NEOZENJENI MUSKARCI I NEUDATE ZENE - PRST U OKO<PRIMITIVNOJ SREDINI !!!

I ako smo vec dobro zasli,u dvadeset i prvi vek,jos uvek neozenjeni i neudati,koji su presli svoju tridesetu godinu zivota,izazivaju podozrenje,ucmale,primitivne sredine.
Taj ustaljeni zivotni tok,skola,fakultet ili zanat,pa onda sledi udaja odn.zenidba.
Na kraju, "red" je "napraviti" decu.

E,ima odredjen broj,veoma pametnih mladih ljudi i zena,koji ne zele jednostavno,da se
utope u taj ogavno sablonizirani tok zivota.Zasto ne zele ? Pa jednostavno,to su osobe
koje zivot oko sebe,gledaju otvorenih ociju,i koje vide sav uzas i bedu,neuspelih brakova,kojih je na zalost sve vise.

Svaki dan smo svedoci (putem sredstava informisanja),o prebijanju zena u brakovima.
O zlostavljanju i napustanju sopstvene dece,od strane oceva alkoholicara i drogomana.To su uzasne bracne scene,pred kojima normalan covek,ostane bez
reci,skamenjen.

E,jedan broj veoma pametnih i osecajnih ljudi i zena,videvsi sve to,resili su da zive
svoj zivot bez braka,na svoj nacin.Ne vidim,zasto nacin zivota TIH ljudi,nekome
bode oci.? Umesto, da se zapitaju,kako je moguce,da celo nase drustvo,mirno
posmatra,kako siledzije i kabadahije,tuku svoje bracne partnere,i muce sopstvenu
decu.:dash:

I tako...... izumiremo kao narod, što od batina u braku, što od solističke muške i ženske pameti, što od nemaštine i privrednog kolapsa, što od kabadahija koji nisu sa nama u braku ali jesu sa narodom, što od svesrdne ino-pomoći i svih anđela koji nas nadleću, što od zdravstvene pomoći koja čeka u redovima da pomogne preživelima kad dođu na red, što od otimačine, nerada, kladionica i svih ostalih tuđih sreća, a malko i od nerađanja dece :lol:....itd, dugačak spisak, ali sad su tu još neki od silnih razloga zašto se ne treba ženiti i udavati.
Takođe, ne treba tražiti ni posao jer uvek možeš dobiti otkaz kao tolike hiljade i hiljade ljudi, muških i ženskih

...Lorde jednu tvrdnju , uvrede ne učvršćuju kao argumentovan dokaz kojim se ona dokazuje...uvredama , pa i kad su izrečene u množini , ne iskazuju se vrline , već prostakluk , bahatog populističkog monarhizma ...naročito ako manipuliše sa takozvanih kosmopolitsko intelektualnih kvazi visina...."primitivna sredina"....
...primera radi , svi zločinci , pa i seksualno nastrani tipovi , topla braća i vrele sestre , silovatelji , pedofili , moralne nakaze i ništaci žele da žive kako se to kaže slobodno , na svoj način - i nikad ne vide zašto to nekome smeta i bode oči...

....zbog njih postoje takozvane društvene norme , koje se turaju u prekršajne i krivične zakone...pa ako im oči njihove kosmopolitsko intelektualne bodu ovi zakoni , sa svojim društvenim normama , onda imaju problema sa svojim karekterima i mentalnim stanjima , koje zakoni snkcionišu - legalnim terapijama ( lečenje , zatvor - a može i kombinovano )...

...ovo ti iznosim sa moje tačke gledišta , koju zastupa svo zakonodavstvo sveta...a koristio sam tvoju navodno argumentovanu tvrdnju kao dokaz , samo sa druge tačke gledišta....zasad tim tačkama sudi etika...ona je na mojoj strani....a pak ja nisam za stranu tvoje tačke gledišta upotrebio uvredu kao dokaz , već etičko gledište kao argument !

Poslednja izmena:
Svakako ne treba srljati ni u vezu ni u brak samo zatoi što je "vreme" i što smatramo da se to od nas očekuje. Još manje je to razlog da rađamo decu. Ali isto tako ne treba se ni opirati ulasku u vezu i brak samo zato da bismo po svaku cenu bili "svoji" ili zato što se može desiti da promašimo u izboru! Ne vidim da se život ne može gledati otvorenih očiju i iz braka ili veze, niti da to što smo na izgled "u klišeu" podrazumeva da ne mislimo sopstvenom glavom i ne sledimo sopstvene želje. Lično ne osećam niti pritisak, niti podozrenje sopstvene okoline i okruženja zbog nemanja porodice. Sasvim lepo funkcionišem i među poarovima i među "solistima", možda i zbog opuštenosti i činjenice da nemam potrebu da na bilo koji način objašnjavam kako sam, eto, ja drugačija i iznad "učmale, primitivne sredine":)

...ako se ovaj obostran prezir između oženjenih i neoženjenih izuzmeiz rasprave , kao stanje ličnih niskih strasti , koje vode u sukob , onda ostaje da se porazmisli o braku kao zajednici , osnovnoj društvenoj zajednici - ili takozvanoj društvenoj ćeliji ( a tu pod brakom treba videti sve veze - venčanih i nevenčanih parova različitih polova , koji deleći dobro i zlo , imaju nameru da u dobrom ishodu požive svoj život u kome će izrađati decu , vaspitavati , i otpremiti u život kao časne i ugledne građane )...i baš zbog ovih pretpostavljenih dobrih namera , brak je društveni stub...ako nema brakova nema društva ; pa ako nema društva nema države; ako nema država , biće još malo sodomijskogomorskog haosa i izumreće ljudski rod...umreće vaseljena , a sa njom i bog....jer boga , ovakvog kakvog ga mi znamo , ima samoo kad ima ljudi....
...ova jednostavna analiza , kao sled mogućih događaja , zapravo kaže da su takozvane predpostavljene bračne namere , moć vaseljene...zapravo , one na planeti zemlji održavaju ljudski rod....i ma šta god mislili , brak je životna vaseljenska institucija koja joj daje život....
...brak , današnji kakvim ga mi znamo , vaseljena je dosegla ovu mnogoljudsnost...njegovi predhodni oblici i forme nisu bili tako blagorodni , kad je reč o mnogoljudnosti...bračne zajednice praistorijskih ljudi , nisu bile u tom smislu mnogo efikasne , kao ovaj današnji...dovoljno je reći , da sve tehničko tehnološke inovacije današnjice , darovali su nam genijalci , rođeni i negovani kao društvene jedinke iz brakova ( koji su svak za sebe , svojevrsna jedinstvenost )....tako da zahvaljujući porodici , koja čini društvenu zajednicu , imamo toliko pametnih i kreativnih ljudi...nema nobelovaca u kupusištu !...
...ovakva , ili još u ovom smislu značajnija , kako se to kaže : naučno argumentovanija saznanja o porodici , nekako su bez velikih obrazovnih misija sve prisutna međ ljudima...kao neki sveti zavet su u nama i u našoj svesti...
...otuda i ono ohrabrivanje članova zajednice , naročito u vremenima preteranog izobilja ili preterane oskudnosti , na ispunjenje tog zaveta....i to podsticanje , to nukanje i ohrabrivanje , ne treba doživljavati kao neprijateljstvo , kao atak na ličnu slobodu i pravo na posebnost , ili tako nešto...ne , to je čist podsticaj na ljudski društveni prećutni zavet , koji nas obavezuje da odgovorno produžavamo društvo - njegovo biće , a samim tim da održavo državno biće u životu , koje opet odražava jedinstveno kosmičko biće ljudske vaseljene...ni manje ni više...

...naravno , ovaj podsticaj ne važi za one , koji kako Lord kaže skloni su maltretiranju i ubijanju bračnih drugova , članova porodice i familije...svak onaj koji u sebi otkrije najmanji trag ovakve zveri , pa je ubije ne stvarajući joj ambijent da ona oživi i izraste , jedući ljudske patnje i živote - dakle svak taj koji u sebi ubije aždahu , zapravo je svetac i hvala mu što se ne ženi , društveno se pasivizira u ljudski umrtvi i samozarobi...konačno , to je njegova ljudska obaveza !

Dragi moj prijatelju 123Loncar. Ja mislim,da smo se mi,dobro razumeli.Stvaranje porodice,dobijanje dece u braku,
pa to je divna stvar.Divna i za roditelje i za njihovu decu.Ali samo,ako su i muskarac i zena,koji su stvorili porodicu,
dobri i NORMALNI ljudi.Mene uzasava situacija sa terena (to je moj fah),kada vidim silne parove,silne brakove,u kojima
su i zena i deca maltretirana,od strane muza - oca porodice,koji je nasilnik,alkoholicar i kao covek,skot.

Loncar i Ti draga moja mizaca,u svojim postovima,zalazete se za istu stvar,za koju se i ja zalazem.Ne smemo mi,
kada kazem mi,mislim na celo nase drustveno uredjenje,dozvoliti,da zene budu brutalno prebijane,da deca budu
maltretirana,kako od batina tako i seksualno iskoriscavana,od svojih oceva,koji su gori od ma kakve divlje zveri.

Treba posetiti "sigurne kuce",i cuti ispovesti zena,koje su toliko tucene brutalno,od strane svojih muzeva,da su mnoge ostale dozivotni invalidi.Iritira me,kada se pred "paradu ponosa",javnost toliko uznemiri,pa dolazi cak i do
incidenata na ulicama beograda. A kada se na televiziji,iznose stravicni dogadjaji sa prebijenim zenama,i decom
koje siluju,njihovi sopstveni ocevi,onda celokupna javnost cuti.Svi,pa i Drzava,prave se,kao da je u pitanju porodicna
stvar,u koju se ne treba mesati.

Ja i ovom prilikom,apelujem na devojke - zene,da se ne zanose i ne trce za muskarcima,koji imaju dobre automobile,
koji nose skupe rucne satove,i koji posecuju beogradske splavove,koji su rasadnici kriminala,bluda i svakojakih
gadosti.Devojke moraju i same da se cuvaju,i da prepoznaju,nasilne muskarce,ma koliko se oni pretvarali u pocetku
veze,da su nevinasca.Devojke bi trebalo da znaju,da skupe beogradske nocne klubove,kao i splavove na obali reke
Save,u 9O% slucajeva,posecuju samo kriminalci.Ni jedan muskarac,koji zivi od svoje posteno zaradjene plate,
nije u finansijskoj mogucnosti,ni da priviri u neki od beogradskih splavova.Tamo su vodje narko dilera,i sav drugi
polu-svet.Tamo nije mesto,ni jednoj dobroj i postenoj devojci.

Tako je,darga moja "mizaca".Ukoliko muskarac ili zena,ne nadju osobu suprotnog pola,sa kojom imaju zajednicke
dodirnr tacke (kao dve spojene polovine,jednog celog),onda je najbolje ostati sam i naci smisao zivota,u mnogim
aspektima,koje nam zivot pruza. Brak,ili zivot u paru,posvaku cenu,isuvise je rizican potez,koji moze vrlo cesto,
da donese,katastrofalne rezultate.

Back