Nepoverljivi ljudi imaju niži IQ

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da to i ja mislim:

Inteligentni ljudi imaju vise sanse da prepoznaju ljude i situacije koje su potencijalno opasne za njih,
i da se sklone od negativnih iskustava....

Ili ovo sto je Pozudni rekao.... Osoba koja dozvoli da izgubi poverenje u ljude, da ne moze da izgradi odnos sa poverenjam,
i ne upusta se vise u dublje odnose sa ljudima..... ogranicva se, i ne razvija vise svoje sposobnosti....

Nepoverenje nije dobro za opste psiho-fizicko stanje osobe.
Da tako je

Čitanje podforuma "Teorije zavera" često me navede na razmišljanje zašto su neki ljudi toliko nepoverljivi prema drugima... i onda naletim slučajno na članak koji daje objašnjenja iz svog ugla...

cit:

"Intelligent people are more likely to trust others, while those who score lower on measures of intelligence are less likely to do so, says a new study. Oxford University researchers based their finding on an analysis of the General Social Survey, a nationally representative public opinion survey carried out in the United States every one to two years. The authors say one explanation could be that more intelligent individuals are better at judging character and so they tend to form relationships with people who are less likely to betray them. Another reason could be that smarter individuals are better at weighing up situations, recognizing when there is a strong incentive for the other person not to meet their side of the deal."

Source: ScienceDaily

Ceo članak (preporučujem):

http://www.addictinginfo.org/2014/05/28/well-this-explains-gun-nuts-distrusting-people-are-dumber/

pa eto cool načina da se u trenutku kada režim SAD puca medijski (usled inherentno demokratične prirode interneta u kome je neuporedivo teže potpuno kontrolisati tok informacija nego u medijima koje poseduje mala grupa ljudi), ljudi statističkim "istraživanjima" ubede da je cool i veća vrednost biti poslušan i verovati u ono što autoritet govori.....danas se sve može dokazati "istraživanjima" ako treba i da od čokolade rastu sise a od bandži džampinga trepavice i zlatne kajle.....

mada ima nečeg relevantnog u tezi koja je izneta....

preterani strah čini ljude glupima jer ih parališe ...a čini ih i nepoverljivima
panika kao ekstremni strah čini ljude najglupljima pa npr. skaču sa terasa u slučaju zemljotresa i slično.....

korelacija zaista postoji u slučaju kad postoji strah....više zaplašem čovek biće istovremeno i lošiji na testu IQ (nego što bi inače bio) i više nepoverljiv u odnosu na prosek, što na dovoljno velikom uzorku daje željeni rezultat....

maksimalno uprošćeno- rezultat testa su dve grupe: prva uplašena je sa u proseku nižim IQ rezultatom (jer se radi o strahom sniženoj vrednosti statistički prosečne grupe ljudi) i nepoverljiva, i druga neuplašena sa standardnoim rezultatima...samo što je eksperiment zvanično takav da strah ne figuriše u eksperimentu....kad se iz jednačine izbaci strah, zvanični rezultat su dve grupe: jedna glupa i nepoverljiva i druga pametna i poverljiva

dakle dovoljno je neke ljude pre testa zaplašiti..što se može neprimetno izvesti...i bez znanja većine onih koji eksperiment kontrolišu...

to jest pretpostavljam da istraživanje nije izmišljeno nego osmišljeno tako da da rezultat koji je dalo....

danas se svime manipuliše...

eto ja sam nepoverljiv....
a da li je to što sam napisao glupo?

Poslednja izmena:
Toliko natprosečno inteligentnih i asocijalnih ljudi, da ovu teoriju pokopaju do temelja. ova glupost je lako dokaziva kao pogrešna, mogao bih do ujutro da navodim primere.
upravo tako...

ako bi gledali po zanimanjima najviše ljudi sa visokim IQ radi u IT sektoru i nauci
istovremeno tu je i najviše asocijalnog sveta....a asocijalnost je često prouzrokovana nepoverenjem...

da pričamo o EQ, stvari bi stojale drugačije....
tj. IT sektor i nauku bi karakterisao visoki IQ a niski EQ

ipak najtačnija tvrdnja bi mislim bila da ljudi koji veruju svima tipično imaju nizak IQ i nizak EQ
a da ljudi koji nikome ne veruju imaju traume koje ograničavaju njihov EQ

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da su (svi) teoreticari zavere manje inteligentni, znam par T.Z. amatera i skroz su normalni dok pricamo o stvarima i problemima iz svakodnevnog zivota ali cim prica krene u pravcu politike, vere, vanzemaljaca itd. to se odma krene o masonima, zaprasivanju, harpovima, reko starac ovaj ono reko mucenik onaj ono :roll: .
Ja mislim da to njima vise dodje kao hobi u koji su se previse zaneli, nesto na sta ne mogu da uticu i nesto sto ne moze da utice kod njih ali palamude o tome jer nemaju druge zanimacije i RL, sto bi rekli mladi :p

A sto se tice ljudi koji su nepoverljivi u svakodnevnom zivotu, ne znam da li su manje inteligentni ili ne ali sam prilicno siguran da imaju neki psihicki problem, bas kao i ljudi koji su preterano poverljivi.... ja sam za zlatnu sredinu ;)

Glupost...
Previše poverenja je drugim rečima - naivnost. Koliko (naivnih) ljudi je završilo kao žrtva raznih prevara baš zbog zloupotrebe poverenja? Ne bi se baš moglo reći za njih da imaju natprosečan IQ, naprotiv.
Sa druge strane, ni manjak poverenja ne može biti dokaz nečije inteligencije.
Visoko intelignetna osoba bi trebalo da je u stanju da proceni ko i do koje mere zaslužuje poverenje, a ko ne, ne vidim u kom drugom kontekstu se može povući paralela izmedju poverenja i inteligencije.

pa eto cool načina da se u trenutku kada režim SAD puca medijski (usled inherentno demokratične prirode interneta u kome je neuporedivo teže potpuno kontrolisati tok informacija nego u medijima koje poseduje mala grupa ljudi), ljudi statističkim "istraživanjima" ubede da je cool i veća vrednost biti poslušan i verovati u ono što autoritet govori.....danas se sve može dokazati "istraživanjima" ako treba i da od čokolade rastu sise a od bandži džampinga trepavice i zlatne kajle.....

Царево ново одело.

Ко га не види, глуп је :zcepanje:

Mislim da si potuno omašio suštinu.Ovde se govori o ljudima koji u svim drugačijim ljudima vide opasnost. Inteligentniji ljudi bolje razlikuju pravu opasnost od iluzije opasnosti. Naivnost je nešto sasvim van tog konteksta.

Taj deo mi je skroz promakao... Gde to piše? ;)
Imati poverenje u nekog znači verovati u njegovu iskrenost, dobronamernost, doslednost, etc...odnosno, verovati da će se ta osoba ponašati u skladu sa našim očekivanjima.
Strah od različitosti spada u sasvim drugu kategoriju.
( O contraire, Rodney, o contraire! xD )

Kako bi rekao gosn Vuk: " Don't mix frogs and grandmothers!"

Poslednja izmena:
Čitanje podforuma "Teorije zavera" često me navede na razmišljanje zašto su neki ljudi toliko nepoverljivi prema drugima... i onda naletim slučajno na članak koji daje objašnjenja iz svog ugla...

cit:

"Intelligent people are more likely to trust others, while those who score lower on measures of intelligence are less likely to do so, says a new study. Oxford University researchers based their finding on an analysis of the General Social Survey, a nationally representative public opinion survey carried out in the United States every one to two years. The authors say one explanation could be that more intelligent individuals are better at judging character and so they tend to form relationships with people who are less likely to betray them. Another reason could be that smarter individuals are better at weighing up situations, recognizing when there is a strong incentive for the other person not to meet their side of the deal."

Source: ScienceDaily

Ceo članak (preporučujem):

http://www.addictinginfo.org/2014/05/28/well-this-explains-gun-nuts-distrusting-people-are-dumber/

and the author is a(h)n(m) american pretty pie slice?

Back