nesigurnost...

Ма немам, ја сам то превазишао. Мада знају тако неки тренуци да буду када сам несигуран, али понекад то. Али ипак то се у последње време чешће испољава. Ма не знам. :roll:

Kada treba nesto da ispricam (pa bilo to i nesto sto sam prezvakala milion puta) pred nepoznatom grupom ljudi, ja se totalno poljuljam.Jedan na jedan nepoznat, cak i dva nepoznata na jedan je podnosljivo.U svakom drugom slucaju i sama sebi postajem nepoznata.:lol:

Ah da, manifestuje se tako sto zanemim, blokiram.

Poslednja izmena:
Manjak samopouzdanja, izbegavanje druzenja. Kako se to manifestuje? Pa jednostavno mislim da ako ne uradim nesto "kako se to radi" u vezi, ili ako kazem to sto mislim da cu dobiti nogu, tako da trpim i kada bi trebao da lupim sakom o sto. Nekad se bojim da kazem sto mislim jer mislim da ce to pokrenuti svadju, buku, dreku i eventualno raskid. Mislim da sam smor, posebno jer izbegavam druzenje i ljude, a kada devojka shvati da ne zelim da se menjam i da sam jednostavno takav, da necu da se druzim i krecem jer sam sa njom u vezi, da ce dici ruke od mene i naci nekog boljeg, ko se vise krece i druzi. Kad nisam u vezi, mislim da nema sanse da nadjem devojku, zato sto cisto sumnjam da ce bilo ko da trpi moje nesigurnosti, ili da ce provaliti ko sam i sta sam i dici ruke. Sta jos, pa niska emotivna inteligencija, tako da cisto sumnjam da mogu emotivno zadovoljiti zenu, sto opet znaci sut-karta pre ili kasnije. Bas zato sto se ne druzim i ne krecem mislim da ne znam sa ljudima, ni sa devojkama, tako da, smor u razgovoru, ili jos gore tisina, smor u vezi, raskid.

Manjak samopouzdanja, izbegavanje druzenja. Kako se to manifestuje? Pa jednostavno mislim da ako ne uradim nesto "kako se to radi" u vezi, ili ako kazem to sto mislim da cu dobiti nogu, tako da trpim i kada bi trebao da lupim sakom o sto. Nekad se bojim da kazem sto mislim jer mislim da ce to pokrenuti svadju, buku, dreku i eventualno raskid. Mislim da sam smor, posebno jer izbegavam druzenje i ljude, a kada devojka shvati da ne zelim da se menjam i da sam jednostavno takav, da necu da se druzim i krecem jer sam sa njom u vezi, da ce dici ruke od mene i naci nekog boljeg, ko se vise krece i druzi. Kad nisam u vezi, mislim da nema sanse da nadjem devojku, zato sto cisto sumnjam da ce bilo ko da trpi moje nesigurnosti, ili da ce provaliti ko sam i sta sam i dici ruke. Sta jos, pa niska emotivna inteligencija, tako da cisto sumnjam da mogu emotivno zadovoljiti zenu, sto opet znaci sut-karta pre ili kasnije. Bas zato sto se ne druzim i ne krecem mislim da ne znam sa ljudima, ni sa devojkama, tako da, smor u razgovoru, ili jos gore tisina, smor u vezi, raskid.
pa bravo...stvarno mi se ovaj odgovor sviđa...iskreno baš...

imaš li je i kako ti se manifestuje...?

Nekada jesam, bila. Priznajem. U nekim stvarima sam i dalje. U nekima više nisam. Puno sam sada jača. Sigurnija. I danas mi je žao, što nisam shvatala sve. Koliko sam ja zaista i u najtežim momentima loše mislila o sebi, jela se i maltretirala za dzabaka. S ove tačke gledišta, jasno vidim u čemu sam mislila da sma nekada jaka bila a nisam, kao i ono u čemu sam milila da "padam", da "pašću", tu sam vanserijski se održala i izdržala.

Sada mi je jasno, na čemu sam trebala da (po) radim a šta je sasvim super.

Možda je sve ovo i trebalo da mi se desi, da ja konačno uvidim neke stvari. Što po pitanju drugih, što po pitanju sebe.

Kada sam stekla tu sigurnost, onda sam shvatila čega se bojim i zbog čega.

I zato sam danas, i kao bolestan čovek, veoma sretna. Jer sam uspela u onome, što mi je bilo najdragocenije na svetu.

:hvala:

Primetila sam da sam nesigurna samo onda kada mi je previse stalo, da ne kazem kada sam zaljubljena.
Umem da se snadjem u svakoj situaciji, da budem i opustena i vesela i komunikativna, ali kada mi se i previse svidja onda valjda iz straha budem sve suprotno od toga :(

imaš li je i kako ti se manifestuje...?

posto je oko ljisa, onda, ...
...desava mi se da i pored intuicije na koju volim da se oslanjam i koja mi je izuzetno korisna ponekad nisam sigurna sta zaista ona druga strana misli,tj. da li zaista misli tako kako govori (obicno su to neki poceci), ne manifestuje se kod mene nikako znacajno telesno, samo sam sklona da onda malo dublje analiziram osobu ili ceo slucaj...ja ostajem ista onakva kakva sam inace, ne uslovljava navedena situacija da se npr. foliram i predstavljam lazno, mozda samo budem malkice opreznija i sve ostalo ostaje isto sto se mene tice...fer plej, senzibilnost i strast..itd, mislim , hocu da kazem nema zbog istog lazi i manipulacije - to nikako.

jel ti igras onu tablu na fb-u??
nisam ti ja neki sajber shtrutjnjak,ali to ti po nivou retardiranosti negde u ravni sovim brlogom ????
to ko isti mozak da klepao
da mu nije dupe pomja moz bi to malo bolje sklepao??
kazu kretanje podstice misaoni proces ??????

ja tako se utripujem kada sam sa ljudima oko sebe da sam veoma siguran
ali kada ostanem sam
e tu padaju sve maske
prvo sto na sebi primetim je nesiguran i bojazljiv pogled :(

- - - - - - - - - -

nisam siguran al mislim da sam siptar :(

Imam osecaj blage nesigurnosti prilikom konverzacije sa nepoznatim devojkama.Tu naravno mislim na neki flert ili start.Imam taj strah da cu iz nekog razloga biti odbijen ili ismejan mada,realno,nema razloga za to...Mada devojke ponekad znaju da budu bas surove ako im naletis u pogresno vreme.
Dakle taj strah me cini prilicno nesigurnim i umem da se bas useprtljam ali ako uspem da prodjem tu barijeru dalja komunakcija funkcionise bez problema.
Inace nisam tremaros i nemam nekih drugih problema kada je nesigurnost u pitanju.

mada ja ti mislim da ti je to neka usiljena sigurnost
neka maska
jer ako bude prava frka bezaces dupe preko glave
jednostavno to ti je u genu da si podanik
zato dobro odmeri,vidi ako ima prodju to sepurenje,tek onda navali :think:

- - - - - - - - - -

ili naskocite vas 5-6 tako sigurnijih na jednu,
i to moz upali,neki gengbengic ????
:hahaha1:

Back