Nepravda, pa to ti je !!!!

no imagination:
Ajde, choveche... Shvatili smo! Zasto ne volontiras bre negde, kad si toliko voljna da pomognes! Svi znamo i za taj sluchaj i za mnoge druge, tv, novine...pune su takvih sluchajeva... filmovi, serije... Ono shto ti ne znash izgleda je da su to opasne stvari i da pojedinac tu moze malo da uradi, osim ako nije Rambo! Ako ce ti biti lakshe ajmo svi ispred skuphtine da se spalimo u znak solidarnosti i protesta!
A ovaj komentar za poboljshanje tena je stvarno suvishan...

Draga moja, ko kaze da ja ne volontiram negde...ali time ne treba fascinirati ljude...To sto ja cinim, nije potrebno ja o tome da zborim. Niti bilo ko drugi...Takve stvari ne radis da bi te hvalili, vec zato sto imas potrebu nekom zivot boljim da ucinis...Ja sam zelela samo da pronadjem na ovom forumu intelektualni tip Rambo heroja...Sto bi se Vi i ja spalile ispred Skupstine...Ne razumem uopste sta bi time bilo ko dobio...Autodestrukcija zbog cega? Komentar je uzet iz odredjenog casopisa, i ako Vi i ja zatvorimo oci pred tim, to nece promeniti cinjenicu da se to dogadja...Uostalom, ja sam ovde postavila post da se jave ljudi koji imaju neke pametne ideje, mozda ljudi koji su imali iskustva te vrste i uspeli da se izbore sa tim...Ne znam sto ste se toliko razestili? Samo opusteno...

KaLiMeRa:
Pa ja sam i ciljala na to...koji su to nacini stajanja na put ljudima na vlasti koji omogucavaju pripadnicima tih grupa da zaradjuju na tim zenama koje protiv svoje volje su u tom poslu...Priznajem da nije bas najsrecniji termin prinudjene koji sam upotrebila, koliko prisiljene...Ucenjene, zakljucane u nekim podrumama, sobama, tavanicama, i izlozene ponizenju, batinama i izivljavanju nad njima...a one su u nemogucnosti da se iz tih mucilista da se iscupaju, jer gotovo niko za njih i ne zna...Ali drago mi je da ste Vi bar jedna od retkih koja je shvatila poentu, pri cemu se niste zakacili samo za jedan slucaj ovde naveden, vec ste sagledali celinu problema
Naravno ali ipak mislim da se nista nece promeniti dok skupstinu, vladu, policiju i ostale uticajne institucije ne ocistimo od onih koji podrzavaju prostituciju...Da li je potrebna generalna smena vlasti ili mozda ucena onih koji je trenutno imaju to je vec druga tema za raspravljanje.

dobro ,,,prvi stepen u rešavanju bilo kog problema jeste priča, onako ajde da reči ne koristimo za ono za šta nisu date ,, a nisu date za bilo kakvo prepucavanje ,, jelte polemike,, personama dizanje sujete i ostalo ,, moć govora je jedini način za rešavanje nesuglasica pa i najmanjih ,, a sve ostalo o čemu počne priča to je pozitivno iako će možda uroditi plodom tek za nekih stOO godina ,, a možda ni tada ,, ali opet tu je da se stvori slika i granice moralnog ,, ako ništa drugo novim generacijama uz priču može biti nešto antitaboo --(jel postoji ta reč?) ---
(valjda sam ubola temu...

Back