me.
Od totalno nepokretne,polusvesne,uspeo sam da je vratim među žive.
Ne mogu ti to opisati,dao sam celog sebe,nosio je ulicom,terao da se oslanja na noge,vodio je u toalet...
Čuveni doktor iz Beograda,nije mogao da veruje da sam uspeo ,a znao je koliko su male mogućnosti bile.
On me je savetovao,kada sam uspeo da je pokrenem i dao joj je novu terapiju.
Problem mi je što imam i odgovoran posao ovde,pravim programe za neke mašine,crtam i konstruišem alate i delove za neke serijske proizvodnje,i moram da se koncetrišem prilično.Imam i dete u Srbiji i još dve meni bliske osobe,o kojima takođe moram da brinem...
Meni ostavim samo petak veče,kada malo pomislim na sebe i izađem,ali prethodno moram da se uverim da će biti sve u redu dok se ne vratim.
Ma šta da ti kažem,eto malo sam se otvorio ovde,u RL nikom ne pričam o tome,misle da sam jak,vide nas da šetamo,pozdrave nas,a sutra je novi dan...

milance19

Hot, blue and righteous
Moderator
Poruka
27.010
Nema brate odvikavanja,a nema ni tih reči da ti opišem koliko je to teško.
Kucam ovo sa posla,ona je sada sama u stanu do pola tri.
Dao sam joj zadatke,da briše prašinu, da složi veš,da sredi orman...
Ništa od toga ona neće napraviti,ali će bar pokušati i to će joj skrenuti te loše misli sa uma bar na pola sata,sat...
Svaki dan šetamo po 5 ili 6 km.To činim da bih je izmorio,i da bi mogla bolje da spava.
Ni ta šetnja nije obična,ne sme proći u tišini jer će opet da ima loše misli...
Zato,zagovaranje,,,Mama,koliko je 16+15?
Ajde,ako ti je teško,rastavi tih 15,pa probaj u mislima da izračunaš 16+10-+5...
I ona razmišlja o tome...
Ustanem svako jutro u 5h,idem na posao,ali joj prvo dam lekove...
Obavezno ostavim upaljen TV,koji je uvek ugašen kad se vratim,jer se boji ako na ekranu vidi more,životinje,vatru...
Ako se strah povećava,jedan lek moraš pojačati dozom,ali ako to uradiš,rizikuješ da postane nepokretna.
Imao sam tu epizodu pre tri godine,trajala je skoro dva meseca.
Bio sam se vratio u Srbiju,moji u firmi su imali razumevanja i pokrivali me.
Od totalno nepokretne,polusvesne,uspeo sam da je vratim među žive.
Ne mogu ti to opisati,dao sam celog sebe,nosio je ulicom,terao da se oslanja na noge,vodio je u toalet...
Čuveni doktor iz Beograda,nije mogao da veruje da sam uspeo ,a znao je koliko su male mogućnosti bile.
On me je savetovao,kada sam uspeo da je pokrenem i dao joj je novu terapiju.
Problem mi je što imam i odgovoran posao ovde,pravim programe za neke mašine,crtam i konstruišem alate i delove za neke serijske proizvodnje,i moram da se koncetrišem prilično.Imam i dete u Srbiji i još dve meni bliske osobe,o kojima takođe moram da brinem...
Meni ostavim samo petak veče,kada malo pomislim na sebe i izađem,ali prethodno moram da se uverim da će biti sve u redu dok se ne vratim.
Ma šta da ti kažem,eto malo sam se otvorio ovde,u RL nikom ne pričam o tome,misle da sam jak,vide nas da šetamo,pozdrave nas,a sutra je novi dan...
Kapa dole Ljubota!

Baba_Beba

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.226
Jeste slažem se licno verujem dabi lekove trebale da uzmu jedino osobe kojesu opasne za sebe ili druge dok se ne stabilizuju ali lakše je jednom sikijatru doživotno da drogira ljude nego da pomogne razgovorom

KraNp

Poznat
Poruka
9.299
Ја се лечим од ње од 1998. године. Почео сам да "багујем" са 19 година после лечења од првог рака 1992-93. Мислим да су ме 24 хемотерапије и зрачење и стрес и алкохолизам у породици раставиле на ситне атоме....и ево....до данас се нисам саставио. Пијем сероксат и ривотрил и одлично делују на мене. Али ако не пијем лекове нпр. месец или два.....то је ИНФЕРНО ! Не бих пожелео ни оном ко ми је побио теоретски целу породицу.

faraonn

Elita
Poruka
17.836
...depresija i mobil_telefonija
malo imaju sto zajednicko
cak je i od pomoci usamljenima
i iznevjerenima od necega ili nekoga
ali samo u prelaznom stanju
...osobe koje je zahvatila depresija
ne izbjegavaju kontakte ili izlaske
one samo odlazu to za neko bolje vrijeme
a i iz obzira
nece druge da opterecuju sobom...
...ako ne pomaze setnja, knjiga ili,
nekakav dobar program onda
treba pomoci organizmu medikamentima
ali kraci period i uz konsultaciju odgovarajucih lekara...

maybell

Domaćin
Poruka
3.767
Depresija je toliko ozbiljno i teško stanjeda zaista ne treba banalizovati njene razloge. Ko to nije prošao lično,nema pojma o čemu pameta. Depresija je pakao. Etalon pakla. Ne vatra i đavoli,nego depresija i strah. I gluposti o dosadi i manjku fizičkog rada kao uzroku nemaju veze sa realnošću. To je i biološko hemijski proces u telu,poremeti se celokupna hemija organizma. Zato savwti tipa šetnje,druženja,molitve itd su slabo korisni. Ne leče depresiju. I ne zezajte se na tu temu,jer to nije uopšte bezazleno i nije za sprdnju. To je ozbiljna,ozbiljna patnja.
da, praznina, ocaj i beznadje..