Dante88
Primećen član
- Poruka
- 783
E pozdrav svima,
Imam problem sa nekim nervima, koliko sam ja razumio. Krenuo sam da idem u teretanu prije dvije nedjelje. Prve nedjelje sam imao upale, ok, to je sve proslo. Danas sam radio nekoliko vjezbi i poslije presao na bicepse. Uradio sam tipa 2 serije i poslije krenuo trecu. Lijevom rukom nisam mogao da podignem teg ni do pola, dok mi je desna ruka bila ono, spremna i odmorna za dalje. Nisam mogao vise ni jednom da podignem teg, cak mi je bilo tesko i bez tega da podignem ruku. Poslije sam presao na trbusnjake, pa se vratio cisto da provjerim. Kad sam se vratio opet sam mogao da dizem teg, ali opet mi se lijeva ruka brzo "zamorila", iako u samom misicu nisam osjecao umor. Pa sam se ja malo uplasio
. Gledao sam malo po internetu i mislim da je u pitanju onaj neki nerv urnalis kod lakta. Ja sve ostale vjezbe radim normalno, ali bicepse lijevom malo teze. Dosao sam poslije kuci, malo se odmorio i poceo da citam malo na internetu. Znaci ne trni mi ruka, ne trne mi mali prst i do mali prst, mogu snazno da stegnem saku, ne osjecam nikakav ni najmanji bol u ruci ni u laktu. U laktu jedino sto osjecam je neki malcice cudan osjecaj, ali nije bol. Najbolje to primijetim kad se umivam sa obje ruke, kad plaknem vodu u lice bas u tom momentu u lijevoj ruci osjetim to nesto, a u desnoj nista. Poslije rada na bicepsima kad se vratim traci lijeva ruka mi je malo teza od desne. E sada da kazem ono glavno sta mislim da je u pitanju. Ja se bavim programiranjem, i za kompom sam minimum 6 sati dnevno. Sjedim u nisko sjedecem polozaju gdje lijevu ruku gotovo uvjek savijem u laktu i sa tim laktom se oslonnjam na lijevu nogu, dok mi je desna ruka uvjek normalno ispruzena. To sam rekao jednom instruktoru u teretani i on mi je rekao da je u pitanju vjerovatno nerv urnalis koji sam mozda malo istegao, jer 4 godine se nicim ne bavim i sada sam dosao u teretanu. Krivo mi je jako jer je sve lijepo pocelo pa se plasim i ne znam sta da radim. Ja trenutno sada osjecam veliku snagu u lijevoj ruci, biceps snazno mogu da stegnem i saku, i podlakticne misice. Da li postoje neke vjezbe koje mogu da radim, da li nesto da radim, da li da nastavim sa treninzima. Jer do sada kada sam radio bicepse lijeva, tacno, malo mi je slabija, ali danas nisam mogao vise da radim sa njom, dok desna puca od snage (peilikom rada). Hvala unaprijed.
Imam problem sa nekim nervima, koliko sam ja razumio. Krenuo sam da idem u teretanu prije dvije nedjelje. Prve nedjelje sam imao upale, ok, to je sve proslo. Danas sam radio nekoliko vjezbi i poslije presao na bicepse. Uradio sam tipa 2 serije i poslije krenuo trecu. Lijevom rukom nisam mogao da podignem teg ni do pola, dok mi je desna ruka bila ono, spremna i odmorna za dalje. Nisam mogao vise ni jednom da podignem teg, cak mi je bilo tesko i bez tega da podignem ruku. Poslije sam presao na trbusnjake, pa se vratio cisto da provjerim. Kad sam se vratio opet sam mogao da dizem teg, ali opet mi se lijeva ruka brzo "zamorila", iako u samom misicu nisam osjecao umor. Pa sam se ja malo uplasio