Nepismenost - deo folklora u Srbiji?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mario80

Stara legenda
Poruka
83.811
Osnovno obrazovanje je obavezno, ali oko 1,3 miliona ljudi nije završilo osnovnu školu. U Srbiji zvanično ima 4 odsto nepismenih, ali testovi pokazuju da je 40 odsto onih koji se izjasne kao pismeni zapravo nepismeno.

https://www.dw.com/sr/nepismenost-deo-folklora/a-4650253

2774862_404.jpg

Dakle, sada je mnogo jasnije kako vučić ostaje na vlasti drugi mandat.

Osnovno obrazovanje je obavezno, ali oko 1,3 miliona ljudi nije završilo osnovnu školu. U Srbiji zvanično ima 4 odsto nepismenih, ali testovi pokazuju da je 40 odsto onih koji se izjasne kao pismeni zapravo nepismeno.

https://www.dw.com/sr/nepismenost-deo-folklora/a-4650253

2774862_404.jpg

Dakle, sada je mnogo jasnije kako vučić ostaje na vlasti drugi mandat.

Ову вест коју си поставио изашла је 8.9.2009. године (погледај на крају вести). Чисто пре него што настављаш да лупеташ и дајеш "стручан" коментар у вези Алека и другог мандата. У преводу, да си писмен и да знаш да прочиташ и рачунаш, ову вест не би постављао. Са таквима као ти у опозицији, Алек комотно да потпише пензију на месту владара Србије.

Pogledas Slagalicu i fakultetski obrazovani takmicar nezna jednostavan broj da dobije sa 4 osnovne racunske radnje.Znanje iz opste kulture nula.Meni su oni gori od nepismenih.

Хеј, писмени, само да ти кажем, не зна се пише одвојено. Српски језик, основна школа, нижи разреди.

Ову вест коју си поставио изашла је 8.9.2009. године (погледај на крају вести). Чисто пре него што настављаш да лупеташ и дајеш "стручан" коментар у вези Алека и другог мандата. У преводу, да си писмен и да знаш да прочиташ и рачунаш, ову вест не би постављао. Са таквима као ти у опозицији, Алек комотно да потпише пензију на месту владара Србије.
Pa to znači da ih se do danas naštampalo još više zar ne? Ili su se prosvetlili i taj broj se smanjEo? :lol:

Cuti.Nesta bih ti i odgovorio,ali ne smijem.Idu ovi pismeni zamnom ispravljaju me.**** me ova rjecca ne.Evo da ih obradujem .Ne zna.Ne zna.Ne zna.Pismeni jel mora bas 100 puta da napisem.Vi sto ispravljate tudje greske u pravopisu mozete da mi se sagnete.
Što se ljutiš kad ti ljudi kažu da si pogrešio? Evo, i u ovom postu si napravio par grešaka. Možda si imao nesrećno detinjstvo ili ti je priroda dala niži IQ, ali to nije razlog da vređaš ljude.

Pa to znači da ih se do danas naštampalo još više zar ne? Ili su se prosvetlili i taj broj se smanjEo? :lol:

Не, то само значи да треба да научиш да читаш и пишеш, да не би био део те трагичне статистике коју презиреш.

Иначе баш ову вест си поставио пре неколико месеци и тада сам те упозорио да макар прочиташ нешто пре него што објавиш, али и тада си глумио образованог грађанина угњетаног од напредњачке руље.

Što se ljutiš kad ti ljudi kažu da si pogrešio? Evo, i u ovom postu si napravio par grešaka. Možda si imao nesrećno detinjstvo ili ti je priroda dala niži IQ, ali to nije razlog da vređaš ljude.
Ne ne.Djetinjstvo mi je bilo prekrasno.Iliti prelijepo.IQ nisam nikada mjerio.Sigurno je mali.Jer ja sam srecan covjek.Nekako u zivotu su sretniji gluplji ljudi.

Ne znam da li ljudi kapiraju da pisanje i korišćenje pravopisa nije uvek stvar intelegfencije ili obrazovanja,disleksija i disgrafija postoje(probajte da protumačite doktorske rukopise i biće vam sve jasno)...kod nas je problem što ima mnogo ljudi koji nemaju skoro nikakvo osnbovno znanje ni o čemu...a golila onih koji imaju to osnbovno znanje ne umeju da ga upotrebe jer su učili onako papagajski(bez razumevanja) koliko da ponove i deljuju kao da znaju

Možeš da upotrebiš i logiku u pravopisu

Recimo mene su neki naprednjaci ubeđivali da su Spekulacija i Špekulacija potpuno različite reči
Ti si osmi razred koliko vidim.
Ja još savladavam "prvobitnu akumulaciju kapitala koja se postiže obaveznom privatuzacijom društvenih preduzeća preko noći"
Ali doći ću i ja u osmi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back