Nepromišljen čin = sretan kraj?

Pozdrav! Moj trenutni život ne može se nazvati življenjem, nego životarenjem. Radim u poduzeću koje se ne bavi ničim opipljivim, prodaje nekakve usluge i probija se na tržište. Plaća je dobra i to je jedino šta valja. Od svega ostalog spopada me muka u želucu, od radnih kolega koji većinu vremena šute ili se svađaju ili tračaju, od šefice koja je oličenje gluposti i zavisti, od poslova koji se svode na spajanje papira klamericama i stavljanjem u ladicu te nešto malo kuckanja po kompjuteru... Ja sam već luda od svega toga, završila sam fakultet, a radim nekakve kurirske poslove i tako već par godina. Muka mi je kad dolazi jutro.

Vratila sam se s godišnjeg odmora i u još gorem sam stanju, nego kad sam otišla. Imam osjećaj kao da su ti mračnjaci još jučer bili pored mene. Probala sam naći drugi posao, ali ljudi mi se smiju kad čuju koje radno iskustvo sam stekla u usporedbi s mojim obrazovanjem. Niko me više ne doživljava ozbiljno.

Privatni život sam stavila na led, nikome ne pričam o poslu, ali vide da sam nesretna. Posežem za porocima, stalno sam nešto bolesna, depresivna, lijena. Stan mi je u rasulu, ništa ne popravljam, jer se bojim da ću ostati bez ijednog dinara. Stalno sam kod kuće, ležim u krevetu i čekam da mi novi posao padne s neba.

Najradije bih dala otkaz, ali me strah budućnosti. Nemam ušteđevine ni drugu opciju. Nemam čak ni volje za traženjem drugog posla. Povukla sam se u sebe, nemam više ni energije za borbu. Padam i prije nego šta mi ljudi podmetnu nogu.

Biste li ikad bacili sve u vjetar i otišli u nesigurnu budućnost? Zamišljam kako odlazim iz ove zgrade i više nikad se ne vraćam. I to me ispunjava neopisivom srećom i mirom, kao da sve stvari napokon sjedaju na svoje mjesto. Kao da sam to napokon opet JA, a ne tužna, ružna i degradirana radnica.

Biste li ikad napravili nešto tako nepromišljeno?

...sredina ubija u pojam mlade ljude...tako ja to vidim...razmisli kakva si bila ranije i u kom momentu si pocela da se osecas ovako kako opisujes...
...molim te samo nemoj da bezis u bolest...konstruktivnom analizom se moze puno toga popraviti.

...kakva si bila kao mala, o cemu si sanjarila, sta si zelala...i kada je krenulo nizbrdo...

...ne mislim da si razmazena, verovatno si jedna od zrtvi sredine u kojoj zivis a koja ti vezuje ruke i udara te po kolenima za svaki korak koji mladji covek zeli da napravi jer je u prirodi mlade osobe promena...

Hvala ti!

Ovo da metem ulice nisam ni mislila bukvalno, samo kao sredstvo usporedbe.

Zamećujem i da me ljudi iz uže okoline, tačnije na poslu truju razmišljanjem da je sve crno i da može da bude samo gore, a s njima provedem većinu dana pa se to verovatno projektuje i na privatan život, ljudi koji me vuku u poroke verovatno ni sami nemaju sređene uvete pa im nastojim pomoći i onda krenem njihovim stopama, a ja se s tim ne mogu nositi nit se oni žele promeniti pa ih grubo odbacujem, jer ipak i suštini volim život, uvek sam svoje obveze shvatala ozbiljno i žao mi je svih koji ne nalaze načina da se nose s krizom i još povlače druge za sobom.

Možda je moj um stvarno poblesavio, a možda jednostavno ne uspevam izrazito svoju ličnost i ambicije onde gde nema odeka
Bio sam u situaciji da sam bio nezadovoljan svojim životom a nisam znao gdje ću sa sobom .
Povukao sam drastičan potez i zaposlio sam se kao nadničar na jednoj ekonomiji .Svi su se čudili šta ja tu radim jer su tu radile
uglavnom nepismene i polupismene žene . Nikome nisam htio objašnjavati svoje razloge . Pržilo me sunce i zalijevala kiša a ja sam se
trudio da držim korak sa ženama koje su okopavale repu kao mašine . Bilo je fizički teško ali sam u dubini duše osjećao da mi baš to treba .
Poslije nekoliko mjeseci sam tačno znao šta želim od života .

...naravno...to je situacija kada Ljevin dohvati srp i krene da kosi sa svojim kmetovima...fizicki zamor oslobadja um...ali ne mora covek da kosi, moze da pusti glasno muziku i da pocisti stan. Da sam na mestu postavljacice pocela bih upravo od toga. Pevusenje, skakutanje i rad upijaju negativnu energiju a rezultat rada cini da se osecamo bolje...kao da imamo neku kontrolu u rukama...

...naravno...to je situacija kada Ljevin dohvati srp i krene da kosi sa svojim kmetovima...fizicki zamor oslobadja um...ali ne mora covek da kosi, moze da pusti glasno muziku i da pocisti stan. Da sam na mestu postavljacice pocela bih upravo od toga. Pevusenje, skakutanje i rad upijaju negativnu energiju a rezultat rada cini da se osecamo bolje...kao da imamo neku kontrolu u rukama...

:rumenko::rumenko::rumenko:

Нови дух и нове снаге носи сада,жељна младост реда,рада....

Прво мора да промени погледе на свет,видиш како је Сарваш спознао да једино Рад Ослобађа!

Žuljevi su ljekoviti mada to mnogi ne mogu da shvate a i lakše im se uvatiti flaše , trave ili nekog drugog anestetika .
Nije fizički rad jedini lijek . Ima i drugih ali svaki je gorak . Ne može se do životnih istina doći češanjem goozice .

Interesantno bi bilo kada bi uporedjivala svoj zivot sa nekim ko nema izbora, a ne sa drugaricama koje " imaju ono sto bi ti zelela".
Sindrom "zelenije trave" je posledica toga sto covek zna sta nece, ali ne zna sta hoce.
Recimo kada bi ispunila svoj privatni zivot stvarima koje ti se svidjaju automatski bi resila problem nezadovoljstva na poslu, jer bi onda radila da mozes da se posle posla posvetis tom zivotu, a ne bi ti posao bio osnovni zivot. Narocito sto si zadovoljna prihodima od tog posla.
Apsolutna istina.
kod autorke teme je ocigledno da ona nije zadovoljna zivotom generalno, tako da ce joj tesko promena posla doneti zadovoljstvo
A i ovo je tacno

- - - - - - - - - -

Mnogo ste mi pametni i mudri na ovoj temi. Moram da vas pohvalim. Ozbiljno ;) :)

Back