Nesanica i fobija od mracnih prostorija

Majaaa123

Početnik
Poruka
29
Vjerujem da je bila slicna tema, ali nigdje nisam nasla odgovore koji mi trebaju, naime moj problem je fobija od mracnih prostorija i samim tim nesanica.Dovoljno sam odrasla ali i dalje spavam sa upaljenim svjetlom u sobi i jako mi je neprijatno sto je to tako, jer to mi remeti san..Ako je vec neko imao slicnih problema bilo bi mi drago da napise bilo sta o tome, ovo mi se desava u zadnjih godinu dana, i bas me smorilo, uvijek nenaspavana jer svjetlost mi smeta a bukvalno ne mogu da ugasim jer me taj mrak izludjuje, ne gledam horore i ne znam od cega je sve ovo pocelo, ranije je sve bilo ok..

I ja sam do pre nekih godinu dana uvek spavao sa upaljenim svetlom.
Ako bih ga ugasio nikako nisam mogao da zaspem, znojio bih se i bas mi je bilo neprijatno.
Mozda vise i zbog navike da spavam sa upaljenim svetlom nego zbog nekog straha.
Mada svetlo mi nije smetalo da zaspem.
I onda sam kupio dva papagaja i drzao ih kod mene u sobi.
Kako je svetlo bilo upaljeno, celu noc nisu spavali vec su krecali tako da nisam ni ja mogao da spavam.
Jedino resenje je bilo da ugasim svetlo i da tako spavam.
Ugasio sam svetlo, oni su cutali, a ja sam mirno spavao jer sam znao da su tu oni
i da ako se nesto desi kod mene u sobi oni ce me probuditi.
I tako sam poceo da spavam sa ugasenim svetlom.
Kasnije sam papagaje prebacio u drugu sobu ali sam ipak nastavio da spavam sa ugasenim svetlom.
I vise mi ni malo ne smeta, mogu da zaspem i kad je svetlo upaljeno ali i kad je ugaseno.

Ja sam nedavno dobila hrcka bas zbog toga, nocu je aktivniji i znam da je to on, jer nekako kad ugasim svjetlo ja imam osjecaj da je tu neko, iza mene, par dana je bilo ugaseno, ali evo zadnju sedmicu i dalje palim svjetlo... više mi je muka da svaki dan budem neraspolozena, nenaspavana prosto mi je lose kad se blizi vrijeme spavanju, toliko imam zelju da se naspavam :S

Vjerujem da je bila slicna tema, ali nigdje nisam nasla odgovore koji mi trebaju, naime moj problem je fobija od mracnih prostorija i samim tim nesanica.Dovoljno sam odrasla ali i dalje spavam sa upaljenim svjetlom u sobi i jako mi je neprijatno sto je to tako, jer to mi remeti san..Ako je vec neko imao slicnih problema bilo bi mi drago da napise bilo sta o tome, ovo mi se desava u zadnjih godinu dana, i bas me smorilo, uvijek nenaspavana jer svjetlost mi smeta a bukvalno ne mogu da ugasim jer me taj mrak izludjuje, ne gledam horore i ne znam od cega je sve ovo pocelo, ranije je sve bilo ok..

A da stavis tajmer na lampu ?

Legnes u krevet, namestis lampu da se ugasi za sat-dva pa zaspis pod svetlom a spavas bez svetla.
Postoji i ono "nocno svetlo" za decu. To je kao lampica koja se gurne u uticnicu i daje tek toliko svetla da tinja u mraku a ne smeta za spavanje.

Ili to ili da nadjes decka da spava sa tobom i ceska te dok ne zaspis. Provereno deluje ( nisu mene ceskali :D )

Poslednja izmena:
Pa gde zivis ti?Ja u stanu sa centr. grejanjem i pokrijem se i cak ako ne greju ok je sve.
Vece su prostorije u pitanju i ne bi se moglo zagrijati tek tako da je bas sve otvoreno, mislim ok nekad ali stalno tako ne, ja sam na trecem spratu sama i mislim da je mozda i to jedan od uzrocnika, dok je sestra bila u susjednoj sobi bilo je sve ok...

- - - - - - - - - -

A da stavis tajmer na lampu ?

Legnes u krevet, namestis lampu da se ugasi za sat-dva pa zaspis pod svetlom a spavas bez svetla.
Postoji i ono "nocno svetlo" za decu. To je kao lampica koja se gurne u uticnicu i daje tek toliko svetla da tinja u mraku a ne smeta za spavanje.

Ili to ili da nadjes decka da spava sa tobom i ceska te dok ne zaspis. Provereno deluje ( nisu mene ceskali :D )

Ma udat cu se :D Izgleda da je to rjesenje :DD :klap:

A ako si bas lepa, pri tom i Hrvatica, mozes da ustedis pare ( 3e:D) i probas moje rucne metode uspavljivanja ( ceskanje ).
Samo javi mejl pa cu poslati Cv i preporuke bivsih korisnica. Mogu da ceskam do sat i po bez utrnuca ruke :kpozdrav:

Vi se zezate, a ovako ozbiljna tema :) Kazu da sam lijepa, a ja kazem da sam Bosanka :) Vidi sad problema :D Ajde nisi valjda nacionalista :D U svakom slucaju hvala, odlucila sam se za lampu :D :per:

Vi se zezate, a ovako ozbiljna tema :) Kazu da sam lijepa, a ja kazem da sam Bosanka :) Vidi sad problema :D

Oh ne, od Bosanke bih i ja dobio nesanicu a spavao sam k'o top i kad su Tomahavci padali a ja sanjao pubertetske snove.
Nemas frke, poslacu ti tajmer gratis :p

- - - - - - - - - -

Mislim da ces ruku ipak koristiti u druge svrhe :D

:hahaha:

Mislim u jednu ruku ok, svako ima pravo na svoje misljenje i bezveze je sto skrecemo s teme ali ajde, moram da kazem, ne bih mogla dopustiti sebi da mrzim nekoga jer nismo ista vjera, nacija :S Jednoostavno ne razumijem one koji tako razmisljaju, zar da mi zivot prolazi tako sto cu ismijavat Srbina, Hrvata nebitno ? Meni to ne treba, otac mi je Hrvat, majka Bosanka, zivimo u Bosni, cesto smo u Hrvatskoj i u Austriji tamo imamo rodbinu, prijatelje iz Srbije, zar da pravim razliku samo zato sto se ne molimo istom Bogu :/ Jednostavno neshvatljivo ... Mrziti nekoga da ga pritom nisi ni upoznao, kako, kako je to moguce ? Strasno :confused:

Nisi covjek, tako da ne bih da ulazim u raspravu. Inace otac mi je Hrvat, ali nisam odgojena na taj nacin da mrzim nekoga iz glupih i nametnutih razloga od strane nekih ''gouzonja'' ;) Ne mogu da vjerujem da ljudi jos uvijek imaju tako plitko razmisljanje :S Imas pozdrav u svakom slucaju ;) :roll:

Ja se ponadao da cu ostvariti san svakog Srbina i maznuti pravu Hrvaticu kao ratni trofej, a meni zapalo samo "pola trofeja" :( ... jer mi nagrada polu-Bosnjakinja.

Sta je cico, likujes a ?
Da ti ispricam ja jedan horor vic pred spavanje ? :mrgreen:
Nece te spasiti ni reflektori s Marakane :lol:

Oduvek sam se bojao mraka, ma koliko smešno zvučalo, i uvek mi je nešto upaljeno u sobi gde spavam.. Osećam se veoma nelagodno u mraku. :huh:

A da probas da udjes u najdublji mrak koji nadjes ( podrum, neki park/suma..) i budes tu malo, pa kad vidis da ti nije nista, onda te zauvek prodje?

Mene je to uhvatilo kad sam imao 6-7 godina i tako sam resio zauvek taj problem ( usao u sumu).

Oduvek sam se bojao mraka, ma koliko smešno zvučalo, i uvek mi je nešto upaljeno u sobi gde spavam.. Osećam se veoma nelagodno u mraku. :huh:

Koliko vremena vec imas problem s tim ? Jesi prica sa nekim o tome ? Ja bih voljela potraziti strucnu pomoc jer sam na netu nasla da mnogi zdravsteni problemi nastaju bas zbog lose nesanice...Ako saznas nesto vise molim te javi... ovo je uzas, ne znam vise kako da se nosim sa ovim problemom...Strah me da ne bude gore..

Back