nepravda

Poruka
1
Poštovani, molim Vas za savet. Na osnovu sprovedenog bodovanja zbog proglašenja tehnološkog viška u osnovnoj skoli u kojoj radim moja koleginica je dospela na 11. od mogućih 12 mesta na listi. Koleginica koja se nalazi na poslednjem mesu ima najmanji broj bodova, mogućnost da bude rasporedjena na radno mesto u drugoj skoli u obližnjem naselju ali ona to ne želi da prihvati i preti tužbom školi jer je čklan Školskog odbora koji joj pruža imunitet koji je štiti od otkaza. Direktor i predsednik sindikata škole su pozvali na ,,informativni,, razgovor koleginicu zbog koje Vam se obraćam, akoja se nalazi na predposlednjem mestu na listi, i ponudili joj da ona prihvari odlazak u tu drugu školu. Njoj to ne odgovara, tim pre što ima malo dete (ona druga koleginica nema dece i svakako putuje iz drugog mesta na posao) i smatra da se prema njoj nepravedno postupa. ja sam istog mišljenja i podržavam je zbog pravednosti, za koju mislim da je u ovom slučaju narušena. Molim vas da mi odgovorite da li je u skladu sa zakonom i ovlašćenjima direktora da bude doneta odluka da koleginica sa 11. mesta na listi bude rasporedjena na rad u drugoj školi? Hvala unapred!

Poštovani, molim Vas za savet. Na osnovu sprovedenog bodovanja zbog proglašenja tehnološkog viška u osnovnoj skoli u kojoj radim moja koleginica je dospela na 11. od mogućih 12 mesta na listi. Koleginica koja se nalazi na poslednjem mesu ima najmanji broj bodova, mogućnost da bude rasporedjena na radno mesto u drugoj skoli u obližnjem naselju ali ona to ne želi da prihvati i preti tužbom školi jer je čklan Školskog odbora koji joj pruža imunitet koji je štiti od otkaza. Direktor i predsednik sindikata škole su pozvali na ,,informativni,, razgovor koleginicu zbog koje Vam se obraćam, akoja se nalazi na predposlednjem mestu na listi, i ponudili joj da ona prihvari odlazak u tu drugu školu. Njoj to ne odgovara, tim pre što ima malo dete (ona druga koleginica nema dece i svakako putuje iz drugog mesta na posao) i smatra da se prema njoj nepravedno postupa. ja sam istog mišljenja i podržavam je zbog pravednosti, za koju mislim da je u ovom slučaju narušena. Molim vas da mi odgovorite da li je u skladu sa zakonom i ovlašćenjima direktora da bude doneta odluka da koleginica sa 11. mesta na listi bude rasporedjena na rad u drugoj školi? Hvala unapred!

Nije u skladu sa zakonom, ali ce direktor tako da napise resenje da ce ova sa 11 mesta spasti na 12 mesto. Jedino je moguce da ih ova sa 11 mesta tuzi sudu sa nekim dobrim advokatom.

Kad smo već kod nepravde zna li neko da reši sledeću nepravdu:

Када је потребно пријавити "одлазак у иностранство" и да ли је потребно пријавити "повратак из иностранства" и који је поступак ?

Сходно одредби члана 19. Закона о пребивалишту и боравишту грађана (СЛ. Гласник РС , бр.87/11), грађани који одлазе у иностранство са намереом да непрекидно бораве у иностранству дуже од 90 дана дужни су да пре одласка надлежном органу пријаве привремени боравак у иностранству, као и да пријаве повратак у земљу у року од осам дана до дана повратка у место пребивалишта.

Грађани су дужни да пријаве привремени боравак у иностранству, као и повратак у земљу и за малолетна лица уколико она путују са њима.

Подносиоцу пријаве привременог боравка у иностранству и повратка из иностранства издаје се одговарајућа потврда.

Уз пријаву привременог боравка у иностранству и повратка из иностранства, подносилац пријаве на увид ставља важећу личну карту и путну исправу, и прилаже доказ о уплаћеној накнади на име републичке административне таксе.

Back