nemoguća ljubav

Tweety1980:
Meni se slična stvar desila... I ja sam "sretno" udana, i on je oženjen. Razlika je u tome što je on kolega s posla mog muža...
Najgore u svemu je što sam se sada ja zaljubila, i više nisam sretna ni s kim....Ni s mužem, ni s kolegom, ni sama sa sa sobom....

E ti si ga baš ugasila. Nađi trećeg da popravi emotivno stanje...

Tweety1980:
Meni se slična stvar desila... I ja sam "sretno" udana, i on je oženjen. Razlika je u tome što je on kolega s posla mog muža...
Najgore u svemu je što sam se sada ja zaljubila, i više nisam sretna ni s kim....Ni s mužem, ni s kolegom, ni sama sa sa sobom....

J.ebena klopka...kao u kutiji sibica...ne vidis nigde vratanca...i samo udaras glavom o zid...tacno znam kako se osecas...ja sam sad srecna...ne sa muzem...ves sa trecom osobom...al ponekad mrzim sto sam osetila tu kolicinu emocija...nekako je bilo lakse dok sam zivotarila sa tim sto sam imala u kuci i znala da ne mogu da dobijem vise...sad ova kolicina ljubavi i usrecuje i rastuzuje...znam da kad se to jednom bude prekinulo, ja vise necu biti ista...jer sam upoznala zelju, strast, ljubav u nenormalno jakom obliku...i vise se necu zadovoljiti sa onim sto mi muz (ne)pruza...no, trudim se da ne razmisljam o tome...vec da pustim da ide...

Malocas sam odgovorila na temu "Zabranjena ljubav" , pa posto bar meni ova tema dodje veoma slicna prethodno pomenutoj temi, zelim da se nadovezem i na ovu temu. Meni se upravo desava ta "Nesretna i zabranjena ljubav." Mislim dok je zabranjena smatram je i nesretnom. Nije u pitanju kolega ali je nesto po meni mnogo strasnije. Nebi ukoliko nemoram, zamarala sve vas, pisala konkretno o cemu se radi, samo posto sam se osetila kao "prozvana" na ovu temu, u cugu sebe pronasla u njoj, pa mozda da je nisi sada ti zadala, jednoga dana bi je ja nacela - sto znaci da netreba bezati ni od takvih razgovora jer je i ova tema sastavni deo nasih zivota. U to ime veliki pozdrav od "novopristigle" na ovaj forum GAGE. :oops:

naletela mi tema ko kec na 10 :) ... a pocelo je sa dva, tri nesmotrena maila sa kolegom, valjda smo oboje bili željni bežanja od dosadne kolotečine zvane posao... ma dečko je izmišljen, i ako me pitate kako izgleda idealan muškarac- to može biti samo on... pružio mi je podršku i nasmejao me kad mi je bilo nateže i onda su se stvari zakomplikovale, u stvari ništa se nije komplikovalo, teklo je neverovatno lako i došli smo do toga da znamo šta hoćemo i znamo da će biti. Problem: oženjen, reputacija i posledice... njemu treba malo istrčavanja a ja znam da ću se zakucati i već sam zagrizla i to debelo. Bar da je negde daleko, a ne na par sekundi od mene, koliko treba mailu da doputuje do njega... znam da ne može biti kres i svako na svoju stranu. najbolje je prekinuti sad kad je najsladje :)

maraja:
e, sta je bilo.... jos nista, a i mene zivo zanima sta ce se dogoditi... mislim da nece biti nista, idem da trazim nekog ko ce biti dostupan kad ja zelim, a ne kad on moze.
Ne zivi se 200 godina,uzivaj dokle god mozes,ne cinis to sto si zla vec sto ti treba,takve nas priroda napravi. Nije dobro stalno potiskivati zelje i potrebe te prirode,rezultat je totalna frustracija i uzasan odraz u ogledalu. :wink: Sto partner ne sazna nece ga ni boljeti. Zvuci sebicno,ali zivot je bolje shvacati jednostavno i ne praviti prevelike tragedije. Siguran sam da i pored toga zivot sa partnerom moze biti lijep,stoga,glavu gore i u akciju. :wink:

maraja:
ej, sad mi je malo bolje :) ima tu nečeg.... ja se u stvari plašim da ću se zatreskati i eto belaja...
Zasto belaja? Promatraj to kao pozitivnu stvar,nesto sto je lijepo,ljepse je ziveti sa jednom lijepom stvari vise u zivotu,trebas samo sve lijepo uskladiti i misliti pozitivno,zaboravi glupe predrasude i sta bi drugi rekli,to je samo tvoj zivot,i ako ti moze biti lijepo zasto ne? Jednostavno receno,mozes imati i skladan brak i slatkis sa strane,trebas samo HTJETI. Sve samo o tebi ovisi,sve se moze ako se hoce. :wink:

hektorius... ne mogu se oteti utisku da mi ovo pricas iz licnog iskustva... :) a da sve krece iz glave, e tu si u pravu. Uvek je onako kako ti zelis da bude, samo treba biti karakter, u protivnom si patetican.

Licna iskustva-da. Ali ne mislim ni nasta konkretno...vec o nacinu razmisljanja,koji je eventualno dobro menjati. Pre sam imao osecaj da se ceo svet rusi,nakon bolnih iskustava,mislis nema izlaza. Ali,sto nas ne unisti,ucini nas jacim. Ne znam da li me to promenilo ili jaka podsvesna zelja da me vise niko ne povredi. Jednog dana mi je jednostavno postalo jasno da me moja Bojana nije htela povrediti,samo se zaljubila u drugog,a to niko od nas ne moze kontrolisati,jednostavno se desi. Vise se nisam ni ljutio na nju,zasto uostalom. Nije to bio jedini slucaj,ali je kasnije sve bilo lakse.jer sam drugacije gledao na to,isto tako me ne grize savest ako mi se druga devojka svidja,sta da radim? Ne mogu reci e sad ce mi se ova svidjati,kao da mogu to kontrolisati. Da sad ne mislis da sam totalno bezosecajno djubre,za moju zenu bi SVE dao,i ucinio. Razumes sta hocu da kazem?

pa kontam, i ne kontam... dobro, dešava se, ali bolje da se ne sazna, kako posle da veruješ nekom ko deli s tobom krevet, a lagao te je, stalno lebdi ono: jednom je, opet će. Kontrolisati možeš, naravno, reci ne, i eto ti kontrole.

Postupke mozes kontrolisati, ali ne i osecaje...ili jako tesko, u najboljem slucaju...a sto se tice poverenja, neka univerzalna resenja ne postoje, od osobe do osobe, tu ti ne vredi mnogo slusati tudje savete i predloge jer niko nije u tvojoj kozi, na tvom mestu, prema tome, ne moze ni znati sta bi bilo najbolje da ucinis. Bitno je, ako se zelis upustiti u neku avanturu, koliko dobro poznajes tu osobu? Zapamti: Stvari NIKAD nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled, i to je ziva istina. Pre nego sto se odlucis za bilo kakav potez, trebas sve uzeti u obzir. A da ljudi lazu, lazu, iznenadila bi se u kolikoj meri, i to oni od kojih se najmanje nadas. Svi mi imamo dva lica, bez iznimke, jedan za javnost a jedan za sebe, pitanje je samo da li je ona druga strana manje ili vise mracna. I na kraju ti ostaje ili dobra procena osobe ili kocka.

hektorius:
Postupke mozes kontrolisati, ali ne i osecaje...ili jako tesko, u najboljem slucaju...a sto se tice poverenja, neka univerzalna resenja ne postoje, od osobe do osobe, tu ti ne vredi mnogo slusati tudje savete i predloge jer niko nije u tvojoj kozi, na tvom mestu, prema tome, ne moze ni znati sta bi bilo najbolje da ucinis. Bitno je, ako se zelis upustiti u neku avanturu, koliko dobro poznajes tu osobu? Zapamti: Stvari NIKAD nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled, i to je ziva istina. Pre nego sto se odlucis za bilo kakav potez, trebas sve uzeti u obzir. A da ljudi lazu, lazu, iznenadila bi se u kolikoj meri, i to oni od kojih se najmanje nadas. Svi mi imamo dva lica, bez iznimke, jedan za javnost a jedan za sebe, pitanje je samo da li je ona druga strana manje ili vise mracna. I na kraju ti ostaje ili dobra procena osobe ili kocka.

DA, 1)postupke mozes kontrolisati
2)stvari nikada nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled
3)LJUDI LAZU i boli kad se sazna
4)svi mi imamo dva lica
ALI KAKO SEBE UBEDITI DA CINIS PRAVU SRVAR....

*mikica*:
DA, 1)postupke mozes kontrolisati
2)stvari nikada nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled
3)LJUDI LAZU i boli kad se sazna
4)svi mi imamo dva lica
ALI KAKO SEBE UBEDITI DA CINIS PRAVU SRVAR....
Jeli moras bas da se ubedjujes da je to prava stvar? To bi za svakog odmah na pocetku trebalo da bude jasno, jeli prava stvar ili ne...Ako tim ubedjivanjem same sebe zelis stvoriti neki opravdani razlog za svoje postupke onda samo gubis vreme...savest ce se uvek javljati...
Trebas samo odvagati koja opcija je za tebe prihvatljivija :
1. Ostati veran/verna iz obzira prema partneru, iako celo vreme mislis i trebas drugog...
2. Prevariti partnera ali pruziti sebi ono sto ti ocajnicki treba.
Nema pravila, uvek je u igri puno vise faktora koji manje ili vise imaju uticaja na tvoju odluku (deca ako ih imas, odnos sa partnerom, moguce posledice, itd...), svaki slucaj je za sebe poseban, nekima vise odgovara ovo nekima ono...Tu nikakvi saveti ne pomazu puno bas iz tih razloga, jer samo ti zivis u svojoj kozi, niko drugi.
A ako ti bas treba neko opravdanje...pa...zivis samo jednom, ne cinis to zato sto si zla i sto zelis nekom da napakostis, vec sto ti to treba, kao hrana, voda, zrak...takva si...nisi se ti pravila vec te priroda takvom napravila i ti ne mozes nista protiv toga...jedino sto mozes je da trpis i tesis se kako ti je moral jaca strana.

Nisam se iz prva hteo uključiti u ovu priču. Malo, po malo, Hektorijus je natuknuo nekoliko stvari koje su me nagnale da razmislim o eventuelnom uključenju.
Jutros, uz kafu, ponovo izčitavam postove. Krivim Dusty Springfield, jer me je svojim hitovima iz '60. pomalo učinila romantičnim.
Jednom prilikom, davno, pre 23,4,5... godina na dilemu jednog prijatelja: šta ako?, odgovorih mu: Idi dalje, prati svoju ljubav!
Nije našao svoju ljubav, a ni kasnije, i dalje je tragao, za sobom je ostavio dva braka....
Ništa novo pod kapom nebeskom. Ni prvi ni poslednji. I kada se najmanje nadao, desilo se nešto što je stalo pre mnogo, mnogo godina. Epilog: dileme su ostale, a i okolnosti i situacije se množile. Nije ni čudo što nemir i dalje njime vlada.
Nisam ni ja bilje prošao. doduše jedan brak je zamnom i dosta dugih veza i neke kraće. i nezadovoljstvo i dalje traje. Doduše sada je posve drugojačije prirode. Sada sam samo mali deo sebe, neki ostatak, nepokopan. No to nema veze sa temom, te da vas sve skupa ne zamaram. Ipak, i ono što je ostalo od mene kao čoveka, nakon izvesne katarze, kao da je zavapio za svojom drugom polovinom. Ah, taj Platon.
Da li je to zbog rebra, ko bi ga znao. Čovek, ili bolje rečeno muškarac nije potpun bez žene, i obrnuto.

Waya con Dios:
Šta je čovek brez žene?
Šta je žena bez čoveka?

Pošto sam na pogrešnoj strani pedesetih, ponekad i sebe iznenadim. I pored iskustva i svega preturenog preko pleća, ili glave, kako vam drago, promišljanja, razgovora dugih, i noćnih osama, molitvi, pisanja, slikanja, razgovora sa sopstvenim drugim, trećim ili već kojim ja, nisam ništa pametniji i čini mi se da sam bio ubedjen da mogu kontrolisati situaciju.
Ispostavilo se da ne mogu.
Ušao sam u jednu vezu,virtuelnu, moranesktnu, kao iz priče i za priču. Jedna strana romantike, ne moja. Mada, prihvatio sam. I nisam je mogao kontrolisati, jer uvek postoji potreba za sledećim korakom, onaj korak viče, još malo, da zagrabim, da otkinem još jedan mali delić sna i da utkam u svoje misli. Možda sam mogao svoje misli i osećanja kanalisati, ograničiti, sputati, svojom prirodom, svojim gubitkom, svojim očajem, tugom, svojim monaštvom. ali, njenim nisam mogao.
A i grešio sam. Na vatru sam sipao i ulje i vodu. I jedno i drugo je bilo plod mojih podsvesnih htenja, potreba.
Dakle, nisam mogao kontrolisati ništa.
I sve je ostalo prošlost, sada mogu reći ružna i prljava, mada nije moralo tako biti. Osećam se bedno, i ona verovatno, mada to ne pokazuje. Ha, ja sam lirski tip. Ona nije. Ma, nije ona ni ohola, samo je povređena jer nije mogla da dobije ono što je htela jer ja to naprosto nisam mogao da joj dam. Osećam njene damare ali ovde ne bih da ih i komentarišem.
Imam preko 100 stranica prepiske, preko 1000 pisama je bilo, skoro dve nedelje skupa, telefonski razgovori, sećanja, pamćenja.
Tada, u šali sam rekao da ću o nama koristeći ta pisma, napisati roman.
Pišem ga. Radni naslov: ''Ljubavni slučaj Božice B.''

Epilog: nema ga
Pouka: nema je
Poruka: nema je
Čega ima: sećanje na ono što je bilo ili lepo ili ružno.
Dakle kao i kod vas
A šta je pametno?
Eh, da sam znao, ili da znam, ovo ne bih pisao! :|

@nedeljnik -Da ne ispadne da Te osudjujem necu Ti odgovoriti u dve rechi iako bih mogao.Ovako;Tebi definitivno fali paznje/tj neshto ne shtima u braku pa trazish ventil, a skroz je normalno/moguce da chovek(osoba) u osobi koju gleda svaki dan vishe sati na (radnom mestu) pochne da vidi-ili mu se CHINI DA VIDI neshto vishe...E sad problem je u tome shto Ti trazish MALO LJUBAVI...Shto u startu nosi kontradiktornost-ako trazish ljubav,onda to mora voditi u neshto dublje,trajnije a kioliko je to moguce ako su obe strabe zauzete? Ako li pak trazish neshto drugo- onda je naslov teme pogreshan!
Dakle da rezimiramo- volish li Ti svog muza i trazish li samo sex sa strane ili Ti brak pak tone nezadrzivo pa trazish alternativu-pa kao, u pochetku avantura, koja bi mogla da preraste u ljubav...?
U svakom sluchaju Tvoj brak tone definitivno chim je Tebi pored Tvog muza potreban neko drugi
Kazesh "trazim malo ljubavi a ne vremena i paznje" a nije chisto sex(pretpostavljam?)...hmmmm, interesantno...i nemoguce :!:
...budi iskrena pa reci"trazim sex sa strane",jer vidim da je napisano "ljubav" a ne "sex" jer ne zelish da ispadnesh kuchka
...Ne zameri mi jer ne mislim da Te vredjam vec samo da Ti pomognem da razreshish svoju dilemu, koja ochito postoji
@svi ostali:ona nestade a mi se zahuktali u psihoanalizu...kao i obichno

Back