Nervirajuci spywear

ma bez uvrede... Dao sam linkove sa uputstvima kako se uklanja ova gamad.. Ovo su virusi iz porodice tzv. SpyFalcon programa, navodno za zastitu od Soyware programa, sto je naravno laznjak..
Ima dosta izvedbi ovog virusa a slucaj koji je kod dame, i dva gospodina iznad je isto..

Removal isntruction se nalazi u postu iznad, koji je objavio Symantec.. Naravno mora se raditi po Registry bazi windowsa da bi se uspjesno odstranio ovaj gad..

Ipak, virus nije opasan sem sto je strahovito iritirajuci i naravno mnogo se siri..

No bilo kako bilo uz malo strpljenja moze da se ukloni..

Pored toga, isto tako moze da posluzi neki od alata, tipa Hiren`s CD ili Ultimate Boot CD za uklanjanje ovakvih gamadi..

Poz.

Saka1:
Pretpostavimo da je tako. Reinstalacija OS traje par sati, sa svim proverenim i potrebnim programima. Ovaj drugi nacin, moze da traje danima (iz iskustva). Mozda i duze.
.
Sine uopste nisi u pravu. Dizanje sistema traje sat vremena ali zato vracanje sistema u funkciju (znaci instaliranje svih potrebnih stvari moze da traje ne daniuma nego nedeljama u zavisnosti koliko vrmena inas.
Dalje recimo ja samo na sistemskoj partivciji imam nekih 40GB podataka koji mi trebaju i jednostavno nemam mesta na drugim particijama da ih prenesem jer su i one prepune, prema tome formatiranje i iz tog razloga nekad nije resenje.
Saka1:
Niko ne moze da garantuje da ce ta borba sa njima, o kojoj ti pricas biti 100% uspesna. .
Svaki problem moze da se resi ako mu posvetis paznju a ono sta je najbitnije izlazis sa iskustvom vise iz borbe protiv nekog problema.

FORMATIRANJE JE UVEK POSLEDNJA OPCIJA U RESAVANJU PROBLEMA AKO HOCES DA BUDES I 10% STRUCNJAK U OBLASTI RACUNARA.

Inace uspeo sam da resim problem a sad sam video da je i GZ juce izbacio postupak.
Resenje je da se ubije proces C:\WINDOWS\osaupd.exe i onda fizicki obrise.
Adaware je u fajlu C:\WINDOWS\wupdmgr.exe koje nije onaj wupdmgr koji se napazi u system32 folderu i sluzi za update windowsa (da se ne zbunite) nego je trojanac sa istim nazivom.
KAd fizicki obrisete osaupd.exe on automatski brise wupdmg.exe i problem je resen.

Kao sto vidis Saka1 problem moze da se resi veoma jednostavno za 10 sekundi vremena i krajnje je nepotrebno formatirati HD zbog ove gluposti.

Prihvatljivo, ako je tako kao što si napisao. Bravo za sve. Mada ja imam drugačije iskustvo. Vidiš ja nemam takav problem sa nedostatkom mesta. Ne bih se šložio ni da je vraćanje sistema u funkciju, kao što si napisao toliko dugotrajan proces. Ja imam sve pripremljeno (update antivirus, windows...sve potrebne instalacije( čak sta više i BOSCH program na 24 CD)), meni to ne predstavlja nikakav problem. Možeš ti da vraćas sistem u funkciju i sto godina, ako svake godine instaliraš nekoliko programa koji su ti potrebni.
Što se tiče prostora koji ti fali sine, žavršio bi ti jedan hard od 250-300GB

Još jednom BRAVO za sve.

Sinoc sam bio umoran kad sam pisao i zaboravio sam par sitnica.
Prvo neophodno je iz registar baze obrisati sve sto u sebi ima nazin spysheriff i takodje ako spysheriff postoji u programfilesu obavezno ga deinstalirati.

@saka1
HD mi je 200GB (sto je dosta veliko) a reci kupi veci HD da bi imao prostor da formatiras umesto pokusati resiti problem je u najmanju ruku smesno i neozbiljno.

A veruj mi. Formatiranje uvek treba da bude krajnje resenje (ja moj prvi HD nisam formatirao jedno 3 godine i tada sam ga formatirao jer sam ga prodao) :lol:
Za sve postoji jednostavnije resenje od brisanja. Iskreno meni je i zanimljivo da se uhvatim u kostac sa problemom i da ga resavam. Inace kad polazes Microsoftow certifikat on te ne pita da li ces obrisati nesto ili ne , cak te ne pita ni kako ces resiti, vec na koji nacin ces najjednostavnije resiti problem.
Nije fora cak ni resiti nego kako ces najjednostavnije to uraditi.

U svakom slucaju. Svako ima svoje nacine resavanja problema i smatram da nema potrebe da se oko toga povede rasprava.
Svako dobro.

-Ima veze jer takva pitanja se ne resavaju po topicima vec sa modom na pp
-na svim forumima postoji pravilnik, te tako i ovde -> http://pomoc.krstarica.com/?action=article&cat_id=005&id=223
-Kad bi se svako obavestavao o tome da mu je post obrisan, modovi bi provodili pola dana samo u tome ali ako te bash interesuje zasto je post obrisan, odgovoricu ti na pp, uopste nije nikakav problem.
-Ban? Ko je spomenuo ban uopste?
No da ne skrecemo vise sa teme....

Back