Nepodnošljiva lakoća postojanja

Postavljac teme je morao da stavi jos jednu napomenu u uvodnom postu: da je tema za romantike, pesnicke duse, ljude koji vole i voljeni su, koji su spoznali sve dubine svojih emocija i nemaju "pardon" kad govore o tome...
Naslov "Nepodnosljiva lakoca postojanja" sadrzi i sve odgovore u sebi: kad se neke stvari osaznaju izistinski, duboko filozofski ili iracionalno culno , nije lako podneti sopstveno postojanje, svesni straha da mogu da nam budu uskracene iz nekih razloga.... Posedujes u isto vreme u sebi i pucinu i morske dubine...

Postavljac teme je morao da stavi jos jednu napomenu u uvodnom postu: da je tema za romantike, pesnicke duse, ljude koji vole i voljeni su, koji su spoznali sve dubine svojih emocija i nemaju "pardon" kad govore o tome...
Naslov "Nepodnosljiva lakoca postojanja" sadrzi i sve odgovore u sebi: kad se neke stvari osaznaju izistinski, duboko filozofski ili iracionalno culno , nije lako podneti sopstveno postojanje, svesni straha da mogu da nam budu uskracene iz nekih razloga.... Posedujes u isto vreme u sebi i pucinu i morske dubine...

Bravo!!!

mislim da je prilicno lako podvucena crta u temi sta je to ljubav a sta ne....
nema tu pravila
kad mozes da zaspis na necijem ramenu sigurno, toplo, i da ne mislis ni o cemu - to je ljubav
ali tome prethodi i na to se nastavlja vodjenje ljubavi
ali vodjenje ljubavi nije samo fizicki cin
vodjenje ljubavi je spajanje dusa, i sastavni deo te ljubavi o kojoj pricamo

Uvodnicar je promasio sopstvenu temu

Sex je fizicki cin i nagon, a vodjenje ljubavi, ko sto i ima kaze je vodjenje ljubavi, u kome se spajaju i duse i telo, a deljenje postelje je svakako nesto sto intimu dvoje ljudi pojacava, ali ne mora da znaci da ako ne spavaju u istom klrevetu da se automatski i ne vole...

mislim da je prilicno lako podvucena crta u temi sta je to ljubav a sta ne....
nema tu pravila
kad mozes da zaspis na necijem ramenu sigurno, toplo, i da ne mislis ni o cemu - to je ljubav
ali tome prethodi i na to se nastavlja vodjenje ljubavi
ali vodjenje ljubavi nije samo fizicki cin
vodjenje ljubavi je spajanje dusa, i sastavni deo te ljubavi o kojoj pricamo

Uvodnicar je promasio sopstvenu temu

Sex je fizicki cin i nagon, a vodjenje ljubavi, ko sto i ima kaze je vodjenje ljubavi, u kome se spajaju i duse i telo, a deljenje postelje je svakako nesto sto intimu dvoje ljudi pojacava, ali ne mora da znaci da ako ne spavaju u istom klrevetu da se automatski i ne vole...

uvodničar je kasnije u jednom od komentara objasnio šta je pisac podrazumevao pod terminom vodjenje ljubavi i da to nije samo sex... dosta je to teško napisano da se samo na osnovu ovog teksta protumači...morali bi pročitati par stranica pre ovog odlomka da bi shvatili al mene je mrzelo da kuckam i izvinjavam se al sam kasnije pojasnio u daljem tekstu :)

bas smo pre enkoliko meseci komentarisali izjavu jednog naseg prijatelja u drustvu..
tema je bila bliskost u braku i on je izjavio da svoju zenu voli, redovno se sa njom poseksa, ali sile nema da ga ona dodiruje u snu..
kad hoce da spava, pored sebe ne mzoe da je zamisli..to ga nervira..
nervira ga cak i ako ga u snu dodirne po stopalu slucajno..
mi smo konstatovali da tu nisu cista posla, a on se opirao, kaze da nismo u pravu..
e da, i po malo vara svoju zenu..
ne onako s kres kombinacijama, nego mora da ima emotivan seks..
ko sad tu da bude pametan,pa da zna o cemu se radi..

Ja nisam fan zajednickog spavanja. Tacnije ako je krevet prostran-ok, ako nije, ja bih radije prostor za sebe...pa makar jedno zavrsilo na podu, ako nema drugog kreveta... plus sto volim da spavam na stomaku, rasirim ruke, zabacim nogu do brade, drugu po dijagonali...
Uopste ne volim to romanticno grljenje, po svaku cijenu...u pocetku je slatko, poslije-neka hvala, nazuljas rame, boli vrat, ruka utrne...kad spavam-hocu da se naspavam, odmorim, a ne umorim.
"Teoretski ljubav lepo zvuci..."

bas smo pre enkoliko meseci komentarisali izjavu jednog naseg prijatelja u drustvu..
tema je bila bliskost u braku i on je izjavio da svoju zenu voli, redovno se sa njom poseksa, ali sile nema da ga ona dodiruje u snu..
kad hoce da spava, pored sebe ne mzoe da je zamisli..to ga nervira..
nervira ga cak i ako ga u snu dodirne po stopalu slucajno..

mi smo konstatovali da tu nisu cista posla, a on se opirao, kaze da nismo u pravu..
e da, i po malo vara svoju zenu..
ne onako s kres kombinacijama, nego mora da ima emotivan seks..

ko sad tu da bude pametan,pa da zna o cemu se radi..

Taj tvoj drug ima baš zanimljivu definiciju ljubavi : )

Back