Rasturili su Jugoslaviju. Video sam, medjutim, da ima mnogo ljudi koji je ne zele, i shvatio sam da ona nije imala buducnosti. Najvece iznenadjenje su bili svakako bosanski muslimani, koji su deklarativno, bili Jugosloveni veci od bilo kojih drugih Jugoslovena. Preko noci su promenili mišljenje i odrekli je se brzinom svetlosti. Jugoslavija nije mogla da opstane, jer narodi koji su njoj ziveli, nisu je vise zeleli. Smesan je pokusaj stvaranje "Jugoslavije umalom" u Bosni. Iz istih onih razloga zbog kojih velika Jugoslavija nije mogla da prezivi, ne moze ni Bosna. Sto rece nekad davno, Zoran Djindjic, uvek mozete od akvarijuma da napravite riblju corbu, ali ne mozete od riblje corbe akvarijum. Skuvali ste ribe, gotovo je. Sada vise nema nazad.
Ni Srbi ni Hrvati nisu zaintersovani sa Bosnu, niti je smatraju svojom drzavom. Muslimane ne zanimaju ni Srbi ni Hrvati, najradije bi ih proterali u njihove maticne zemlje, a Bosnu uzeli samo za sebe. Na njihovu zalost tako nesto ne mogu uraditi. Koliko se ja razumem u nauku, istoriju i knjizevnost, u Bosni su od pamtiveka ziveli Srbi i Hrvati, muslimani su se pojavili mnogo kasnije posle najezde Turaka. Sada su se tu pojavili neki misteriozni "Bosnjaci"!? Sta su to Bosnjaci, jesu li to oni drekavci iz tunela?