Nepodnošljivo dosadna osoba ili vredan covek medju lenčugama

JustASimpleMan

Zainteresovan član
Poruka
132
Nakon dva ipo meseca rada, konacno se zamenik poslovodje na novom obijektu, čovek koga poznajem samo nekoliko dana - odlučio da mi kaže u čemu je problem. Ranije sam vam pisao kako me kolege ne podnose i tretiraju me inferiorno, iz meni nepoznatih razloga. Sefica na prvobitnom obijektu me vec zadnjih mesec ipo dana salje svuda samo da ne budem kod nje. Danas mi je zamenik poslovodje na novom obijektu, koji zeli da me zadrzi, rekao zasto. Naime sve moje prethodne poslovodje i kolege su me smatrale za dosadnu osobu. Coveka koji mnogo postavlja pitanja i zeli sve da zna. Coveka koji razgovara samo o poslu. Trazim vase misljenje, ko je tu upravu a ko nije ? Da li je to nenormalno da nov kolega ima pitanja i trazi savete ili je problem u njihovoj nekorektnosti i nezainteresovanosti da adekvatno obuci novopridosle kadrove ?

Nakon dva ipo meseca rada, konacno se zamenik poslovodje na novom obijektu, čovek koga poznajem samo nekoliko dana - odlučio da mi kaže u čemu je problem. Ranije sam vam pisao kako me kolege ne podnose i tretiraju me inferiorno, iz meni nepoznatih razloga. Sefica na prvobitnom obijektu me vec zadnjih mesec ipo dana salje svuda samo da ne budem kod nje. Danas mi je zamenik poslovodje na novom obijektu, koji zeli da me zadrzi, rekao zasto. Naime sve moje prethodne poslovodje i kolege su me smatrale za dosadnu osobu. Coveka koji mnogo postavlja pitanja i zeli sve da zna. Coveka koji razgovara samo o poslu. Trazim vase misljenje, ko je tu upravu a ko nije ? Da li je to nenormalno da nov kolega ima pitanja i trazi savete ili je problem u njihovoj nekorektnosti i nezainteresovanosti da adekvatno obuci novopridosle kadrove ?
sta ces , moras se prilagoditi ljudima

zahvali se ovom sto ti je rekao istinu i pitaj samo bitnije stvari, ne pitaj sve jednu osobu

bitnije pitaj sefa , kolege manje bitno a ponesto i pogresi

Види, очигледно је да су сви око тебе луди, само си ти нормалан.

Нема другог објашњења.

Мсм...није ваљда да си само ти луд, а сви остали нормални?

Или си хтео да прочиташ неке речи утехе, како је супер што имаш тако јаку вољу за учењем, па ћеш једног дана бити можда и нови Елон Маск у пословању.

Види, очигледно је да су сви око тебе луди, само си ти нормалан.

Нема другог објашњења.

Мсм...није ваљда да си само ти луд, а сви остали нормални?

Или си хтео да прочиташ неке речи утехе, како је супер што имаш тако јаку вољу за учењем, па ћеш једног дана бити можда и нови Елон Маск у пословању.
Ok ajde da si upravu. Lud sam. Sta sad, da se ubijem ? Evo priznajem da je vrlo verovatno da sam lud, da je sve moja krivica, da sam veliki problem, idem sada da se ubijem ? Ajde cim se ti ubijes ja cu odmah posle tebe, mozda si i ti lud. I da sam lud ja sa tim moram da zivim, zato i dolazim ovde da trazim misljenja drugih ljudi, da trazim resenje jer i da sam tri puta lud, ja živeti moram. Koliko je tesko ubiti se najbolje znaju oni koji su o tome dublje razmisljali.

Recimo da si sve u pravu, kako si stimulisao ljude da ti pomognu da nesto naucis?
Zasto bi se neko trudio da ti bilo sta pokaze, ako primate istu platu, a ti ne znas i pri tome drzis distancu?
Ranije bi ti svi rekli da se zanat krade, a to znaci da ti pomazes imas manju platu i ucis od onoga ko zna ili je vec radio.
Sve je zanat od obucarskog kalfe do asistenta na filozofiji svi uce i niko nije duzan da napravi strucnjaka od tebe koji ce sutra da mu uzme posao.

Ok ajde da si upravu. Lud sam. Sta sad, da se ubijem ? Evo priznajem da je vrlo verovatno da sam lud, da je sve moja krivica, da sam veliki problem, idem sada da se ubijem ? Ajde cim se ti ubijes ja cu odmah posle tebe, mozda si i ti lud. I da sam lud ja sa tim moram da zivim, zato i dolazim ovde da trazim misljenja drugih ljudi, da trazim resenje jer i da sam tri puta lud, ja živeti moram. Koliko je tesko ubiti se najbolje znaju oni koji su o tome dublje razmisljali.

Не мораш да се убијаш.

Само се прилагодиш ситуацији и имај у виду да у друштву постоје и друге особе, а не само ти.

Немој да сметаш колегама. Питај оне битне ствари, а за остало "кради знање". Битно је да на послу имаш добар однос са колегама, а не да те избегавају. Не можеш ти њих да промениш, али можеш себе да промениш на боље.

Nadji drugi posao van kolektivnog rada olaksaj sebi spasi druge

Recimo da si sve u pravu, kako si stimulisao ljude da ti pomognu da nesto naucis?
Zasto bi se neko trudio da ti bilo sta pokaze, ako primate istu platu, a ti ne znas i pri tome drzis distancu?
Ranije bi ti svi rekli da se zanat krade, a to znaci da ti pomazes imas manju platu i ucis od onoga ko zna ili je vec radio.
Sve je zanat od obucarskog kalfe do asistenta na filozofiji svi uce i niko nije duzan da napravi strucnjaka od tebe koji ce sutra da mu uzme posao.
Slazem se. To je kao ono iz knjige 40 zakona moci, never outshine the master i never teach your student everything you know. Boje se za svoje fotelje o tome se radi. Ali kada bi ovi iz uprave znali da ovi lokalni namerno i hronicno drze novopridosle kadrove neobučenim da bi ih lako zamenili a svoje sopstvene pozicije osigurali, svi bi podobijali otkaz. Ja zato i gledam da upijem ko sundjer, jer što više znam teže me je zameniti plus mogu da odem u bolju firmu. Sve je to sukob interesa.

Slazem se. To je kao ono iz knjige 40 zakona moci, never outshine the master i never teach your student everything you know. Boje se za svoje fotelje o tome se radi. Ali kada bi ovi iz uprave znali da ovi lokalni namerno i hronicno drze novopridosle kadrove neobučenim da bi ih lako zamenili a svoje sopstvene pozicije osigurali, svi bi podobijali otkaz. Ja zato i gledam da upijem ko sundjer, jer što više znam teže me je zameniti plus mogu da odem u bolju firmu. Sve je to sukob interesa.
Opet gledas sa pogresne strane.....podji od toga da ne znas i takav ne vrsis posao ni sebi ni drugima....a da bi znao, najbolji prijatelj je onaj koji te nauci nesto....pa odatle idi na sledeca razmisljanja....

Naravno, uvek ima ljudi kojima je pravilo da prave smetnju, "jer se tako celice ljudi" i to je njihovo pravo, njihovo pravo je i da te ogovaraju, ne podnose i prave ti problem....to se zove zivot u socijalnoj sredini, a na tebi je da se uklopis ili ne, da se odvojis ili ne ili da, po mogucstvu, radis sam....a uvekk ces imati jednog ili vise koji te kontrolisu samoinicijativno.....

Ово мора да ти је прво радно место, чим мислиш да су људи из управе незналице који не знају стање, па још мислиш да ћеш за пар месеци да упијеш неко знање и са тим вишемесечним знањем да одеш у бољу фирму???

У трговини је релативно редовна ствар да се мењају послодавци, а ако некада одеш у неку другу фирму, вероватно ће те тамо на некој већој позицији већ сачекати неко са киме си овде већ радио.

Мора постојати нека средина. Ако је неко и тешки смарач, ако је човек вредан, апсолутно не заслужује да буде игнорисан и скрајнут. Наравно, свако се дружи с оним ко му одговара. И нико не треба никога да смара.

Srbi ne podnose da ti lako dodjes do znanja, narocito ako su oni glupi.
To znaci da ti nece reci nista ili ako moraju , reci ce ti toliko brzo da samo pripremljen covek koji ponesto i zna vec unapred moze da pohvata sve.

Naravno da im nije stalo da ti budes efikasan kao radnik, ako ne budes, dobices otkaz...
Dakle kradja znanja , a kasnije kradja i musterija, to je kod Srba dozvoljeno , a kod drugih se zove nelojalna konkurencija...

Pri tome zele i da te iskoriste, kao novajliju , ne kao nekog koga uce ili koji ne zna...
Ako stalno pricas o poslu , onda ne mogu da te iskoriste....
Moras da imas kuma, suraka, oca, brata, nekog ko moze da im odradi neki posao...

Ovo je bilo da je slucaj da su ti sva pitanja bila smislena...

Nekada to nije slucaj, tj pitanja su ti besmislena..
Ako se uzme danasnje vreme gde je srpski jezik neprecizan, nejasan i dvosmislen, onda je to vrlo moguca situacija...koju ti ponavljas , a oni ne podnose....

To se resava tako sto usporis tempo svog ucenja, tj ono sto bi ti pitao , da li je svejedno da se motocangle drze da im je otvor ka tebi ili od tebe, sto je za mnoge Srbe besmisleno pitanje, medjutim postoje alati gde takvo pitanje nije besmisleno...npr motorna testera gore ili dole i npr brusilica...

U Srbiji ti je sve privid i pogled, zato se formira rang lista znalaca po krivinarenju i zatezanju a ne po stvarno prikazanom znanju....
Dobro ovo ti je manje vise u svim firmama gde je nasilje prisutno...

Prerano je da donosis zakljucke i da ocekujes da se neko tobom odusevi. Uvek je na novom poslu potrebno proci period inicijacije. Tako je na svakom poslu. Ljudi te ne znaju, ne veruju ti. Dodjes a sa svih strana predatori. To je prirodno. Meni je to cak i zabavno.

Da bi kolege pocele nekog da cene mora da se pokaze kao dobar radnik pre svega.
E sad tu ima jedna caka jer ako si previse dobar i ako ne zarezis s vremena na vreme bices magarac. Ali u pocetku treba malo olabaviti i redovno se izviniti ako napravis gresku. A vazno je i ne uziveti se previse u sopstveni posao pa opsesivno razmisljati o kolegama i baviti se time sta oni misle o tebi.
KOGA BRIGA???!!!!!
Mene tako **beno boli uvo sta kolege misle o meni. Ja o njima nikad ne razmisljam-APSOLUTNO ME NE ZANIMAJU.
A ni tvoje kolege sigurno ti ne zanimas preterano- svako ima svoje probleme.

Naravno to ne znaci da ne treba biti ljubazan i pristojan. Ali gledas svoja posla. To je najbolje.
Ignorises malo ljude. Umesto sto trazis problem u njima - bavi se sobom.

Ofc, da je normalno da ih pitaš i postavljaš pitanja!To što su oni mrzovoljni, neće ili ne žele da ti olakšaju ,kako bi se što lakše i brže i integrisao u radnu sredinu, nije do tebe već do njih.Ako si im dosadan,njihova stvar.Nisu te ni primili, da ih zabavljaš, već da radiš.

Back