Nerazumevanje demokrtaije

@Blajbinger
Demokratija koju ti opisuješ je mešanje baba i žaba. Kapitalizam ne znači demokratiju, niti je garantuje, niti je za uspostavljanje kapitalizma potrebna demokratija.
Ukoliko nisi shvatio upravo zbog tih kapitalističkih 'vrlina' - traženja rupa u zakonu, ulaganja zarad brze dobiti, optimizacija profita, itd. - se i pojavila ova kriza koja je kazna za pohlepnost tih koje ti nazivaš sposobnim i 'mačkom'.
Ti pričaš o džungli liberalnog kapitalizma i poistovećuješ ga sa demokratijom. Slabo, vrlo slabo...

Mod, vidi ovako: prvo, ja licno uopste ne verujem u demokratiju.

Ali, vi ste se za to borili...Koliko puta se samo ovde spominjale "sugoslavia" "propali socijalizam", "diktator Tito" i slicne GLUPOSTI?

Pa, kada je tako, treba da vidite sta je kapitalizam i demokratija......I da prestanete da kukate...Za TO ste se borili, zar ne?

Ili niste iskreni ni prema samima sebi?

Mod, CEO kapitalizm podciva na gramzivosti...To mu je pokretacka snaga, gorivo za motore....

Kapitalizam ne znaci demokraiju (i fasizam je kapitalizam) ali demokraija znaci kapitalizam...Tesko je u socijalizmu uspostaviti demokratiju...To Chavez pokusava, a jos ne znamo dokle ce stici...

Sto se tice liberalnog kapitalizma, pa on je svuda liberalan..I u liberalnim kapitalizmima se kunu u demokratiju....Osim u onim zemljama koje imaju svoj nacionalni plan razvoja, koje su opljackale ceo svet i ne ratuju na svojim teritorijama vise od 200 godina, sto kaze Aleksandar...Ali tamo i nije kapitalizam...Tamo je socijalizam, samo sto oni to ne znaju ili ne vole da kazu...

Nema toga vise, ne boj se:lol:
Samo sam napravila poredjenje izmedju ondasnjeg (po pricanju moga dede a nije jedini) kad nije bilo demokatije a bilo svega, i sadasnjeg: Kad ima demokratije (ma sta to u nasem slucaju znacilo) a nema od cega da se zivi.

Ti pravo u centar:super:
Zamisli Ameriku i demokratiju:roll:
Propista svet pod njima, krvari i dan-danas, osvajaju, otimaju, ubijaju, a slove kao demokrate. Tako bi i Hitler mogao biti demokrata:(

Дакле у комунизму је било далеко више демократије. Недовољно наравно, али далеко више.
Сети се састанака месних заједница и слично:)

Што се тиче Хитлера, он је на власт дошао- деморкатским путем-
освојио је највише гласова.
Јеси ли знала да никада ниеј победио самостално?
- имао је 30 и кусур % па је направио коалицију са десничарском партијом и онда постао канцелар!?
ЧИСТА ДЕМОКРАТИЈА!
К`о Борис Тадић мајку му!
:hahaha:

Mod, vidi ovako: prvo, ja licno uopste ne verujem u demokratiju.

Ali, vi ste se za to borili...Koliko puta se samo ovde spominjale "sugoslavia" "propali socijalizam", "diktator Tito" i slicne GLUPOSTI?

Pa, kada je tako, treba da vidite sta je kapitalizam i demokratija......I da prestanete da kukate...Za TO ste se borili, zar ne?

Ili niste iskreni ni prema samima sebi?

Mod, CEO kapitalizm podciva na gramzivosti...To mu je pokretacka snaga, gorivo za motore....

Kapitalizam ne znaci demokraiju (i fasizam je kapitalizam) ali demokraija znaci kapitalizam...Tesko je u socijalizmu uspostaviti demokratiju...To Chavez pokusava, a jos ne znamo dokle ce stici...

...

Kada već pitaš: U Srbiji/Hrvatskoj bi bio mnogo veći stepen demokratije da smo početkom 90-ih ISTREBILI sve one koji se vole/žele ponašati nedemokratski, a nasledili smo ih iz Tiletovih nedemokratskih dana! (Tako bi Tile SIGURNO uradio, da je mislio uvoditi demokratiju:D:D:D)

Jedno je zašto smo se borili, adrugo je šta smo dobili ( vidi redove iznad:D)

Zašto nije moguća demokratija u socijalizmu?
Demokratija NEMA veze sa ekonomskim uređenjem!?

Zasto narod u Srbiji ne razume demokratiju?

Zato sto ima sva prava a nema od cega da zivi.

Gandi je govorio: "Pod pojmom demokratije ja podrazumevam jednake sanse, kako za najslabijeg tako i za najjaceg.", a gde su te sanse za najslabijeg?!
Nije to samo specijalitet Srbije,svuda u svetu ima onih najjacih i najslabijih, samo sto je u razvijenim zemljama najslabiji mnogo jaci od naseg najlsabijeg, a nas najslabiji se batrga poluziv ili polumrtav, kako vise volis.

Ja ne tvrdim da u Srbiji nema demokratije, ima. Moj deda bi sad rekao: Kod Tita KAZU da nije bilo demokratije, ali je bilo svega. U to vreme, kad otpustis radnika, taj ima sva prava, zaseda (neka)komisija, ide na sud ako treba, ali radnik DOBIJA, vrate ga na posao (ako u pitanju nije neki teski delikt) danas se hiljade radnika otpustaju a da niko iz vlasti i ne zna sta je s njima. Cak nemaju ni tacnu cifru koliko ih je otpusteno, i sta se posle s njima desava.

Zato obican mali covek ne razume demokratiju. Ne govori njegovim jezikom, a ti si previse inteligentan da ne bi shvatio o kom "jeziku" govorim.

To o čemu pričate ti i Gandi NEMA direktne veze sa Demokratijom......

Carevi iz Silikonske doline su postali milijarderi gotovo preko noći, a niko im nije previše zamerao da su kintu stekli nepošteno. Nije sve u 'snalažljivosti', ima nečeg i u pameti

Ja im zameram, lopovsku im ma******.
Za cenu jednog XP-a sa licencom( obično masovno kopiranje CD-a) oni naplaćuju kao za neku dobru turbo-matičnu ploču, koja nije obično kopiranje, i nju je trebalo razviti, a svaki primerak i NAPRAVITI!?:D:D

Ja im zameram, lopovsku im ma******.
Za cenu jednog XP-a sa licencom( obično masovno kopiranje CD-a) oni naplaćuju kao za neku dobru turbo-matičnu ploču, koja nije obično kopiranje, i nju je trebalo razviti, a svaki primerak i NAPRAVITI!?:D:D
A ko te tera da koristiš Windows,staviš Linux i Bog da te vidi.Nego su te pokvarili 'rvati pa sve čekaš na gotovo k'o oni.:evil:

Ех сад....
Има пар проблема.

Неможеш да развијаш деморкатију када те кољу силују и убијају, бомбардују и отимају територију. То је бесмислено.

Zašto ne? To su fore onih koji hoće da love u mutnom, kojima ne paše demokratija kako bi mogli raditi kako hoće, i šta hoće....Što su naučili od Tileta!:D:D

Back