Kraća autobiografija
Dakle kratka biografija uvaženog progesora Krstana Kovjenića:
"Рођен сам 01. 04. 1953. године у Бочцу, општина Бања Лука, у чистокрвној СРПСКОЈ ПОРОДИЦИ од оца ЂУРЂА и мајке ПЕТРЕ. Завршио сам одличним успехом богословију „Св. Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима, а после тога сам одслужио и војну обавезу. После ЈНА неколико месеци сам провео у манастиру Липље, тамо сам пострижен и хиротонисан у јеромонаха, да бих бежећи од (Ам)броз УДБ-аша који су у то време вршљали и у редовима свештенства СПЦ-а 1974. године доспео у Словенију.
Уписао сам класичну филологију (грчки и латински језик) и славистику (руски) на Филозофском факултету у Љубљани. После треће године проведене на Филозофском факултету у Љубљани, као најбољи студент, доспевам на елитни факултет за класичну филологију – Универзитет у Падови, а нешто касније и на Сорбону.
Успева ми да на Универзитету у Падови докторирам латински језик, те после тога одлазим у Атину где докторирам и грчки језик. Имао сам намеру да докторирам и руски, ми Срби све желимо да УТРОЈИМО, но 1986. године упознајем проф. др Војислава Шешеља, дошао је код мене у Словенију да тражи посао, јер исти у Србији није могао да пронађе, те после тог нашег сусрета све своје чињење подређујем СРПСТВУ, СВЕТОСАВЉУ и СРБИЈИ.
Године 1992 заједно са својом породицом прелазим у Србију и настањујем се у своју кућу, исту сам купио својим парама, у Чуругу, општина Жабаљ, код Новог Сада. Тамо постајем члан Извршног одбора СО Жабаљ (на предлог СРС-а) и бивам биран на многобројне функције у АП Војводина. За време егзодуса Срба (највећег геноцида после Другог светског рата) у РСК-у све своје време посвећујем збрињавању прогнаника. Цело време НАТО бомбардовања Срба и Србије сам био са својим народом (У Словенију сам се вратио 30.07.1999. године).
Априла месеца 1999. године НАТО злочинци уз помоћ петоколанаша Зорана Ђинђића, они су постављали локаторе и одређивали циљеве бомбардовања, ми кукавички убијају и сина јединца – дете које је морало да се убије само зато што је СРПСКО...
Браћо и сестре, то је та истина о којој непријатељи Срба и Србије ћуте и гебелсовским методама покушавају да је прекроје. То што кукавички насрћу чак и на гроб мог сина је само доказ њиховог кукавичлуку, фашизма и сотонизма. Пљунимо на те и такве искоте, јер то једино и заслужују !
СМРТ ИЗДАЈНИЦИМА СРПСТВА, СВЕТОСАВЉА И СРБИЈЕ !
Крстан Ђ. Ковјенић"