Не кукам!
Моје су чаше увек пуне(ајд, макар полупуне

), моји су проблеми решиви, моја су јутра ведра и дани сунчани!
Немам туробних познаника, да ли зато што такви избегавају оптимисте, или их ја на неки несветан начин мимоилазим.
Жена ми је слична и мислим да бих тешко живео са особом сумрачног карактера, а деца... Па јел треба уопште и да спомињем!!!
И једна занимација, с моје стране, за неког ко се бави, или је професионални психолог,
да ли је ико утврдио јесу ли, рецимо, прворођена деца(тај сам!)чешће и више оптимисти од своје браће и сестара који су накнадно закмечали на овом свету?
Мсм да има подлогу, отприлике оно, дете љубави, проблема нема, а ако их и буде стићи ће касније,мајка је срећна, мозак емитује ендорфине, ови протрче кроз постељицу и наравно потпомогну развој коре великог мозга у оним подручјима где се у одраслом човеку лакше и више јављају пријатна осећања, исти емитују ендорфине у детету и ...
Ето малог, па великог оптимисте.
И да, наравно да сам још од малена знао да сам оптимиста, али најубедљивију похвалу добио сам, тако, са око 21-22 годину, у кревету, цигарета после, прича о дану који је протутњао и девојка која ми је, у једном тренутку рекла: ,,БоКте, ти имаш баш лековити оптимизам!".