Nesto protiv stresa?

Easy_Ride

Zainteresovan član
Poruka
486
Pozdrav,poslednjih dana sam totalno pao u neku psihicku krizu,skupljao sam sve to u sebi i glumio neko ludilo pre praveci se da mi nije nista.Sad sam puko i svega mi je dosta,ne mogu da spavam,da jedem i nije mi ni do cega... Moze li mala pomoc oko ovoga? Probao bih lorazepam da popijem ali ne znam kakva su vasa iskustva?

Imas problem i to se ne resava tako preko noci . Lorezepam je adiktivan lek i da se koristi bez lekarske kontrole , nije ni malo pametno .
Postoji posebna procedura u zavisnosti od trajanja terapije za skidanje sa njega i traje .
Jednom tabletom takodje ne resavas nista , topla preporuka je da ipak odes do dr sa uputom za neuropsihijatra i nemoj da mislis da niko ne ide .
Pune cekaonice, jer se zvanicno ne mogu dobiti lekovi bez recepta.
Znam da moze al mozda ipak dobijes priliku i da nesto uradis za sebe .
Probaj za pocetak , toplo mleko pred spavanje , kamilicu , tople kupke , laganu hranu i uvedi reda sa odlaskom u krevet

Persen je na bazi biljaka i mozes da ga popijes bez bojazni da ce se stvoriti zavisnost... da li ti je palo na pamet da odes na paintball ili nesto drugo sto bi ti pomoglo da izbacis svu negativnu energiju koja se skupila u tebi...

Eh ti raskidi i neprespavane noci. Ne zna se sta je gore, kad se zaljubis pa ne spavas ili kad raskines.

Izadji da nesto radis, meni rad uvek prija protiv stresa, izduvas se bato znas kako, jedva cekas da legnes u krevet i spavas. Ili ako neces da radis, odes u teretanu, udaras u dzak, kakvi lekovi za smirenje to je glupost. Slusaj neku motivacionu muziku, ne neke tuzne, Balasevic i slicno, nego nesto zesce, sto budi nadu za dalje. I rad rad samo rad, ni slucajno lezati i sedeti kuci, drndati kompjuter i povlaciti se u sebe. Izlasci takodje, drustvo, da brzo zaboravis.

Ako si nervozan, pogotovo u situaciji ako nisi u mogućnosti iz bilo kog razloga da reaguješ na izvor nezadovoljstva u smislu adekvatne reakcije na akciju, prva pomoć i pražnjenje stresa je veća fizička aktivnost, do stepena da promeniš dve majice mokre od znoja. Znam da glupo zvuči, ali deluje.

Za eventualne lekove - samo kod psihijatra, a za razgovor i stručnu pomoć pri iznalaženju te adekvatne reakcije na akciju čiji izostanak i utiče na pojavu i rast stresa, anksioznosti, a u krajnjoj liniji i depresije - psiholog.

Poslednja izmena:
Pozdrav,poslednjih dana sam totalno pao u neku psihicku krizu,skupljao sam sve to u sebi i glumio neko ludilo pre praveci se da mi nije nista.Sad sam puko i svega mi je dosta,ne mogu da spavam,da jedem i nije mi ni do cega... Moze li mala pomoc oko ovoga? Probao bih lorazepam da popijem ali ne znam kakva su vasa iskustva?

Nikako njega od njega hoce da se povisi puls.

nikakvi lekovi.... Samo caj od kamilice, cesce setnje, gledaj komedije, slušaj glasno muziku koju volis, budi okruzen ljudima koji te vole, jedi stvari koje volis i lezi ranije ustaj ranije....radi nesto korisno

Za ovo sto se coveku desava - ostavila ga devojka- jedini lek je sto vise fizicke aktivnosti, da se premori i izbaci bes iz sebe i druzenje sa prijateljima. Majgore je da se zatvori u sobu i samosazaljuje . Proci ce, svako je nekad u zivotu tako nesto preziveo

yoga
sport
uredna ishrana

i s vremena na vrijeme ---> ebi mater svima shto te nerviraju

Back