Нереди поводом убиства - Македонија

i posle prvog rata kad su pocheli da menjaju prezimena sa vic ili ic na ski...
dakle, ustanovili smo da nasha sagovornica ne zna gde je shuplja...
al dobro, ne zameram nekom neznanje..zameram bezobrazluk i nevaspitanje...

Sve je na mestu. U pravu ste (nije bezobrazluk, ozbiljno pisem). Ono "formalno priznato" me malo nervira jer ja ne vidim nista formalno, vidim samo priznato. Danas.
Istorijski necu da ulazim i kontriram, mogu samo da vas citam jer ne mogu da sporim nesto sto je tacno. Kao sto je u svakoj drzavi vrsena asimilacija, tako i nad drugim narodima u Makedoniji. Pa i nad Srbima.

Sve je na mestu. U pravu ste (nije bezobrazluk, ozbiljno pisem). Ono "formalno priznato" me malo nervira jer ja ne vidim nista formalno, vidim samo priznato. Danas.
Istorijski necu da ulazim i kontriram, mogu samo da vas citam jer ne mogu da sporim nesto sto je tacno. Kao sto je u svakoj drzavi vrsena asimilacija, tako i nad drugim narodima u Makedoniji. Pa i nad Srbima.

da, ali to nije najveci problem u Makedoniji...
pokushavajuci da stvore sopstveni identitet, okrenuli su ledja Srbima,
i pruzhili ruke shiptarima, koji samo rastu, i koji ce ih na kraju pojesti i pripojiti se velikoj albaniji...
tj je najgori scenario, ali ako ovako nastave, vrlo izvestan...
dakle, i oni i mi imamo isti problem...shiftare...
i umesto da se udruzhimo, jer smo zajedno jachi, oni su hteli da budu svoji...
e pa sloboda koshta...
a tog momka, takoreci dechaka, mi je zhao...kao i mnogih drugih koje je ta stoka ubila zbog ovog ili onog...
i ako se tome ne stane na put, a to sve tezhe ide jer su im dali sve veca prava, bice kraj jedne makedonije...

da, ali to nije najveci problem u Makedoniji...
pokushavajuci da stvore sopstveni identitet, okrenuli su ledja Srbima,
i pruzhili ruke shiptarima, koji samo rastu, i koji ce ih na kraju pojesti i pripojiti se velikoj albaniji...

tj je najgori scenario, ali ako ovako nastave, vrlo izvestan...
dakle, i oni i mi imamo isti problem...shiftare...
i umesto da se udruzhimo, jer smo zajedno jachi, oni su hteli da budu svoji...
e pa sloboda koshta...
a tog momka, takoreci dechaka, mi je zhao...kao i mnogih drugih koje je ta stoka ubila zbog ovog ili onog...
i ako se tome ne stane na put, a to sve tezhe ide jer su im dali sve veca prava, bice kraj jedne makedonije...

Ne pricaj o onome o cemu ne znas. Evo, vracam temu na temu.
Neredi povodom ubistva.
Narod nije pruzio ruku Albancima. I nije hteo da se Kosovo prizna. To sto je priznato je zelja politicara "da se ne zameraju". Idi i pronjuskaj, podruzi se, informisi se.
Tenzija je velika, netrpeljivost medju Makedoncima raste. Ovakve stvari, kao ubistvo sinoc (a bio je i jedan napad na mladog decka u centru Skoplja) samo pogorsavaju situaciju izmedju Makedonaca i Albanaca. Nije tenzicno u smislu, svaki dan napadi, stete, oruzje i slicno, vec u smislu da svakim danom mladi ljudi se sve vise udaljavaju od potencijalnog resavanja problema zbog toga sto vlasti ne rade svoj posao.

Ne pricaj o onome o cemu ne znas. Evo, vracam temu na temu.
Neredi povodom ubistva.
Narod nije pruzio ruku Albancima. I nije hteo da se Kosovo prizna. To sto je priznato je zelja politicara "da se ne zameraju". Idi i pronjuskaj, podruzi se, informisi se.
Tenzija je velika, netrpeljivost medju Makedoncima raste. Ovakve stvari, kao ubistvo sinoc (a bio je i jedan napad na mladog decka u centru Skoplja) samo pogorsavaju situaciju izmedju Makedonaca i Albanaca. Nije tenzicno u smislu, svaki dan napadi, stete, oruzje i slicno, vec u smislu da svakim danom mladi ljudi se sve vise udaljavaju od potencijalnog resavanja problema zbog toga sto vlasti ne rade svoj posao.

narod je birao te politichare...zar ne!?
kad se raspadala jugoslavija, makedonija se odcepila...nismo se mi odcepili od makedonije...
tako da ne treba da mi objashnjavash nishta...razumem se ja po malo u celu tu problematiku...
al da ih cheka pakao sa shiptarima, cheka ih...
dali su im sve, uvlacheci se u dupe americi i evropi,
digli su spomenik Aleksandru Velikom, ne znajuci da je umro prirodnom smrcu ne na bojnom polju, pa se konj propinje shto je potpuno drugachija simbolika...
kao shto rekoh, bolje ne ulazi u prichu...ne zato shto ja mnogo znam, vec zato shto ti mnogo ne znash...
inache, znam kakvo je raspolozhenje vecine gradjana makedonije prema Srbima,
zet mi je iz Skoplja. samo shto je srbin, nije makedonac...al nebitno...

Албанац убио Македонца, хаос у Скопљу

Македонско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је у нередима у скопском насељу Ђорче Петров, који трају од понедељка а које је изазвало убиство македонског младића Ангела П.(18), за које је осумњичен 19-тогодишњи Албанац, данас приведено 27 лица, међу којима има и малолетника.

Инциденти у више градских општина у Скопљу, у којима се углавном сукобљавају групе македонских и албанских младића и навијачких група, почели су у понедељак увече, а грађани који су се преко друштвених мрежа организовали у знак протеста због убиства матуранта медицинске школе, блокирали су улице аутомобилима. У нередима је оштећено и запаљено више возила, локала и контејнера.

Група младића, махом узраста од 15 до 18 година, од којих су неки имали фантомке на главама и бејзбол палице, синоћ су каменицама напали и полицајце који су блокирали улице у покушају да спрече нереде.

Полиција у Скопљу је саопштила да је од јутрос ситуација у насељу Ђорче Петров мирна и под контролом и да су протести у том насељу завршени без ескалирања сукоба, као и да нема озбиљније повређених полицајаца и цивилних лица.

Полиција је поднела кривичну пријаву за убиство против осумњиченог Н.Е. (19) из села Грчец, који је ухапшен у понедељак увече због сумње да је починио убиство, али до сада није нађен нож којим је убијен Ангел П.

Македонски медији наводе да се званична верзија убиства разликује од верзије коју дају блиски породици убијеног младића. МУП тврди да је повод за убиство била крађа бицикла, коју је извршио осумњичени Н.Е, док су житељи насеља Ђорче Петров изјавили да је тројица младића учествовала у крађи бицикла из дворишта породичне куће Ангела П. и да су сви били присутни када се догодило убиство.

Према званичној верзији, ухапшени Н.Е. је ушао у двориште породичне куће Ангела П. одакле је украо бицикл, али су га Ангел П. и његов отац видели и пошли за њим, после чега је дошло до туче у којој је, како се сумња, Н.Е. потегао нож и више пута Ангелу П. задао ударце у пределу срца.

Према полицијским инфорамцијама, осумњичени за убиство Н.Е. има криминални досије и раније је био пријављиван због крађа.

Македонски МУП апелује на грађане Скопја да остану уздржани и да дозволе да правосудни органи несметано заврше све законске процедуре у доказном поступку у случају убиства Ангела П, као и да не дозволе да буду изманипулисани и увучени у озбиљније инциденте који могу имати далекосежне последице.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/405257/Albanac-ubio-Makedonca-haos-u-Skoplju

Од мене увек подршка Македонцима.

Вама људима нису све козе на броју... Једино смо са њима мирно раскрстили приликом распада Југославије, увек смо неговали присне односе што је и данас случај. Не треба од потенцијалних савезника у будућности стварати непријатеље... Баш гледам како су се организовали за помоћ овим несрећним људима у Обреновцу и другим погођеним местима, што је за свако поштовање и захвалност.

То што македонска власт признаје Косово не одражава ни приближно мишљење македонског народа, ови само испуњавају задатке налогодаваца...

Само се ви лижите са шипцима.... Полако али сигурно вас гутају.

А други вам нису ваљали.

да се не лажемо, Тог младића ми је искрено жао и нека му је лака земља. али твоје државе , која је експресно признала Косово само зато да би нешто ућарила иако је знала да ради директно против свог највећег и најближег суседа и пријатеља ми није жао. Звиждите српској химни, рушите статуе Цара Душана, навијате за хрвате, Србе и српски језик не желите да признате како треба, прогањате српске свештенике....
Опростите али према твојој држави немам никакве емпатије.

Како сте сејали тако сада и жањете.

i? koja je onda tvoja poenta pisanja na ovakvoj temi? samo da bi rekao kako te zaboli za Makedoniju i za svaki narod koji ne gaji prevelike simpatije prema 'nebeskom/svevaseljenskom narodu'

Makedoncima je valjda pre svega Makedonija najbitnija, a da nisu priznali Kosovo i tamo bi doslo do ogromnog rata i veoma verovatno do podele drzave

sto se tice patetike 'izdali ste najboljeg prijatelja i najblizeg suseda' u najmanju ruku je smesna, pogotovo kada dolazi od srpskog nacionaliste koji vice 'Srbi i Grci su pravoslavna braca', 'Makedonija je deo Grcke' i koji negira Makedonce kao narod, a onda kad neko ucini nesto sto ti nije volji, oni su nas izdali

naravno da zvizde srpskoj himni kada su pre toga srpski navijaci u sred Skoplja mahali grckim zastavama... ti ne bi zvizdio makedonskoj himni da Makedonci na Marakani masdu hrvatskim, bosanskim i albanskim zastavama?

sto se rusenja spomenika Cara Dusana tice, a jel ti palo na pamet da budes zahvalan sto je uopste i podignut? da ga neki Makedonci prvo nisu stavili, onda ostali i ne bi imali sta da ruse, zar ne?

i za kraj jesi se setio da zahvalis Makedoncima sto su skupili silan novac za Srbiju, sto su poslali toliko raznih vozila i pomagaca u Srbiji i pored toga svojih problema koje imaju? jesi osudio one Beogradjane koji su ih terali iz svojih kafica? verujem da je dosta Makedonaca pomoglo Srbiji mnogo vise nego ti

evo zasto je lose biti srpski nacionalista i patriJota, jer ste u svadji sa mozgom i razumom

Шиптари се осилили! Каква дрскост људи моји убица ушао да украде бицикли у двориште и убо власника ножем! Мислим да бицикли у опште није требао убици,него је крађа послужила само да би измамили власника да га убију!

Од мене увек подршка Македонцима.

Вама људима нису све козе на броју... Једино смо са њима мирно раскрстили приликом распада Југославије, увек смо неговали присне односе што је и данас случај. Не треба од потенцијалних савезника у будућности стварати непријатеље... Баш гледам како су се организовали за помоћ овим несрећним људима у Обреновцу и другим погођеним местима, што је за свако поштовање и захвалност.

То што македонска власт признаје Косово не одражава ни приближно мишљење македонског народа, ови само испуњавају задатке налогодаваца...
Tako je :ok:

Back