Nemanja Devic istoricar

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596
Prosto je neverovatno da se dovede istorican na televiziju sa nacionalnom frekvencijom, koji je od prve do zadnje reci sto je rekao izmislio tj slagao. Dodje ''istoricar'' falsifikuje i da ne trepne, a sve sto je slagao je jako lako proverljivo. Postavlja se pitanje koja je poenta da se ovakvi ''istoricari'' dovede ne tv i da sire neistine.
U emisiji na Tv Hapiju je gostovao istoricar Nemanja Devic
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Немања_Девић
1117817_nenanja-devic_ls slepac.jpg

Evo sta je izneo -neke od stvari
1. 8.59 min Pogledaj te kako su se komunisticke vlasti obracunavale sa sprskom elitom, a kako sa hrvatskom 45, 46 godine ? U Srbiji su svi naucnici, pisci, slikari , umetnici isli u zatvore, bili streljani...
Znaci partizani se nisu obracunavali sa hrvatskom elitom 45 i 46 ? Hrvatska elita nije bila streljana, odvodjena u zatvore ?
Da spomenemo neke iz hrvatske elite koji su stradali 45
https://en.wikipedia.org/wiki/Ljudevit_Jurak
https://en.wikipedia.org/wiki/Andrija_Konc
https://en.wikipedia.org/wiki/Ivan_Softa
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vilim_Peroš
Partizani su njih smatrali za kolaboracioniste, danas mozemo da pricamo da li su ti ljudi zaista bili kolaboracionisti, kolika je bila ta kolaboracija i da li su kazne zaista bile pravdene, ali reci da su komunisticke vlasti ubijale srpsku elitu, a hrvatsku nisu je laz
2 9.20 min Augustincic vajar je radio statuu Pavelicu, a posle Titu. Veljko Petrovic pisao je za vreme rata i podrzavao Nedica, a posle rata je takodje nastavio da pise i hvalia Tita, samo Veljka Petrovica ne spominje.
3. 9,30 min Miroslav Krleza je ''vrlo nedefinisano proveo ratne godiine u Zagrebu i posle rata nije bio osudjen od komunistickh vlasti'' - Kakva glupost
Prvo nije rekao da je Krleza bio uhapsen na pocetku rata, da je njegova zena bila Srpkinja pravo ime Leposava) rođ. Kangrga (1896.-1981.), a umetnicko Bela Krleza.
Da je Krleza ceo rat proveo kuci i po bolnicima, jer nije hteo da se ukljuci u rad ustaske NDH, odbio je ponudu od Paveluca i Budaka. i na sve ponude je odgovarao NE !
Sam Krleža opisao je kasnije taj događaj ovako: “Rekao sam Paveliću NE time što nisam primio ponude ni da budem intendant Hrvatskog Kazališta, ni sveučilišni profesor, ni direktor sveučilišne knjižnice, kako mi je nudio. Nisam primio ni jedan od tih položaja.”89
Tako da Devic laze za Krlezu da je ''nedefinisano proveo ratne godine u Zagrebu'' jer je odbio sve ponude ustasa da udje u njihovo kolo, i zbog toga da mu sude komunisti ?
https://hrcak.srce.hr/file/361834
4. 10.24 min Posto Hrvati imaju svoje zlocince iz rata onda su se "trazili na srpskoj strani ''zlocinici'' zbog reci^reciprociteta...Niko od cetnika, ljoticevaca i nedicevac nije uradio nikakav zlocin za vreme rata, nego su komunisti to izmisljali da bi pravili "reciprpcitete'' sa Hrvatima - izmislja istoricar Devic
5. 19.25 Razlika pravoslavne i rimokatolicke crkve 45 , katolicka crkva je 45 bila pod zastitom komunistickih vlasti, pre svega zbog zastite Vatkana,a progoni pravoslavne crkve su se nastavili....
Istoricae Devic ne zna da su komunisticke vlasti likvidirali na stotine fratra i svecnika, da je nacionalizavani dobar deo katolicke crkve, da je Stepinac osudjen na robiju i da je Tito prekinuo odnose sa Vatikanom...a Devic prica katolicka crkva bila pod ''zastitom komunista''....
Koja je poenta da se ovakvi ''istoricari'' dovode na tv i da tako lazu i fasilifikuju ?
Takodje srpski istricari kao sto su Makovic, Antic ...koji imaju pristupe medijima takodje iznose brojne neistine, pr Markovic kako je Tito zabranio da se u partizanskim filmovima zabranjuju da se prikazuju ustase i da se spominje Jasenovac i daje primer film Kozara da tamo nema ustasa, a film pocinje kako ustase i Nemci dolaze u srpsko selo..
U filmu Ne okreci se sine 1956 spominje se logor Jasenovac i ljud koji se salju tamo, a u seriji Kuda idu divlje svinje 1972 u drugoj epizodi se pojavljuje ustase koji na skeli pita skeledziju da li je Srbin, i ako jeste da ce ga zaklati i da ce Savom otici za Beograd....ali Markovic to kao ne zna...
Nisu samo srpski istoricari ti koji pokusavaju na taj nacin da ''reviziraju'' istoriju, to rade i Hrvati, Vlatka Vukelic doktor istorije koja predaje na fakultetu prica kako su Srbi bili pobunjenici u NDH, jer su se digli protiv drzave u kojoj su ziveli bez razloga.....a onog Zlatka Hasanbegovica sto se slika sa ustaskom kapom tek taj lupeta..
Gledao sam nekog slovenackog istoricara kaze Leo Rupnik je imao ''dobre namere''....

Tako da je stanje sto se tice istorije u bivsim republikama Jugoslavije u katastrofalnom stanju, gde se vrsi revizije tj falsifikovanje istine, gde pokusava na mala vrata da se sve promeni. Ocigledno da ce morati da prodju decenije i decenije i da dodju nve generacije koji ce moci objektivno da sagledaju istoricke cinjenice i prezenuju, a ne da falsifikuju kao sto rade ovi danas.

Poenta je da ti dodje iz guzice u glavu da je demokratija propast.

Jeste, zato što su sve listom demokratski režimi žarili i palili po svetu, prouzrokujući višemilionske žrtve (nacifašistički i komunistički totaliratni sistemi) sa najvećim demokratskim predstavnicima, Hitlerom i Staljinom i mnogim drugim demokratskim liderima kao što je npr. bio Pol Pot. Jerbo je demokratija propast.

:roll:

Jeste, zato što su sve listom demokratski režimi žarili i palili po svetu, prouzrokujući višemilionske žrtve (nacifašistički i komunistički totaliratni sistemi) sa najvećim demokratskim predstavnicima, Hitlerom i Staljinom i mnogim drugim demokratskim liderima kao što je npr. bio Pol Pot. Jerbo je demokratija propast.

Tacno

Jeste Slavene ali zaboravio si glavnu stavku, a to je da demokratije nema.
Demokratija u Nemackoj je samo nešto malo "demokratskija" od demokratije u Srbiji.
Ovo je samo lažni privid demokratije, forma

a činjenica je da demokratija pošalje raketu sa bespilotne letelice medju civile zato što nije sigurna da tamo nema terorista.
zlo je evoluiralo, Slavene

To nema apsolutno nikakve veze sa demokratskim društvenim poretkom kao idejom, već sa politikom moći, kakva je postajala od kad je ljudske civilizacije. SAD čine to što čine u zadnjim decenijama ne zbog toga što su demokratsko društvo ili da budem precizniji zato što se kite oreolom vođe slobodnog sveta, već zato što su svetska velesila sa imperijalističkom politikom. Ili, preciznije rečeno, to sve ima veze sa power politics.

Uzgred, pitanje demokratije i demokratskog društva, takođe, nema gotovo nikakve veze sa spoljnom politikom. To je pitanje unutrašnjeg uređenja jednog društva. Možeš ti, u teoriji naravno, imati liberalno utopijsko društvo u svojoj zemlji, a spoljna politika ti biti takva da si genocidni koljač koji ide naokolo i pali i žari sve pred sobom, organizuje logore za istrebljenje stranih državljana. Pitanje demokratije u svojoj suštini jeste pitanje kako se ophodi zajednica sama prema sebi, odnosno kakvi smo svoji sa svojima, pre svega. Tako da ti je primer koji si naveo totalno neadekvatan, osim ukoliko si želeo da kažeš da Amerika redovno šalje po teritoriji neke od 50 saveznih država bespilotne letelice koje prouzrokuju koleteralne žrtve među američkim građanima (pa čak i da to redovno radi po teritoriji svojih NATO i dr. saveznika). A što bi bilo, naravno, potpuno netačno.

Poslednja izmena:
To nema apsolutno nikakve veze sa demokratskim društvenim poretkom kao idejom, već sa politikom moći, kakva je postajala od kad je ljudske civilizacije. SAD čine to što čine u zadnjim decenijama ne zbog toga što su demokratsko društvo ili da budem precizniji to što se kite oreolom vođe slobodnog sveta, već zato što su svetska velesila sa imperijalističkom politikom. Ili, preciznije rečeno, to sve ima veze sa power politics.

Uzgred, pitanje demokratije i demokratskog društva, takođe, nema gotovo nikakve veze sa spoljnom politikom. To je pitanje unutrašnjeg uređenja jednog društva. Možeš ti, u teoriji naravno, imati liberalno utopijsko društvo u svojoj zemlji, a spoljna politika biti da si genocidni koljač koji ide naokolo i pali i žari sve pred sobom, organizuje logore za istrebljenje stranih državljana. Pitanje demokratije u svojoj suštini jeste pitanje kako se ophodi zajednica sama prema sebi, odnosno kakvi smo svoji sa svojima, pre svega. Tako da ti je primer koji si naveo totalno neadekvatan, osim ukoliko si želeo da kažeš da Amerika redovno šalje po sopstvenoj teritoriji bespilotne letelice koje prouzrokuju koleteralne žrtve među američkim građanima (pa čak i da to radi po teritoriji svojih NATO i dr. saveznika). A što bi bilo, naravno, potpuno netačno.
Hehe onda ispada da ono što su radili nacisti van Nemačke nema mnogo veze, nego šta su radili u Nemačkoj. Mislim da te dve stvari itekako moraju da budu povezane.

Uzgred, misliš da su tzv. demokratije istinski demokratske prema svojim gradjanima?

Poslednja izmena:
Наравно да је Немања Девић историчар чија је тема интересовања други светски рат, за разлику од комунистичких квазиисторичара који су писали на часну партијску реч а којима безрезервно верујеш.
И уместо да вадиш његове речи из контекста, што ти је већ постало једно од обележја још од раније, најбоље да прочиташ неку његову књигу.
partizani_u_srbiji_1941_vv.jpg
za_partiju_i_tita_partizanski_pokret_u_srbiji_1941-1944_vv.jpg

bosanska_golgota_slom_snaga_jvuo_u_bosni_1945_godine_vv.jpg
ozna_represija_komunistickog_rezima_u_srbiji_1944-1946_vv.jpg

И није једини, појавила се плејада младих историчара и истраживача чија је тема интересовања други светски рат, а можда и зато што то јавност највише и занима од целокупног историјског наслеђа и ранијих времена, који су својим писањем потпуно демистификовали историју коју нам је сервирала КПЈ.
Дакле Самарџић ти је сада још најмањи проблем.

Hehe onda ispada da ono što su radili nacisti van Nemačke nema mnogo veze, nego šta su radili u Nemačkoj. Mislim da te dve stvari itekako moraju da budu povezane.

Sad ne znam baš šta si hteo time da kažeš; kakve veze? Gde sam tvrdio da nema veze?

Oni što kažem da se ne smeju praviti totalno neadekvatna poređenja. Dakle, ne može niko da uzme šta radi američka vojska van granica SAD i onda uzme to da poredi šta se npr. radi prema sopstvenim građanima; sa Holodomorom, Pol Potovom koljačinom, gulazima, itd. To je, doslovno, brkanje baba i žaba. Razlog zašto Amerikanci organizuju ofšor tajne baze o centre pa prave razne Gvantaname i tajne centre za mučenje po inostranim savezničkim zemljama, jeste što je upravo dosta otežano tako nešto sprovoditi na svojoj teritoriji, upravo zbog sistema koji vlada u SAD. Ne možeš da mi postaviš slike koncentracionog logora Dahau i onda pored staviš 'gle, ovi Ameri streljaju neke Iračane iz zabave', pa pokušaš da poistovetiš to kao da postoje makar izbliza neke zajedničke tačke između toga. Bilo bi, jednostavno, činjenično netačno.

Sad ne znam baš šta si hteo time da kažeš; kakve veze? Gde sam tvrdio da nema veze?

Oni što kažem da se ne smeju praviti totalno neadekvatna poređenja. Dakle, ne može niko da uzme šta radi američka vojska van granica SAD i onda uzme to da poredi šta se npr. radi prema sopstvenim građanima; sa Holodomorom, Pol Potovom koljačinom, gulazima, itd. To je, doslovno, brkanje baba i žaba. Razlog zašto Amerikanci organizuju ofšor tajne baze o centre pa prave razne Gvantaname i tajne centre za mučenje po inostranim savezničkim zemljama, jeste što je upravo dosta otežano tako nešto sprovoditi na svojoj teritoriji, upravo zbog sistema koji vlada u SAD. Ne možeš da mi postaviš slike koncentracionog logora Dahau i onda pored staviš 'gle, ovi Ameri streljaju neke Iračane iz zabave', pa pokušaš da poistovetiš to kao da postoje makar izbliza neke zajedničke tačke između toga. Bilo bi, jednostavno, činjenično netačno.
Ti me totalno zbuniš, više ne znam ni šta sam hteo da napišem

Ti me totalno zbuniš, više ne znam ni šta sam hteo da napišem

Hteo si da kažeš da krvavi trag modernih demokratskih društava dokazuje da je ljudska surovost samo evoluirala i prilagodila se stvarnosti 21. veka, a za primer si naveo bespilotnu letelicu koja prouzrokuje koleteralne štetu. Neke slične paralele si ranije pravio, dok sam ti i tada ja insistirao da ne možeš ni na koji način porediti zlo koje vršiš svom neprijatelju sa zlom koje se vrši bližnjim, a što je tu i cela suština. Duboki trag američke krvi zadnjih 70-ak godina nikakve veze nema sa njihovim uređenjem, već sa činjenicom da su glavni policajac sveta, kako su sebe proglasili. Druga društva; demokratije koje nisu u poziciji globalne sile, ništa slično ne rade.

Ali ako ćemo zaista uzeti istorijat mračnih strana američke spoljne politike od npr. 1950-ih godina na ovamo, pa porediti to sa krvavim tragovima država sa totalitarnim sistemom, to uopšte nije čak ni za poređenje u šali. Znam da tako nešto često čudno zvuči prosečnom Srbinu, koji je osetio posledice američke spoljne politike na svojoj čizmi, pa je običaj da se oni dosta satanizuju u javnom diskursu, ali posledice američkih kršenja sporazuma koji se tiču humanitarnog prava i slično, u komparaciji sa onim što su radile npr. Sile Osovine ili dr. diktature, bukvalno je kao da porediš da te neko golica percem sa nekim ko te siluje, kastrira, pa odseče glavu pred smrt kad ti organizam počinje da otkazuje. Evo za jedan čak relativno obliži primer; Amerikanci za 20 godina blamaže u Avganistanu nisu uspeli da učine ni delić onog što su Sovjeti za duplo kraći period. A govorimo o jednoj katastrofi, za obe sile.

Ako bi me pitao da li bi nacisti izvršili invaziju na moju zemlju, da li bi nas napali komunisti, ili bi pale američke bombe, koliko god naravno zvučalo užasno pričati o tome, mislim da bi svaki iole normalan čovek bi izabrao bez ikakvog treptanja ovo treće. To bi posebno Srbi trebalo da itekako razumeju, ako bi primera radi poredili šta su radili Nemci od 1941. do 1945. godine, a ako hoćeš slobodno dodaj i sav crveni teror od 1941. do zatvaranja Golog otoka, sa onim što su Amerikanci od 1992. do 2000. Bilo kakvi pokušaji relativizacije, a posebno poistovećivanja, bili bi čisto izraz (nedvosmisleno nenaučne) političke poruke, a ne racionalne istorijske komparacije.

Poslednja izmena:
Наравно да је Немања Девић историчар чија је тема интересовања други светски рат, за разлику од комунистичких квазиисторичара који су писали на часну партијску реч а којима безрезервно верујеш.
И уместо да вадиш његове речи из контекста, што ти је већ постало једно од обележја још од раније, најбоље да прочиташ неку његову књигу.

И није једини, појавила се плејада младих историчара и истраживача чија је тема интересовања други светски рат, а можда и зато што то јавност највише и занима од целокупног историјског наслеђа и ранијих времена, који су својим писањем потпуно демистификовали историју коју нам је сервирала КПЈ.
Дакле Самарџић ти је сада још најмањи проблем.

Potpuno si u pravu. U 2022. godini bi trebalo da bude potpuno legalno i moguće baviti se određenim tabu temama, podsticati nove rasprave i revidirati neka tumačenja. On nije šarlatan koji je svoju knjigu sastavio bez izvora/fusnota i pre svega ovu knjigu nije napisao u antikomunističkoj histeriji. Da je to zaista bio slučaj, on ne bi imao pomoć profesorke dr Radojević odnosno ugledne dopisnice člana SANUa i ostalih članova komisije.

Zašto se ne bi smelo zapitati šta je dovelo do toga da se veliki deo srpskog naroda priključi komunistima tj parizanskom pokretu ? Zašto se ne bi dozvolilo i nabrajanje činjenica da je u Užicu za dva meseca 1941. godine streljano više od 200 ljudi u vreme tzv. Užičke sovjetske republike, među njima i čuveni slikar Mihailo Milovanović ili još poznatiji novinar Živojin Pavlović, i to istaknuti jugoslovenski komunista, koji je pisao o staljinističkim čistkama u Sovjetskom Savezu ?

O partizanskom pokretu u bivšoj Jugoslaviji napisano je sigurno više od 10.000 knjiga/publikacija/monografija itd. Naravno, ideološki obojene. Sasvim je prirodno da mlađi istoričari preduzmu ovu reviziju prethodne histografije i redefinišu istoriju ove epohe. Trebalo je i mnogo ranije.

Poslednja izmena:
Tako da je stanje sto se tice istorije u bivsim republikama Jugoslavije u katastrofalnom stanju, gde se vrsi revizije tj falsifikovanje istine, gde pokusava na mala vrata da se sve promeni. Ocigledno da ce morati da prodju decenije i decenije i da dodju nve generacije koji ce moci objektivno da sagledaju istoricke cinjenice i prezenuju, a ne da falsifikuju kao sto rade ovi danas.
А како знаш да историја већ није била фалсификована и да си ти научио, рецимо, историју победника, што је сасвим нормално, али одакле та сигурност да су извори које ти прихваташ за истините управо то - истинити?

pa kuces bolji dokaz sta je demokratija na primeru amerike.
Amerika pobi stotine miliona ljudi po svetu za 200 godina svog postojanja.
DA BUDEM ISKREN, MNOGO ME STRAH OD AMERICKE DEMOKRATIJE.

А како знаш да историја већ није била фалсификована и да си ти научио, рецимо, историју победника, што је сасвим нормално, али одакле та сигурност да су извори које ти прихваташ за истините управо то - истинити?
Postoje dokumenti i domaci i strani, postoje materijalni dokazi, a do koje godine bili su i zivi svedoci.
Sta je sve istoricar Nemanja Devic slagao
1. Slagao je da su se komunisti obracunali samo sa srpskom elitom, a ne i sa hrvatskom. Ima spisak, dokumenti sa sudjenja, pripadnika hrvatske elite gde su neki likvidirani, a neki poslati u zatvor od komunista. To je jako lako proverljivo.
2.Slagao je da Krleza saradjivao sa ustasama, a Krleza je odbio bilo kakav kontak sa ustasama, a ne da saradjuje sa njima, Postoje dkumeti i svedoci,
3. Slagao je da su samo Hrvati imali ratne zlocince iz WW2, a komunisti su o da izmisli da su cetnici, nedicevci i ljoticevci pocinili kao neke zlocine.
4.Slagao je da su komunisti stitili 45 katolicku crku, a napadali samo pravoslavnu crkvu. Postoji spisak likvidiranih katolickih svetenika od komunista, nacionalizovan je veliki deo imovine katolicke crkve i poglavar katolicke crkve u Hrvatskoj je poslat na robiju.

Tako da su to dogadjaji od opre 80. godini ( koji su jos svezi ), koji jako lako mogu da se provere.
Jer o ovim dogadjajima postoje komunista dokumeta , ali i strana dokumeta koji potvrdjuju upravo isto.

Prema tome moze da se zajljuci da je''istoricar'' Nemanja Devic zesci baron Minhauzen.

pa kuces bolji dokaz sta je demokratija na primeru amerike.
Amerika pobi stotine miliona ljudi po svetu za 200 godina svog postojanja.
DA BUDEM ISKREN, MNOGO ME STRAH OD AMERICKE DEMOKRATIJE.

Минилијарде су побили апсолутисти .... монархиј а.. клер ....у миленијумској историји хомо сапијенса

Либерали .. у 'демократској' .. кожи сутек пар векова ту ... Дајте им шансу

Све у свему ви одбијате да видите борбу оних који експлоатишу да каналишу класну бробу кроз

националне верске ... расне .. полне .... генерацијске .. сукобе

Замислите да једни имају крушке .. други јабуке

Е сада замислите да некима падне на памет да мењају кило за кило ...

Е то је комунизам ....

Све остало ... отимање .. јабука .. крушака ... мењаење 100 кила јабука за кило крушака ... и обрнуто јесте експлоатација

Postoje dokumenti i domaci i strani, postoje materijalni dokazi, a do koje godine bili su i zivi svedoci.
Sta je sve istoricar Nemanja Devic slagao
1. Slagao je da su se komunisti obracunali samo sa srpskom elitom, a ne i sa hrvatskom. Ima spisak, dokumenti sa sudjenja, pripadnika hrvatske elite gde su neki likvidirani, a neki poslati u zatvor od komunista. To je jako lako proverljivo.
2.Slagao je da Krleza saradjivao sa ustasama, a Krleza je odbio bilo kakav kontak sa ustasama, a ne da saradjuje sa njima, Postoje dkumeti i svedoci,
3. Slagao je da su samo Hrvati imali ratne zlocince iz WW2, a komunisti su o da izmisli da su cetnici, nedicevci i ljoticevci pocinili kao neke zlocine.
4.Slagao je da su komunisti stitili 45 katolicku crku, a napadali samo pravoslavnu crkvu. Postoji spisak likvidiranih katolickih svetenika od komunista, nacionalizovan je veliki deo imovine katolicke crkve i poglavar katolicke crkve u Hrvatskoj je poslat na robiju.

Tako da su to dogadjaji od opre 80. godini ( koji su jos svezi ), koji jako lako mogu da se provere.
Jer o ovim dogadjajima postoje komunista dokumeta , ali i strana dokumeta koji potvrdjuju upravo isto.

Prema tome moze da se zajljuci da je''istoricar'' Nemanja Devic zesci baron Minhauzen.
Не видим на оном снимку да је ишта слагао, и углавном се слажем са његовим наводима.
А то што си ти истумачио ствари онако како на основу твог скромног знања скупљеног из комунистичке литературе мислиш да треба, не значи да је то тачно.
Проблем је дакле код тебе а не код њега.

Не видим на оном снимку да је ишта слагао, и углавном се слажем са његовим наводима.
А то што си ти истумачио ствари онако како на основу твог скромног знања скупљеног из комунистичке литературе мислиш да треба, не значи да је то тачно.
Проблем је дакле код тебе а не код њега.

Devic iznosi neistine :
1. Da su se komunisti 1945 obracunali sa srpskom elitom, ali ne i sa hrvtskom elitom.
2. Da je Krleza ''nedefinisano'' proveo rat u Zagrebu i da mu partizani nisu sudilii posle rata ?!
3.Da su komunisti stitli katolicku crkvu posle rata.

Ovo su sve falisifikati i izmisljotine.
Ako hoces da polemisemo ozbiljno, onda daj linkove za Deviceve tvrdnje sa kojima si rekao da se slazes,

Devic iznosi neistine :
1. Da su se komunisti 1945 obracunali sa srpskom elitom, ali ne i sa hrvtskom elitom.
Па јесу се обрачунали са српском елитом на много ширем плану него са хрватском.То не значи да се нису обрачунали ни са једним хрватским интелектуалцем.Изврћеш његове речи.
2. Da je Krleza ''nedefinisano'' proveo rat u Zagrebu i da mu partizani nisu sudilii posle rata ?!
Па јесте цео рат провео у Загребу под врло сумњивим околностима и контактима са усташким властима поготово са својим пријатељем Милом Будаком, све до уласка комуниста тамо.У Србији су убијали и за мање.Па нису му судили после рата, а и како би када је био лични Брозов пријатељ.
https://standard.rs/2022/05/23/uz-pismo-miroslavu-krlezi-1/
3.Da su komunisti stitli katolicku crkvu posle rata.
Па рекао је како јесу и објаснио зашто.
Ovo su sve falisifikati i izmisljotine.
Ako hoces da polemisemo ozbiljno, onda daj linkove za Deviceve tvrdnje sa kojima si rekao da se slazes,
Мислиш за оно што си ти умислио да је рекао!

Back