Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mora da je ovo neka ...greška...možda pogrećšan prevod...:hahaha1:

Psalam 104:15...
''I vino veseli srce čoveku, i lice se svetli od ulja, i hleb srce čoveku krepi.''

EVO O KOJIM LJUDIMA GOVORI DAVID O PIJANICAMA KOJI LOSE GOVORE O NJEMU:

Ps 69:9 Jer revnost za kuću Tvoju jede me i ruženja onih koji Tebe ruže padaju na me.
Ps 69:10 Plačem, postim se dušom svojom, i to mi se prima za zlo;
Ps 69:11 Mesto haljine oblačim vreću, i bivam im priča.
Ps 69:12 O meni se razgovaraju sedeći na vratima, pijući vino pevaju me.
Ps 69:13 A ja se molim Tebi, Gospode; vreme je da se smiluješ, Bože; po velikoj milosti svojoj usliši me, jer je istinito spasenje Tvoje.

- - - - - - - - - -

Ma zreo sam ja odavno :), eto sada si lepo citam tvoje pisanije i smejem se na glas.:hahaha:

Coek trazi Cinjenice u knjizi zvanoj bibliji :rtfm:i jos i vrsi citate ,kao da je on i stvarno se nalazio tada u tom vremenu u datom trenutku dogadjaja i sada nam danas prezentira.:roll:

I jos , sto se ono kaze popuje:rotf:

I jos verovati u...pa zna se ko i veruje......:whistling:

I jos ne rece mi samo ,jel si ti to od Vina preteranoga , postao tako inelektualno zreo.:mrgreen:

Ajdee?

A ja kao nisam dao dokaz iz te knjige a?

Mislis da ces laganjem nesto uspeti?

Nemas onsove o temi o kojoj govrimo a pokusavas nesto pa kad ne ide, onda laganje?

Poslednja izmena:
Najbolje je vino bez etiketa...

Mora da su najbolja svetska vina u recimo 2009 godini...

vina_2009.jpg

neki falševi jer nijedno nije bilo ...bez etikete...:hahaha1:

A gde ovde kaze da jevreji treba da piju vina.

A kako je moguce da nikako ne navedes ove stihove kada si toliko objektivan?

5.Mo 29:5 I vodih vas četrdeset godina po pustinji; ne ovetšaše haljine vaše na vama, niti obuća tvoja ovetša na nogama tvojim. 5.Mo 29:6 Hleba ne jedoste, ni piste vino i silovito piće, da biste poznali da sam ja Gospod Bog vaš.[/SIZE][/B]

Spr 31:4 Nije za careve, Lemuilo, nije za careve da piju vino, ni za knezove da piju silovito piće,

Spr 20:1 Vino je podsmevač i silovito piće nemirnik, i ko god za njim luta neće biti mudar.

Spr 21:17 Ko ljubi veselje, biće siromah; ko ljubi vino i ulje, neće se obogatiti.

Spr 23:29 Kome: Jaoh? Kome: Kuku? Kome svadja? Kome vika? Kome rane nizašta? Kome crven u očima?
Spr 23:30 Koji sede kod vina, koji idu te traže rastvoreno vino.
Spr 23:31 Ne gledaj na vino kad se rumeni, kad u čaši pokazuje lice svoje i upravo iskače.
Spr 23:32 Na posledak će kao zmija ujesti i kao aspida upeći.

Spr 23:33 Oči će tvoje gledati na tudje žene, i srce će tvoje govoriti opačine.

Hmmmm, tko je to rekao, kada je to receno, ko je sve bio prisutan, kada se o tome pricalo i ko bese zapisnicar.:per:

A da zaboravih da te pitam, kada je to zapisano, na kom jeziku je pisano i TKO JE prevodioc.:rotf:

EVO O KOJIM LJUDIMA GOVORI DAVID:

Ps 69:9 Jer revnost za kuću Tvoju jede me i ruženja onih koji Tebe ruže padaju na me.
Ps 69:10 Plačem, postim se dušom svojom, i to mi se prima za zlo;
Ps 69:11 Mesto haljine oblačim vreću, i bivam im priča.
Ps 69:12 O meni se razgovaraju sedeći na vratima, pijući vino pevaju me.

- - - - - - - - - -

Ajdee?

A ja kao nisam dao dokaz iz te knjige a?

Mislis da ces laganjem nesto uspeti?

Nemas onsove o temi o kojoj govrimo a pokusavas nesto pa kad ne ide, onda laganje?

Ajde de, pa Hajde pricaj mi jos o lazima iz izmisljene knjige bajki.

Lepo kazem , nemoj davati citate iz necega sto je odavno dato da su price i legende o toku dogadjaja iz proslosti, stoljecima ili ti vekovima, pisano kasnije.

I jos jednom , Daj nam cinjenice, nemoj mi citirati iz bajki...

A sto se tice , bre laganja, pa vec koooooooliko godina nas lazu, ti tvoji iz crkve.....

Bese i ono : Zemlja je stara 15 000 godina, pa onda, Zemlja je ravna ploca........a o Vinu i hlebu tj kruhu....da ne pricam.

Kojih 1000 pravaca, navedi bar deset?

Avdala je jedan od najstarijih obreda koji, prema Talmudu datira od vremena Drugog hrama (IV vek PNE). Obred se obavlja po isteku Šabata ili praznika, u hramu i u kući. Sastoji se od nekoliko molitvi u kojima se po utvrđenom redosledu blagosiljaju vino, svetlo i miomirisi. Ovim obredom se označava kraj Šabata.

Evo ti rečenica sa sajta jevrejske zajednice koja kaže da po samom Talmudu se blagosilja vino i da taj obred datira iz IV veka pre nove ere. Ni to nije tačno, ti znaš bolje?

To nije tačno ako tako kaže Glasnik...pa valjda adventisti znaju bolje o rabinima od tebe...:hahaha1:

Ovo si prevideo, glasniče, kamo odgovor?

Isto kao što postoji deset adventističkih organizacija.

A sad još, glasniče, dokaži koji "pravac" unutar jevrejskog naroda različito obeležava Šabat i ne blagosilja vino.

Ovde imamo jedan primer gde se koristi hebrejska rec rec za vino YAIN a nije rec o alkoholnom vinu vec o neprevrelom slatkom vinu, grozdjanom soku:

2. Mojsijeva 29:40 I još desetinu efe pšeničnog brašna smešana s uljem ceđenim, kog da bude četvrt ina, i naliv vina ("yayin"), četvrt ina na jedno jagnje.

U svetinji nije prinosio alkohol? ovde "yayin" oznacava ne alkoholno vino?

Rec se o nealkoholnom vinu.

Kada se prinosila zrtva koja je predstavljala hrista a i vino koje ce kasnije simbolizirati njegovu krv, nije smelo da bude alkoholno.

Zato sto samo ne alkoholno, ne prevrelo vino moze da simbolizira cistu bezgresnu hristovu krv.

NEALKOHOLNI "YAYIN":

2. Mojsijeva 29:40 I još desetinu efe pšeničnog brašna smešana s uljem ceđenim, kog da bude četvrt ina, i naliv vina ("yayin"), četvrt ina na jedno jagnje.

Da li ti shvatas da se u svetinji nije prinosio alkohol? Kako onda ovde "yayin" oznacava alkoholno vino? Nema sanse! Radi se o nealkoholnom vinu

Kontrolni tekstovi za dokaz da ovde nije rec o alkoholu su u Nemiji 10. i 13. glava:

10:36 I prvence od sinova svojih i stoke svoje, kako piše u zakonu, i prvence od goveda svojih i od ovaca svojih da donosimo u dom Boga svog sveštenicima koji služe u domu Boga našeg;

10:37 I prvine testa svog i prinose svoje i rod od svih drveta, vino (tirosh) i ulje da donosimo sveštenicima u kleti doma Boga svog, i Levitima desetak od zemlje svoje, i Leviti da uzimaju desetak po svim mestima gde uradimo;

13:5 I načini mu veliku klet, gde se pre ostavljahu dari i kad i sudovi i desetak od žita, vina (tirosh) i ulja, određeni Levitima i pevačima i vratarima, i prinosi za sveštenike.

13:12 I svi Judejci donosiše desetke od žita i vina (tirosh) i ulja u spreme

A kako da definišem tvoje štancovanje pamfleta...Pa zar na svakoj temi moraš štancovati jedne te iste pamflete...

E on nije nezreo, on je Zreo i sve zna , jer je cito knjigu a u knjizi sve pise....:whistling:

I ti nisi zreo da skontas da on samooooo, prenosi -prevod njihov, koji i nema nekoga znacenja, niti i previse smisla....za sve druge.:hahaha:

Nego, hajde da mi popijemo po casu vina jer u vinu je i istina a bojim se ako bi on krenuo sa casom, pa drugom , pa onda trecom,.....bilo bi njegove istine za........SVE.:rotf::rotf:

Evo jos jedang stiha gde kontekst za "yayin" jasno govori da nije provrelo vino jer deca ne piju alkoholno vino i kada traze vino sigurno govore o grozdjanom soku.

Place Jeremijin 2:11,12: "... jer deca i koja sisaju obamiru na ulicama gradskim. Govre materama svojim: gde je zito i vino ("yayin")?"

Naravno da deca ne traze alkoholno vino i da se ovde govori o soku.

Evo jednog primera kako su jevreji to jest Izrailjci, koji su odvedeni u ropstvo u vavilon psotupili odbivsid a jedu neciste hrane i piju alkoholnog vina sa carevog stola:

Ovaj priemr nam takodje pokazuje kakav su odnos prema vinu imali Biblijski jevreji...

Dan 1:3 I reče car Asfenazu starešini svojih dvorana da dovede izmedju sinova Izrailjevih, i od carskog semena i od knezova,
Dan 1:4 Mladiće na kojima nema mane, i koji su lepog lica i naučeni svakoj mudrosti i vešti znanju i razumni i koji mogu stajati u carskom dvoru, pa da ih uči knjigu i jezik haldejski.
Dan 1:5 I odredi im car obrok na dan od jela carskog i od vina koje on pijaše, da se hrane tri godine, a posle da stoje pred carem.
Dan 1:6 A medju njima behu od sinova Judinih Danilo, Ananija, Misailo i Azarija.
Dan 1:7 A starešina nad dvoranima dade im imena, i Danilu nade ime Valtasar, a Ananiji Sedrah, a Misailu Misah, a Azariji Avdenago.
Dan 1:8 Ali Danilo naumi da se ne skvrni obrokom jela carevog i vinom koje on pijaše, i zamoli se starešini nad dvoranima da se ne skvrni.
Dan 1:9 I dade Bog Danilu te nadje milost i ljubav u starešine nad dvoranima.
Dan 1:10 I reče starešina nad dvoranima Danilu: Bojim se gospodara svog cara, koji vam je odredio jelo i piće; jer kad car vidi lica vaša lošija nego u ostalih mladića, vaših vrsnika, zašto da mi učinite da budem glavom kriv caru?
Dan 1:11 A Danilo reče Amelsaru, kog starešina nad dvoranima postavi nad Danilom, Ananijom, Misailom i Azarijom:
Dan 1:12 Ogledaj sluge svoje za deset dana, neka nam se daje varivo da jedemo i voda da pijemo.
Dan 1:13 Pa onda neka nam se vide lica pred tobom i lica mladića koji jedu carsko jelo, pa kako vidiš, onako čini sa slugama svojim.
Dan 1:14 I posluša ih u tom, i ogleda ih za deset dana.

Ajde de???

PA I SLATKO VINOS E KOD NJIH ZOVE VINO.

Logino zar ne?

Tebi ensto nije jeli?

Ne cudi me nikako...

Teško da češ skapirati kakvu si glupost napisao...Slatka vina sa većim sadržajem šećera isto tako mogu imati i veći procenat alhohola...Vidi se da pojma o vinima nemaš...A ako već nemaš nemoj se blamirati...

A šta misliš kako bi se osećao kada bi popio flašu ovog slatkog vina...

00b80x0a5kvco_375x500.jpg

Ti stvarno misliš da su slatka vina isto kao i sok od groždja...:hahaha1:

I Gospod će nad vojskama učiniti svim narodima na ovoj gori gozbu od pretila mesa, gozbu od čistog vina, od pretilog mesa s moždanima, od vina bez taloga.

Pokla stoku svoju, rastvori vino svoje, i postavi sto svoj.

I Gospod će odgovoriti i reći će svom narodu: Evo, ja ću vam poslati žita i vina i ulja, i bićete ga siti, i neću vas više dati pod sramotu među narodima.

U Hram nije smelo da se unosi alkoholno vino a kamoli da svetenik pije vino ulazeci tamo.

Videli smo gore, kada su prinosili zrtve u Hramu, prinosili su i vino na oltar.

To nije smelo da bude alkoholno vino ali se na hebrejskom takodje naziva vinom kao i alkholno vino, ista rec.

YAYIN.

Zasto nije smelo da bude alkoholno vino?
Zasto hleb koji se prinosio u hramu i na praznik pashe nije smeo da bude sa kvascem?

Zato sto je vino bilo simbol ciste Hristove krvi bez greha i beskvasni hleb cistog hristovog tela bez greha.

Kvasac u Bibliji simbolizira greh a takodje i vino i laznu nauku.

Tako Isus postujuci ova propise koje je sam licno dao izrailju, kada je uspostavio pricest, to jest veceru Gospodnju, nije koristio alkoholno vino, vec ne prevrelo vino, slatko vino, to jest grozdjani sok kao simbol njegove ciste krvi bez greha.

Koji se na njihovom jeziku takodje naziva vino, kao sto smo i videli...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back