Nepuno radno vreme

asuss

Primećen član
Poruka
904
Potpisao sam jos pre 6 meseci aneks ugovora o nepunom radnom vremenu.Dakle sa 8 sati dnevno smanjeno mi je na 4.Medjutim poslodavac me tera da radim savaki dan po 8 sati a placa me 4 sata po ugovoru a kao ostale sate da koristim u preraspodeli i to kad mi on da a ja do sada vec imam 150 sati.Imam zaradjeno mesec ipo dana da ne dolazim na posao.Ima li pravo to da me tera?

Potpisao sam jos pre 6 meseci aneks ugovora o nepunom radnom vremenu.Dakle sa 8 sati dnevno smanjeno mi je na 4.Medjutim poslodavac me tera da radim savaki dan po 8 sati a placa me 4 sata po ugovoru a kao ostale sate da koristim u preraspodeli i to kad mi on da a ja do sada vec imam 150 sati.Imam zaradjeno mesec ipo dana da ne dolazim na posao.Ima li pravo to da me tera?

Naravno da nema pravo ako mu treba čovek sa punim radnim vremenom neka te prijavi na puno radno vreme a ne da kalkuliše sa tim da ti imaš navodno dane koje ne možeš da iskoristiš jer mu uvek za nešto trebaš:mrgreen: i šta kad napuniš godinu dana slobodno?! misliš da ćeš imati plaćeno odsustvo?! :think:...kako da ne..:mrgreen:
Ovo samo tebi ide na štetu jer ti i staž ide na 50%... razmisli i sam malo....on ti plaća pola doprinosa, pola plate a ti mu radiš praktično onih 4 sata preko za DŽ.;)

i šta kad napuniš godinu dana slobodno?! misliš da ćeš imati plaćeno odsustvo?! :think:...kako da ne..:mrgreen:

Upravo to. Zar ne vidis da je gazda obicna jajara? Mislis da ce u slucaju nekog spora, ako pomislis da odbranis svoja prava biti covek? Ne znam koja muka te je naterala da radis pola godine za pola zarade, tako da cu se ograditi od toga.
Mada Iz samog pitanja "ima li pravo da me tera" mislim da se ti vise plasis otkaza nego da li ce ti biti placeno. Moras na vreme da reagujes - ako imas argumente i ako si dobar radnik, ni najvece jajare nece ostati ravnodusne. Na zalost, nece se sami oni toga setiti.

Ja sam vec rekao poslovodji da cu da radim dve nedelje a dve nedelje cu da odmaram a oni mi prete otkazom.Naravno radio sam ove nedelje radicu i sledece 8 sati a onda cu dve nedelje da koristim te sate a oni neka pisu sta hoce.Boli me uvo.

Back