Moja prica pocinje ovako.Imam 45 godina ,ozenjen vec 13 godina i otac 2 djecaka.Zivim i radim vec duzi period u Njemackoj a porijeklom sam iz Rep Srbske i supruga isto.Stariji sin ima 12 a mladji 10 godina.Ovim putem zelim da se posavjetujem sa nekim ko bi mi mogao pomoci jer problem dozivljava vrhunac.Supruga pravi gresku u vaspitanju djece jer im dopusta i one stvari koje po Nemackim zakonima su zabranjene.Svima u svijetu je poznato da su svabe ljudi od zakona i reda i da to traze i od stranaca da se tako ponasaju.Ja nikad nisam imao problema sa zakonom ni u Yugoslaviji pre rata a ni ovdje u inostranstvu jer sam tako vaspitan a velika mi je zelja da i moji potomci vode uredan zivot.Ovako moji sinovi su jako ziva djeca.Hvala Bogu to je znak da su zdrava ali supruga im dozvoljava da se deru,tuku.lome ,trce po stanu i sa tim nestaslukom uznemiravaju komsije koji se bune i zaustavljaju me na stepenistu i mole da probamo biti malo tisi.Kada pokusavam nekad umiriti tu bucnu igru ona mi kaze da sam nervozan i da pustim da se igraju jer oni su djeca.Naravno odgovaram neka se igraju ali u granicam normale da buka ostane u nasem stanu a ne da uznemiravamo komsije .Supruga se vadi na to da nemaju vlastito dvoriste i da moraju da iskale energiju negdje.Ona mi cesto prica kako je njezina majka bila jako stroga dok je bila ona klinka i da je cesto ka dijete mislila da je majka mrzi zato sto je strog roditelj,i da sigurno njena djeca nece imat majku kao sto je ona dozivljavala svoju.To tako traje godinama dok nas nisu dali na sud da uznemiravamo stanare.Ona je ganjala advokate i uspjeli smo da se sa nekom opomenom od suda izvucemo ali to nije jos kraj sve se nastavlja kao prije.Ona i dalje vjeruje da su svi u krivu samo ona u pravu.Prijatelji s kojima se druzimo su primijetili da ona pravi gresku ali nece da se mijesaju i ona ih ubijedjuje da su djeca nemirna samo dok su gosti tu.Kad je skolsko ferije cesto se desi kad se vracam iz druge smijene kasno oko 11 nocu cujem 50 metara od stana galamu iz mog stana i kad udjem i upitam je zasto to dozvoljava ona odgovori djeca imaju ferije moraju da bijesne.Nekad zagalamim izgubim nerve i pocnem se derati ,ona to iskoristi i govori mi da ja nemam zivaca za djecu .Jednostavno ne znam sto vise da radim ,sta da cinim imam osjecaj da cu prolupati.Ja znam da djeca nemaju vlastito dvoriste,da ovdje nema tradicije da se djecaci i djevojcice igraju ispred zgrade kao prije kod nas u Yugi ali ljudi moji ako sam vec ovdje zar nije red da se prilagodimo ovim pravilima ovdje.Neko ce mi mozda predloziti da se djecki upisu u neki klub.I to smo uradili svaki dan taxiramo ih do fudbalskog igralista .jer treniraju vec 3 godine fudbal.ali ni to ne pomaze jer im supruga redovno dozvoljava da bijesne po stanu.Sad svaki dan ocekujem ponovno poziv od suda zbog uznemiravanja stanara.Nikad ih ne bijem jer bi ona to iskoristila i prijavila bi me a to je ovdje jako kaznjivo ali sam izgubio totalno autoritet kod sinova .Znate kad Otac kaze ne ,ne smijes to da radis a majka mu kaze ma pusti dijete i to se ponavlja iz dana u dan normalno je da te to dijete nece postovati i slusati.,Ne znam sto dalje osjecam se ponekad jako ocajan i imam osjecaj da padam u depresiju.Opet znam da ima kod nje i pozitivnih stvari ali Bog mi je svjedok da je ovo gore istina .Molim za prijedlog ako neko ima da mi pomogne .Pozdrav i sve dobro svim Srbima i ljudima dobre volje