Nerviraju me!

Riada

Buduća legenda
Poruka
44.289
Ljudi koji misle da se oko njih vrti svijet;
Ljudi koji nešto obećaju pa poslije zaborave, ali hajd što zaborave, nego se nikad poslije ni ne sjete da se ispričaju zbog tog, makar smislili i lažno opravdanje;
Ljudi koji stalno kasne i misle da je to sasvim normalno;
Ljudi koji nikada ne saslušaju do kraja, jer je očigledno da im se žuri – negdje, bilo gdje, samo ne u tvoju priču;
Ljudi koji dijele savjete koje niko nije tražio;
Ljudi koji odmah zaborave šta si im rekao čim izađu kroz vrata;
Ljudi koji nikad ne priznaju kad pogriješe, kao da će im kruna sa glave pasti ako to urade;
Ljudi koji sve mjere novcem, kao da ništa drugo nema vrijednost;
Ljudi koji ti zavide na svakom uspjehu, pa moraju da ga omalovaže;
Ljudi koji prave dramu zbog najmanje stvari;
Ljudi koji te slušaju, ali samo čekaju kad će doći red da opet pričaju o sebi;
Ljudi koji te procjenjuju po tome koliko im koristiš, a ne ko si stvarno;
Ljudi koji se ponašaju kao da su uvijek u pravu, a argumente ni ne slušaju;
Ljudi koji se stalno „šale“ na tvoj račun, a ljute se čim se našališ na njihov;
Ljudi koji „nestanu“ kad nešto trebaš od njih, ali se „čarobno“ pojave čim oni trebaju nešto od tebe;

Mašala, baš se oduži spisak ovih dragulja ili sam možda samo ja danas malKice živčana :mrgreen:

Излуђује ме недостатак опште културе и елементарне логике али и правне свести. Стави руку на уста кад кијаш. Не пљуј на тротоар. Не причај гласно у аутобусу. Направи место ЗА СТАЈЊЕ кад видиш да маса људи покушава да уђе у аутобус. Не бацај ситне провокације да би ме изазвао зато што ти имаш психолошке проблеме. Не покушавај да наметнеш лажни ауторитет викањем и псовкама. Не просипај патетику и мелодраматику. Саслушај ме шта имам да ти кажем без упадања у реч и викања, исто као и ја тебе. Не оптужуј лажно било кога. И још мали милион ствари које данас гледам у животу.

Ljudi koji misle da se oko njih vrti svijet;
Ljudi koji nešto obećaju pa poslije zaborave, ali hajd što zaborave, nego se nikad poslije ni ne sjete da se ispričaju zbog tog, makar smislili i lažno opravdanje;
Ljudi koji stalno kasne i misle da je to sasvim normalno;
Ljudi koji nikada ne saslušaju do kraja, jer je očigledno da im se žuri – negdje, bilo gdje, samo ne u tvoju priču;
Ljudi koji dijele savjete koje niko nije tražio;
Ljudi koji odmah zaborave šta si im rekao čim izađu kroz vrata;
Ljudi koji nikad ne priznaju kad pogriješe, kao da će im kruna sa glave pasti ako to urade;
Ljudi koji sve mjere novcem, kao da ništa drugo nema vrijednost;
Ljudi koji ti zavide na svakom uspjehu, pa moraju da ga omalovaže;
Ljudi koji prave dramu zbog najmanje stvari;
Ljudi koji te slušaju, ali samo čekaju kad će doći red da opet pričaju o sebi;
Ljudi koji te procjenjuju po tome koliko im koristiš, a ne ko si stvarno;
Ljudi koji se ponašaju kao da su uvijek u pravu, a argumente ni ne slušaju;
Ljudi koji se stalno „šale“ na tvoj račun, a ljute se čim se našališ na njihov;
Ljudi koji „nestanu“ kad nešto trebaš od njih, ali se „čarobno“ pojave čim oni trebaju nešto od tebe;

Mašala, baš se oduži spisak ovih dragulja ili sam možda samo ja danas malKice živčana :mrgreen:
Super lista!
Jeste sve to neugodno, ali slaba je nada da će se tako naučeni ikad odučiti.
To je sve uglavnom egocentrizam i egoizam, ali i neadkvatna i neblagovremena sankcija.
Prolazi svuda i uvek, pa zašto bi se neko mrdao iz svoje zone komfora?
Zato sužavamo krugove ljudi sa kojima možemo da održavamo zdrave i skladne odnose.

Ima godina i godina otkako sam sebi zabranila upotrebu termina: "Nervira me...", i "Brinem".
Verujem da izbor reči kojom nešto nazivamo efikasno menja i kvalitet osećanja.
Umesto da se nerviram, direktno i najuljudnije moguće kažem šta mi smeta u određenim trenutku.
Umesto da brinem, tražim opcije i rešenja.

Super lista!
Jeste sve to neugodno, ali slaba je nada da će se tako naučeni ikad odučiti.
To je sve uglavnom egocentrizam i egoizam, ali i neadkvatna i neblagovremena sankcija.
Prolazi svuda i uvek, pa zašto bi se neko mrdao iz svoje zone komfora?
Zato sužavamo krugove ljudi sa kojima možemo da održavamo zdrave i skladne odnose.

Ima godina i godina otkako sam sebi zabranila upotrebu termina: "Nervira me...", i "Brinem".
Verujem da izbor reči kojom nešto nazivamo efikasno menja i kvalitet osećanja.
Umesto da se nerviram, direktno i najuljudnije moguće kažem šta mi smeta u određenim trenutku.
Umesto da brinem, tražim opcije i rešenja.
Dobar štos sa promjenom izbora riječi opisivanja datog. Pokušat ću da ga primjenjujem.

Dobar štos sa promjenom izbora riječi opisivanja datog. Pokušat ću da ga primjenjujem.
Nerviranje nema pozitivne efekte. Sagoreti svoju divnu raspoloživu energiju u nerviranju (ili brigama) je loše samo po nas-ono što nas nervira ili brine uglavnom ostaje u blaženom neznanju ili ih je prosto briga za nas.
E, pa-nema nerviranja ili brige. Smeta-tražim rešenje.
Smeta mi-to i kažem, ispoljim.
Problem ne traži brigu već prikladna i dostupna rešenja.

Nerviranje nema pozitivne efekte. Sagoreti svoju divnu raspoloživu energiju u nerviranju (ili brigama) je loše samo po nas-ono što nas nervira ili brine uglavnom ostaje u blaženom neznanju ili ih je prosto briga za nas.
E, pa-nema nerviranja ili brige. Smeta-tražim rešenje.
Smeta mi-to i kažem, ispoljim.
Problem ne traži brigu već prikladna i dostupna rešenja.
Da, u pravu si, ali ponekad je teško dovesti se u stanje da nas to ne dira, koliko god bili svjesni da nije dobro za nas.

Da, u pravu si, ali ponekad je teško dovesti se u stanje da nas to ne dira, koliko god bili svjesni da nije dobro za nas.
Pa, šta ćeš onda? Stvari su takve.
Zašto je neko zakasnio na susret sa tobom? Jer zna da nećeš uzeti za zlo, ali možda i jer mu to nije prioritet.
Opcija po opcija... razlaganje činjenica na uzroke i posledice je korisno. Sedneš i motaš film.
Da li misliš da si sebe uglavnom odavala kao osobu koja popušta, razume, pomaže i svakom bi da se nađe?
Pa, to je super-u odnosu na sve, samo ne na tebe.

Back