Nemojte da gledate

blindness...

gluplji film u zivotu nisam gledao sacuvaj boze

blindness.jpg

Poslednja izmena:
Ja i ne kazem da je ovo neki horor.Vise neki pokusaj imitiranja Hickoka(sto i naslov kazuje,a i glavni lik predstavlja,po meni,omaz Normanu Bejtsu)).Ali objasni mi,molim te,zasto je ovo remek delo?
Film nema nikakve veze sa Hickokom. Niti Patrik Bejtmen sa Norman Bejtsom. Da si procitao knjigu znao bi to.
Film nije remek djelo, ali je solidna adaptacija knjige Bret Iston Elisa koja jeste remek djelo knjizevnosti.
Da je film doslovno pratio knjigu nikad ne bi bio snimljen posto je knjiga isuvise eksplicitna kako zbog scena seksa, tako i zbog scena ubistava (u filmu nije prikazano ni 0,1%).
Istina i Blohov Psiho je eksplicitniji od filma, pa cak je u knjizi i Norman Bejts debeo, ali niko bolje ne bi odglumio nego Entoni Perkins, kao sto niko ne bi odglumio bolje Patrika Bejtmena od Kristijana Bejla.

Psiho znamo o cemu se radi, dok Americki Psiho govori o dekadenciji bogate klase (japija) i njihovom robovanju zivotnom stilu i navikama, gdje pri tome idu u krajnosti kako bi zadovoljili svoju dosadu. U tome najdalje ide Patrik Bejtmen, koga ipak niko ne uzima zaozbiljno, pa cak ni pisac, ostavljajuci prostor citaocima da prosude da li je Patrik ubijao stvarno ili samo u svojoj glavi.

Porediti Hickoka i Psiha s jedne strane, sa Americkim Psihom s druge, je kao porediti kupus i slaninu.

Filmove u kojima glume: Ben Stiler (sem Tropic Thunder:D)
Metju Mekdonajhu...ili Mekgonahju.
Nije bitno. Onaj plavi šonja sa nosom.
Onda...Čarli Šin.
I Martin...Martin :think:...Onaj čika sa sedom kosom koji glumi inspektora Kluzoa u Pink Panteru.

I naravno ekipu Van Dam, Švarci, Stalone (njega konzumirajte u manjim količinama), onaj lik iz Američke nindže i onaj što glumi boksera, ogromnog, plavog rusa u Roki 4.
Valjda se preziva na L nešto...nije bitno.
Stiv Martin, koji je oskrnavio ulogu Pitera Selersa koji je jedini pravi Kluzo. Slazem se.

Filmove u kojima glume: Ben Stiler (sem Tropic Thunder:D)
Metju Mekdonajhu...ili Mekgonahju.
Nije bitno. Onaj plavi šonja sa nosom.
Onda...Čarli Šin.
I Martin...Martin :think:...Onaj čika sa sedom kosom koji glumi inspektora Kluzoa u Pink Panteru.

I naravno ekipu Van Dam, Švarci, Stalone (njega konzumirajte u manjim količinama), onaj lik iz Američke nindže i onaj što glumi boksera, ogromnog, plavog rusa u Roki 4.
Valjda se preziva na L nešto...nije bitno.

Ih,pa to sto ne simpatises odredjenog glumca(iliti glumce),ne mozes reci da su im svi filmovi apsolutno losi... tema je da se navede odredjeni film,a ne "najgori" glumci.I ne dirajte mi Stilera:D Razumem da su ukusi razliciti,pogotovo kada je u pitanju komedija, zato je i besmisleno o filmovima takvog zanra polemisati:confused:

Back