Немоћан бес и тешке увреде

Kolega Old jedan,ne cini li vam se da se ovde u ponekim elaboracijama ipak ne radi samo o besu i prostackom vredjanju.Vidite kolega,ako analizirate tekstove,parole,izjave,zelje ....a sve zacinjeno besom,cini mi se ipak da se ovde provlaci jedan patoloski nagon.Znate,kada imate zivotni neuspeh u svim oblastima,onda je za samoutehu najbolje nipodastavati sve oko sebe,zakljucno sa zemljom i njenim gradjanima.Strucnjaci kazu da svaka politicka ideja,opcija ma kakva god bila ima neku svoju politicku fizionomiju,a politika bez fizionomije odnosno ideje,jednostrano prelazi u politicku patologiju.Glavni krivci te nakaradnosti kada se politika pretvara u patologiju,jesu njeni kreatori i lideri u pokusaju.Znate u svakom drustvu postoje reprezenti svih posrnulih drustvenih struktura,koji u skaradnim idejama svojih idolopoklonika traze resenje ili utehu za svoj zivotni neuspeh.Traziti resenje,za svoje nenadoknadive zivotne propuste,u nametanju patologije vecini,prelazi u akutno stanje koje se ne leci argumentima.

veKsla:
Kolega Old jedan,ne cini li vam se da se ovde u ponekim elaboracijama ipak ne radi samo o besu i prostackom vredjanju.Vidite kolega,ako analizirate tekstove,parole,izjave,zelje ....a sve zacinjeno besom,cini mi se ipak da se ovde provlaci jedan patoloski nagon.Znate,kada imate zivotni neuspeh u svim oblastima,onda je za samoutehu najbolje nipodastavati sve oko sebe,zakljucno sa zemljom i njenim gradjanima.Strucnjaci kazu da svaka politicka ideja,opcija ma kakva god bila ima neku svoju politicku fizionomiju,a politika bez fizionomije odnosno ideje,jednostrano prelazi u politicku patologiju.Glavni krivci te nakaradnosti kada se politika pretvara u patologiju,jesu njeni kreatori i lideri u pokusaju.Znate u svakom drustvu postoje reprezenti svih posrnulih drustvenih struktura,koji u skaradnim idejama svojih idolopoklonika traze resenje ili utehu za svoj zivotni neuspeh.Traziti resenje,za svoje nenadoknadive zivotne propuste,u nametanju patologije vecini,prelazi u akutno stanje koje se ne leci argumentima.

Слажем се колега са свим изнесеним и био сам слободан означити најбитније делове.
Видите, да је политика прешла у сферу патологије најбоље се види по неким репрезентима који кад изађу на бину добијају тикове, па почињу да се тресу као жабац кермит. То су они који у емисијама обично причају без запете, као да су прогутали плочу (за новије генерације компакт це-де). При томе је небитно да ли се такви нечим допингују (што им се донекле безобразно инсинуира). Уосталом... кажу да је адреналин најгора дрога. Ко се једном "навуче" готов је. Ова ваша констатација наравно важи и за политичке форуме, укључујићи и овај, на шта ћу се вратити.

Оно друго што је битно јесте одговорност лидера и недостатак политичке физиономије. Код нас се политика води ради задовољења личних интереса. И то није само код нас, нити од тога треба дизати фрку. Етимолошки, реч партија потиче од латинског pars - што значи део. Свака партија задовољава део друштвене реалности. Партикуларне интересе. Чак су и комунисти имали неки социјалистички савез, да не би било да ЦК или КП одређује све. Слично важи и за појам странка. Има оно старинско значење речи странка као клијент. Или странка у спору. Свака странка има своје интересе.

Дакле, апсолвирали смо да појединачни интереси партија нису ништа лоше. Није то никакво "секташење" како су то комунисти звали. Али политика је уметност могућег - а то је усклађивање различитих интереса. Проблем настаје са оним корифејима испразности који једини смисао свог политичког постојања виде у томе да буду ПРОТИВ. За њих је политика уметност деструкције. И онда не треба да нас чуди такво једно "уметничко" виђење Србије као драме (или можда трагедије?) које долази од стране једног пропалог драматурга.
Зато су они толико против овог Устава који је настао као резултанта интереса друштва, ерго политички компромис једног тренутка. У њиховој политичкој визури компромис је најгора псовка.

А сада да се вратимо на колеге форумаше.
Видите колега, била је одлична тема на Култним стварима о форумској патологији:
http://forum.krstarica.com/threads/121950

Доста је тога тамо речено и ствари које се односе конкретно на овај форум. Издвојио бих међутим једну генералну констатацију.
Sindrom: "forumash-bumerang".

Forumash-bumerang gaji konfliktna osecanja prema forumu, do granice gde to postaje kritichno po njegovo mentalno zdravlje. Iako smatra da funkcionishe normalno, u zadatim okvirima online zajednice, njegov osecaj za dijalog i polemiku je poremecen i otupeo, te stoga chesto upada u nesuglasice sa drugim forumashima i, konachno, sa moderatorima. Svako malo biva banovan ili demonstrativno napushta forum. Medjutim, poshto ga sopstveni mentalni sklop sputava u stvarnom svetu, forumash bumerang se na forum uvek vraca, mrzeci ga i istovremeno ne moguci bez njega. On ne moze bez njega jer je to jedino mesto gde moze biti siguran da mu nece SVI, smoreni, okrenuti ledja.
Kljuchne rechi koje opisuju ovakvog forumasha: paranoja, agresija, umishljenost.

Овај синдром бумеранга је најбоље посматрати код оних форумаша који причају како је овај форум постао легло овога или онога, како на њему пишу неки "секташи", па опет они са тим "секташима" дискутују.
Неки од таквих ликова долазе и одлазе. По правилу оду кад доживе крах на дискусијама, а врате се кад то "потребе тренутка" (које одређује страначки лидер) налажу. Какве су то потребе можете видети у горњем делу ове подуже поруке. Конкретни примери су форумаши који су раније овде били, као што су Хајек, Финчер, Алан Смити, Цоке... да не именујем неке који су и ових дана присутни на форуму.

ne smeta nam niko ovde matori. bilo bi dosadno bez njih.... :) evo vidite ja sam pristalica teorije da se 90 posto korisnika koji gaje politički konfliktne stavove mogu naći na nekoj temi u stvarnom životu koja ih zanima i iste iznivelisati na nivo pristojne komunikacije. setiću se kolege zbog koga sam i došao na ovaj forum veksle. stavovi su nam bili do te mere različiti baš u pogledu rata u bivsoj sfrj da kada bi poceli ovde da konfliktno raspravljamo o tome u ono vreme doslo bi do cirkusa. međutim dovoljno je da se ljudi upoznaju i van ovog virtuelnog sveta otvoreno razgovaraju o mnogim aktuelnim stvarima i da vidite kako se vrlo brzo dođe na realni nivo sagledavanja stvari. kazem najveci deo forumskih zavisnika ima manje vise sličan osećaj. naravno ekstrema uvek ima u svakom drustvu, u svakoj oblasti, pa sto ne bi bilo i ovde. takvi uvek kao po obicaju svojom dijagnostikom i stranackim projekcijama koji nemaju nikakvo utemeljenje u realnosti nastoje da lažući sebe pokusaju slagati i druge u ono što i sami ne veruju a moraju jer im se tako negde kaze da treba. slazem se...psihopatologija... ali ima leka, cist vazduh, setnja, kafica, malo sexa i da vidite kako se razbistri mozak :)

Eraserhead:
A i NATO su komunisti jer su nas sve bombardovali, a samo je Milošević kriv.
Februare prso si.:lol:
Не, само полако. Клинтон је јасно рекао да непријатељ није српски народ, већ српски режим.

А и бомбардовање је циљало само војне и режимске објекте, и оне које би дестабилизовале режим,
цивилне жртве су биле случајне.
Да је Нато стварно био у рату против Србије, могао је да је целу претвори у стакло јел тако, има неколико нуклеарних сила у Натоу.

Елем, Клинтон као де факто поглавар Нато снага каже да мета није била цела Србија;
и нико не мисли да су сви Срби "одговорни" осим асортираних јаничара као што су ДС-овци и ЛДП-олипи.

Kolega Old jedan,vi ste se vasom elaboracijom pozabavili i nosacima,prenosiocima besa i uvreda.Slozicete se da su to nus pojave,ili medicinski receno kontraindikacije.Vidite,neki dan ovde je jedan uvazeni kolega podastreo nam filozofsku lamentaciju jednog uvazenog profesora beogradskog univerziteta,a istovremeno i lidera uticajne partije gradjanskog bloka.E sad kada citate tekst cenjenog profesora,ne mozete a da se ne odate utisku da istup takove javne licnosti ne izaziva paznju javnosti.Kolika je ona sad je manje bitno,ali autor verovatno ocekuje nakon objavljivanja teksta zapanjujucu reakciju javnosti.Ta pojava u ocekivanjima zove se zelja,ali autor nakon nekoliko recenica svestan sopstvenog uticaja i intelektualnog renomea,sam zakljuci da po potencijalnim citaocima ustvari pljuje.On se svojih potencijalnih citaoca srami,jer to su samo obicni gradjani Srbije.ON bi najradije zeleo,a posebno kada bi mogao,da u saradnji sa svojim sajber koalicionim suistomisljenicima spaketira te nedokazane "saborsko,srpske" neistomisljenike i lansira negde u vasionu,a o istom trosku dovede od nekuda ljude knapiranih mozdanih vijuga spremnih da ga slusaju,prihvate,uvazavaju,aplaudiraju i padnu u delirij odusevljenja.
Inace,kolega,taj istaknuti profesor je pre par godina sve potencijale svoje uticajne stranke udruzio zajedno sa jednom socijaldemokratskom partijom.Medjutim kada su ljudi sa njim seli i napravili inventuru politickog kapaciteta,i kada je profesor presabrao ponudjene mu pozicije,istog momenta je bilo "vratite mi moje krpice,ja nastavljam samostalno"...A nastavak se vidi samo u pokusaju da se animira,nemam pojma koji deo javnosti,u njenom blacenju,sprdanju i omalovazavanju.Zasto su Kolega,bili najglasniji upravo poslednjih dana.Pa sad im je upravo tajming iscurivanja poslednjih zrnaca peska u pescaniku,znate.
Sada se ne biraju reci i konteksti,sada uz patologiju nastupa i stadij ropca.

Колега мислим да знам на ког професора мислите. Иначе мислим да је овај професор, психологије ако се не варам, крајње ефемерна појава, која није политички битна осим ако се политика не посматра у сфери, како рекосмо, патологије.
У том смислу, да се уважени професор бави клиничком психологијом, можда бих поверовао да то спада у онај синдром који је открио познати струћњак др Радован Караџић: "Ка излечим десет пацијената, једанаести лечи мене."
Међутим, мислим да је овде реч о једној мало наивнијијој бољци која се може излечити рецептом који је колега Марлон дао.

ali ima leka, cist vazduh, setnja, kafica, malo sexa i da vidite kako se razbistri mozak

Јасно, под условом да је оболели способан за такву терапију. Иначе, могао бих дијагностиковати да је код уваженог професора на делу неколико синдрома као што су манија величине, тако добијена изневерена очекивања, пројекција својих проблема на друге, немогућност превазилажења фрустрација и најзад више од свега - логореја вулгарис.

Наравно колега, све ово није много битно за овај форум, пошто ово је ли није Психологија. Зато ћу вам колега одати једну тајну - шта је то што њих највише мучи.
БОГ ЈЕ НА НАШОЈ СТРАНИ
2914_naslovna.jpg

Great Old One:
Колега мислим да знам на ког професора мислите. Иначе мислим да је овај професор, психологије ако се не варам, крајње ефемерна појава, која није политички битна осим ако се политика не посматра у сфери, како рекосмо, патологије.
У том смислу, да се уважени професор бави клиничком психологијом, можда бих поверовао да то спада у онај синдром који је открио познати струћњак др Радован Караџић: "Ка излечим десет пацијената, једанаести лечи мене."
Међутим, мислим да је овде реч о једној мало наивнијијој бољци која се може излечити рецептом који је колега Марлон дао.

Јасно, под условом да је оболели способан за такву терапију. Иначе, могао бих дијагностиковати да је код уваженог професора на делу неколико синдрома као што су манија величине, тако добијена изневерена очекивања, пројекција својих проблема на друге, немогућност превазилажења фрустрација и најзад више од свега - логореја вулгарис.

Наравно колега, све ово није много битно за овај форум, пошто ово је ли није Психологија. Зато ћу вам колега одати једну тајну - шта је то што њих највише мучи.
БОГ ЈЕ НА НАШОЈ СТРАНИ
2914_naslovna.jpg
Jes evo bas sam gledao snimke sa srceparajucih mitingaiz 93. i 94. po Kninu i Obrvcu isto se vikalo :Ne mogu na ustase nista jer je i " Bog je na nasoj strani " i "Bog je Srbin" sa sve SEseljem ,Milom Marticem i nekim popovima i onda dodjose traktori uz boziju pomoc.

al bundy:
Jes evo bas sam gledao snimke sa srceparajucih mitingaiz 93. i 94. po Kninu i Obrvcu isto se vikalo :Ne mogu na ustase nista jer je i " Bog je na nasoj strani " i "Bog je Srbin" sa sve SEseljem ,Milom Marticem i nekim popovima i onda dodjose traktori uz boziju pomoc.

Колега, Устав је усвојен, а Србији не прети нека спољна агресија која би срушила темеље наше државности.
Узгред, да ли видесте на тим митинзима нашег патријарха Павла, свеца који хода? Он је знате овога пута први пут у животу гласао.

Према томе мислим да вам је поређење неумесно, или поставите неке релевантне податке који би такво поређење подржали.

Осим тога, само ми се чини, па нећу инсистирати, да у вашим речима има неке ЗЛУ-РАДОСТИ. Како само име каже, а ја сам велики присталица етимологоје, то би значило да се нечему злом радујете. Да се нисте можда и тако у суботу и недељу ујутру порадовали? Али то ми се само чини, ако грешим, немојте ми узимати за зло...

Back