Nesnosan problem sa očima

Protektor

Aktivan član
Poruka
1.120
Nisam siguran zašto se ovde obraćam za pomoć no uvek mislim da ikakva informacija može nešto značiti.
Problem je sledeći: Nije uobičajen kao kod većine tj. ne bole me oči,vidim sasvim odbro,nemam pritisak u očima.Zato i ne mogu ništa da izvučem kod oftamologa.rekla mi je da ako nemam nikakvu bolest ništa nije loše sa vidom ili očima.:dash: Ajde,nema veze sad!
Problem se javlja periodično...naime sa promenom godišnjih doba i sa promenom dužine dana i noći.tako je i sada sa početko jeseni problem postao intezivniji.Jutra su teška - osećam nervozu zbog jutarnjeg mraka koju e moguda opišem a kad ođem na posao ( u laboratoriju) gde ima desetine neonki imam utisak da ne mogu stajati na nogama.Obično me sve prođe oko 10 časova i tada normalno funkcionišem.Uveče ista epizoda.Poslušao sam savet da držim upaljeno svetlo kada sam za računarom ili gledam TV ali to mi sve više nadražuje oči.U jednom trenutku sve na ekranu izgleda "kao da se umanjuje".Obavezno posle toga moram da odležim malo i žmurim mada često i zaspim.
Do nedavno sam nosio foto-grej stakla.Izbacio sam ih jer su mi ona dosta smetala.Nisam mogao da se privikem da ih nosim u zatvorenom prostoru.Sve mi je izgledalo tamno.
Sada najveći problem mi je kod veštačkog svetla - stičem utisak kao da je svetlo "prljavo i tamno" a ne upravo suprotno.
Rezultati su mi ok i nisam bolestan.No,ovo stanje me ponekad baca u paranoju i paniku.

Hvala svakome ko mi izađe u susret.:heart:

...nisi bas najjasnije opisao simptome ali moguce da se radi o suvom oku - smanjena vlaznost ili suze loseg kvaliteta ... ja sam promenila mnogo oftamologa dok se jedan toga nije setio ... meni je smetao boravak u klimatizovanim prostorijama, dim, vetar, kompjuter, jako svetlo, osecala sam grebanje a nekad bi mi oci bas mnogo suzile... koristim kornergel i sad je sve ok

...ja odavno imam taj problem, odem kod doktora a on - nije ti nista ... bila sam privatno kod neke koja me je odrala a ni ona nije nista nasla... tu doktoricu sam slucajno upoznala, samo je pogledala oci bez instrumenata i rekla mi da imam suvo oko i da koristim corneregel i refresh contacts ...nisam mogla da verujem da su svi problemi odmah nestali

...ne treba ti recept pa ako pomogne to je to

Poslednja izmena:
evo i odmene jedan komentar, i ja sam imala ceto probleme sa pucanjem kapilara i svrabom u ocima da ih iskopam ponekad,na VMA su mi rekli da imam slab kvalitet suze i da koristim vestacke suze. sada ih redovno koristim i ok mi je. samo odes u apoteku i trazis vestacke suze i koristis po potrebi, nije nista strasno. poz

Samo da se javim.Upravo sam se vratio od svog lekara...preporučio mi je odlazak kod oftamologa i neurologa.Kod neurologa jer ovaj problem prate izenadno preznajanje i bol u mišićima koje slede i glavobolje i jak bol u očima i preosetljivost na veštačko svetlo.

Mislim da mi trebaju veštačke suze jer ja nikao ne mogu da pusti ni jednu.Kad treba i kadne treba!:cool:

Ja bih ti preporučila da uzmeš naočare, ako ti ne treba dioptrija a onda samo uzmeš stakla na kojima je urađena anti refleksna zaštita. To ti je upravo zaštita od vještačkog svjetla, prije svega sa računara i od neonskog osvjetljenja. Probaj ne može ti smetati samo ti može dobro činiti.

Ja i nosim napočare već desetak godina.Moj problem je počeo polako da se javlja sa nošenjem foto-grej stakala kada mi je sve bilo tamno.Sa njima nisam mogao da gledam u monitor niti da čitam na blizinu niti da sa kim pričam kad sedim u lokalu gde je malo mračno.

Novi sam na forumu,i naisao sam na vas koment pretragom po google.Naime imam vec oko godinu dana cudan problem sa tako da kazem vidom na vece pod upaljenim svjetlom.Cim se svjetlo upali ja se pocinjem ruzno osjecati,kao da mi ko sto vi kazete svjetlo nema prirodnu boju,nego kao tamno,prljavo,tezina u ocima kad gledam.Bio sam kod oftamologa koji je konstatovao da slabo vidim,ja uzeo sociva ali to nije stvar rijesilo.Uzimao sam vjestacke suze ali ne pomazu.Htio bih da vas pitam da li ste vi i kako rijesili taj problem,jer me vise bukvalno izljuduje,nmg da ucim nista,a posto studiram to mi je problem,te sto se ama bas svako vece osjecam ruzno.KAda gledam u ekran kompa ili tv ili telefon ne smeta mi,samo kad gledam po prostoriji ili kad nesto citam.Unaprijed zahvalan

Back