Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači teolozi na bogoslovskom fakultetu učili su bibliju od svedoka :D
hahahahah
da naravno ima i toga
teolozi pravoslavni koriste nasu literaturu knjige itd

Ja licno sam na forumu bila zamoljena od strane jednog svestenika
da mu posaljem Bibliju novi svet prevod i dve knjige
i poslala sam mu
Zahvalio mi se i prijatelji smo od tada
Narocito mi je trazio knjige za decu da ih vaspitava u tom duhu

dakle mi nismo skrti niti sebicni
delimo znanje svima

takodje i adventisti koriste nasu literaturu

577140

577141

577142

evo ovo je usnimljeno kako uzimaju literaturu JS

da naravno ima i toga
teolozi pravoslavni koriste nasu literaturu knjige itd

Ja licno sam na forumu bila zamoljena od strane jednog svestenika
da mu posaljem Bibliju novi svet prevod i dve knjige
i poslala sam mu

dakle mi nismo skrti niti sebicni
delimo znanje svima

takodje i adventisti koriste nasu literaturu
pa znaš kako pravoslavni teolog mora da zna i o drugima da zna kako da nauči svoje vernike da ne zalutaju :)

Naravno da ih poucavam Bibliji :aha:

I kako im objasniš značenje ovog...

Isaija 6:1-8...'' Godine koje umre car Ozija videh Gospoda gde sedi na prestolu visokom i izdignutom, i skut Mu ispunjavaše crkvu. Serafimi stajahu više Njega, svaki ih imaše šest krila: dvema zaklanjaše lice svoje i dvema zaklanjaše noge svoje, a dvema leteše I vikahu jedan drugom govoreći: Svet, svet, svet je Gospod nad vojskama; puna je sva zemlja slave Njegove. I zadrmaše se pragovi na vratima od glasa kojim vikahu, i dom se napuni dima.I rekoh: Jao meni! Pogiboh, jer sam čovek nečistih usana, i živim usred naroda nečistih usana, jer Cara Gospoda nad vojskama videh svojim očima. A jedan od serafima dolete k meni držeći u ruci živ ugljen, koji uze s oltara kleštima, I dotače se usta mojih, i reče: Evo, ovo se dotače usta tvojih, i bezakonje tvoje uze se, i greh tvoj očisti se. Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.''

Jovan 12:37-43.. ''Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu; Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri? Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija: Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim. Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega. Ali opet i od knezova mnogi Ga verovaše; nego radi fariseja ne priznavahu, da ne bi bili izgnani iz zbornice; Jer im većma omile slava ljudska nego slava Božija''

Podmetati klevete je isto sto i klevetati.

Ti ne bi mogla nikada da budes Js pa ih zato kleveces

ili mrzis moral ili ne mozes biti moralna

Svrati kod JS pa ces videti kako svi zive moralno :)

JS nemaju problem sa klevetama to se resava na sudu
Takodje ko je zao nek klevece kolk ozeli, samo ce sam sebe osuditi time

Ne mozgu da verujem da ne mozes tolik oda koristis svoj razum
da shvatis kolko je klevetannej tezak greh prde Bogom

a dokazujes da ti smeta moral i ljubav

JS su oduvek postojali samo su delovali kao pojedinci
zvali su se istrazivaci Biblije

Mono, Mono...kako to kaza da su JS oduvek postojali...Da li znaš kada je Rasel osnovao...istraživaće biblije...Verovatno ne znaš da su se pre tog naziva, nazivali grupa milenijumskog praskozorja...

Da li znaš ko su bili raseliti...A Jehovinim svedocima se nazivate od 1931 godine. Te godine je Raderfordu Jehova lično kazao da njegovu organizaciju na zemlji tako nazove.

Mono, a da li znaš kada su živeli mnogi hrišćanski Sveti Oci...koji su tumačili Bibliju...

Podmetati klevete je isto sto i klevetati.

Ti ne bi mogla nikada da budes Js pa ih zato kleveces

ili mrzis moral ili ne mozes biti moralna

Svrati kod JS pa ces videti kako svi zive moralno :)

Sada ja tebi da kažem nešto
Jesam ja tebi nekada rekla šta mislim o tebi i tvom životu koji si vodila pre nego si postala JS?
Jesam li?
a mogla bih možda ovako nešto ja za tebe reći al meni moja kultura to ne dozvoljava dok ti koja nemaš pojma ko sam i šta sam meni govoriš da ja ne mogu biti moralna
i ti kažeš tebe neko vredja?
stidi se
ko si ti da sudiš o nekome?
jesam ja ikada nešto za tebe lično rekla?
ne bojiš se Boga?

Доношаху к њему и децу да их се дотакне; а кад видеше ученици, запретише им. А Исус дозвавши их рече: Пустите децу нека долазе к мени, и не браните им; јер је таквих царство Божије. И кажем вам заиста: који не прими царство Божије као дете, неће ући у њега.

I takva deca su puna znanja Tore jel.

Sale, znaš kako...JS imaju specifičan pristup u vezi sa decom i njihovim izučavanjem Biblije...Pogledaj ovo...

Pomozi djeci da uživaju u proučavanju Biblije
16. Kako možete pomoći svojoj djeci da im proučavanje Biblije bude zanimljivije?
16 Roditelji mogu uvelike doprinijeti tome da razviju želju za duhovnom hranom kod svoje djece. Ne podcjenjujte sposobnost svoje djece da razumiju “dubine Božje”. Možete im dati zadatak da istraže neko gradivo, tako da vam na obiteljskom proučavanju Biblije mogu reći što su saznala. Tijekom obiteljskog proučavanja također možete vježbati svjedočenje kako biste pomogli djeci da nauče braniti svoju vjeru i dokazati da je istina ono što su naučila. Osim toga, pomoću brošure Upoznaj “dobru zemlju”* možete im pokazati gdje su se nalazile određene biblijske zemlje i mjesta te im tako približiti gradivo iz tjednog čitanja Biblije.

Da sam ovo prepričao svojim rečima, verovatno bi bilo ono...da sam napisao laž...Zato moradoh postaviti sa zvaničnog sajta, šta piše u Stražarska Kula.

A u vezi sa tim, deca Jehovinih svedoka shvataju i dubine Biblije i znanjem umeju braniti svoju veru...

Kuku me lele da me lele kuku...

P.S. A kako stvari stoje, deca JS mogu Bibliji poučavati i pravoslavne teologe...

A vidi ovu sliku...sa sajta JS...

1075

Deca studiozno izučavaju Stražarsku Kulu....

Pokusaj da sagledas ceo pasus a ne da vadis izx konteksta citat
Ovako pise u Bibliji
. 19 Jer pisano je: “Uništit ću mudrost mudraca i odbacit ću umnost umnih.” 20 Gdje su mudraci ovoga svijeta? Gdje su pismoznanci? Gdje su oni što vole rasprave? Nije li Bog mudrost svijeta pretvorio u ludost? 21 Jer Božja se mudrost očituje u ovome: svijet svojom mudrošću nije upoznao Boga, ali Bog je odlučio da ludošću onoga što se propovijeda spasi one koji vjeruju.

dakle lepo kaze Biblija

A zasto mudra mudrice i razumna razumnice izbaci stih ispred koji kaze:

18. Јер је ријеч о крсту лудост онима који гину, а сила Божија нама који се спасавамо.

A bas vi imate tu ``mudrost`` da odbacijete krst Gospodnji i ``razumnost`` da negirate raspece Njegovo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back