Nemam pojma...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledah davno neki film gde radnja filma teče ovako ...
Tip je vidovnjak i u svojim vizijama je video da će od malog deteta ispasti veliki monstrum koji će započeti drugi svetski rat.
Mučila ga velika moralna dilema šta da učini ali je na kraju ipak odlučio da ga ubije. U poslednjem momentu dete spašavaju a njega proglašavaju zločincem koji je hteo nevino detence da ubije.
Nekoliko godina kasnije mnogi su zažalili zbog toga ....

Јој познато ми је. Реци ми молим те како се зове филм?

Ради се о свемоћном Богу који је могао само да пуцне прстом и да унутар самих људи искорени зло. Уместо тога Он бира масовно убиство.

Ради се о свемоћном Богу који је могао само да пуцне прстом и да унутар самих људи искорени зло. Уместо тога Он бира масовно убиство.

Zašto li nisam iznenadjen činjenicom da nisi ništa akapirao...Hajde malo razmisli...Nije Bog birao masovno ubistvo...Možeš li shvatiti...Teško, zar ne...

Ne biva tako Šmeco...Ne biva...

Razmisli o ovom...

Rimljanima 5:8...

''Ali Bog pokazuje svoju ljubav k nama što Hristos još kad bejasmo grešnici umre za nas.''

Znam da je za tebe to komplikovano ali barem pokušaj, koliko toliko...

1 Petrova 3:18...

''Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;''

1 Jovanova 4:10....

''U ovom je ljubav ne da mi pokazasmo ljubav k Bogu, nego da On pokaza ljubav k nama, i posla Sina svog da očisti grehe naše.''

A evo ti ključna stvar...

Jovan 3:16-17...

''Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.''

Mogao bih mnogo do jutra da ti pričam o doktrini tog učenja ali to je za tebe ipak...špansko selo...

- - - - - - - - - -

Ma hriščanski Bog je izmišljen jer je realno postojeći Odin, Tor sa čekićem uz sve patuljke, vilenjake, divove od leda pa divove od vatre i tako...

Ти само понављаш ко покрарена плоча "ншта ниси разумео". Не треба бити геније па не схватити неке ствари. Неки успају неки никада.
Гогили је типична хришћанка која за све има само један одговор "ето ниси верник па то не разумеш", али ја сам био верник три године па сам разумео све и више од тога.

Ја сам Асатру верник па ето верујем и у патуљке и у Тора са чекићем који ме штити и поштује као пријатеља и равноправну особу.

- - - - - - - - - -

Zašto li nisam iznenadjen činjenicom da nisi ništa akapirao...Hajde malo razmisli...Nije Bog birao masovno ubistvo...Možeš li shvatiti...Teško, zar ne...

Чекај па ко је побио људе у потопу? Бог или биће да је то учинила његова превелика љубав према човечанству. :whistling:

Ти само понављаш ко покрарена плоча "ншта ниси разумео". Не треба бити геније па не схватити неке ствари. Неки успају неки никада.

NIsi Šmeco, nisi prokomentarisao nijedan jedini stih koji ti postavih u vezi onog tvog da je Bog pustio da ubiju njegovog sina...
A nisi jer nisi u stanju da to shvatiš...Nisi Šmeco, nisi...I da, spadaš u one koji nikada ali nikada neće shvatiti suštinu biblije.

Гогили је типична хришћанка која за све има само један одговор "ето ниси верник па то не разумеш", али ја сам био верник три године па сам разумео све и више од тога.

Ništa ti u vezi biblije razumeo nisi. Ništa, ništa i ništa...

Ја сам Асатру верник па ето верујем и у патуљке и у Тора са чекићем који ме штити и поштује као пријатеља и равноправну особу.

Ma i ja sam nekada davno verovao u patuljke...onih sedam sa Sve Snežanom...Ali bejaše davno a u medjuvremenu sam prestao biti dete...

A baš me interesuje kako te to poštuje i kako te to štiti Tor...Da nemaš možda neku komunikaciju s njim onako...uz kaficu...

Čim ti je dao slobodnu volju dao ti je i moć da biraš.
Naravno da svaki izbor povlači i odgovornost ali ipak ti ostaje ono da ti odlučiš šta ćeš izabrati ...... zato unutar ljudi nije mogao iskoreniti zlo i njihove grehe pa se iz tog razloga i žrtvovao za njih.

Šmeco, moram malo i spavati...valja narednog dana i raditi nešta. Pa ču ti poželeti laku noć sa ovim ''sadističkim'' stihovima...iz biblije naravno...

'
'Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči. I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.''

:bye:

Naravno da svaki izbor povlači i odgovornost ali ipak ti ostaje ono da ti odlučiš šta ćeš izabrati ...... zato unutar ljudi nije mogao iskoreniti zlo i njihove grehe pa se iz tog razloga i žrtvovao za njih.

Онда није свемоћан. А опет ако јесте, онда је и сам зао јер је на крају крајева сам створио то исто зло да би мучио човека.

- - - - - - - - - -

Šmeco, moram malo i spavati...valja narednog dana i raditi nešta. Pa ču ti poželeti laku noć sa ovim ''sadističkim'' stihovima...iz biblije naravno...

'
'Ako jezike čovečije i anđeoske govorim a ljubavi nemam, onda sam kao zvono koje zvoni, ili praporac koji zveči. I ako imam proroštvo i znam sve tajne i sva znanja, i ako imam svu veru da i gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam.''

:bye:

Упркос жучној расправи коју смо имали вечерас и ја тебе желим лаку ноћ. На крају крајеву ово и јесте форум за жучне расправе па ко воли нека изволи. Свако добро.

Tačno a ti nisi uspeo.
To što si sebe nazivao vernikom ne znači i da si Bibliju razumeo.
I tebi ne mogu reći ..... nisi vernik pa ne razumeš.
Ti jesi vernik čim veruješ u nešto, nisu vernici samo oni koji veruju u Boga već i oni što veruju u Odina.
A da ne razumeš to već kažem :D

Kako god sada ću vam poželeti laku noć ....

Laku noć Neco :cao:
Laku noć Jeroh :cao:

Gogi, ja sam pred rućšenjem sa stolice...I moram hvatati tutanj prema krevetu dok nisam završio na podu...

i1ytimgcomvi3PPu3miN5qQhqdefault.jpg.pagespeed.ce.Yk0i610sPe.jpg

e9563aa958f59b38c5cb06e6362daa8c.gif

Tačno a ti nisi uspeo.
To što si sebe nazivao vernikom ne znači i da si Bibliju razumeo.
I tebi ne mogu reći ..... nisi vernik pa ne razumeš.
Ti jesi vernik čim veruješ u nešto, nisu vernici samo oni koji veruju u Boga već i oni što veruju u Odina.
A da ne razumeš to već kažem :D

Kako god sada ću vam poželeti laku noć ....

Laku noć Neco :cao:
Laku noć Jeroh :cao:

Гогили желим ти лепе снове и лаку ноћ.

Luka 1:46-48...

''I reče Marija: Veliča duša moja Gospoda; I obradova se duh moj Bogu Spasu mom,Što pogleda na poniženje sluškinje svoje; jer gle, odsad će me zvati blaženom svi naraštaji;''

Svim pravoslavnim vernicima neka je srećan praznik Uspenja presvete Bogorodice-Velika Gospojina...

aug15.jpg

Kako stvari stoje izgledea da ja stvarno nemam pojma o Bibliji. Kada sam video jasnu tvrdnju da u bibliji postoje dva različita Isusa a bez onog Isusa Navina, ostadoh zbunjen. Ekspert za stari herbejski jezik napisa ovako...

NO ima tu dvije verzije jer Isus vegan je Apolonius dok ovaj drugi je Zidov Isus .

Nisam imao pojma da je ovo...

aot.jpg

ustvari Isus vegan iz Tijane ali poznatiji kao Apolonije...:hahaha1:

шта си се ти учаурио само на тој теми

Ako si mi kazao...i pametno si mi kazao...Ali jbg. ovih dana toliko malo vremena mogu biti na forumu tako da nemam kada napisati nešta i na drugim temama. I recimo moram ustati na sabajle a zamisli u 8,30 moram na radno mesto. Ima neka šarenica na trgu onako uživo sa sve prenosom uživo na RTS-u. E sada, to mi kao dogadjaj ne znači ništa ali mogučnost da bude ljudi, čitaj kupaca kokica je ono što me primorava da po vrućinćini a u to doba budem na Trgu a što mi se nije dogodilo nikada do sada.

Pozdrav tebi čoveće...

Ako si mi kazao...i pametno si mi kazao...Ali jbg. ovih dana toliko malo vremena mogu biti na forumu tako da nemam kada napisati nešta i na drugim temama. I recimo moram ustati na sabajle a zamisli u 8,30 moram na radno mesto. Ima neka šarenica na trgu onako uživo sa sve prenosom uživo na RTS-u. E sada, to mi kao dogadjaj ne znači ništa ali mogučnost da bude ljudi, čitaj kupaca kokica je ono što me primorava da po vrućinćini a u to doba budem na Trgu a što mi se nije dogodilo nikada do sada.

Pozdrav tebi čoveće...

е ебем ли га ако је пола девет сабајле, мислим не знам колико ти треба да спремиш те курцомоције (тако смо ми звали теодолит, значку, пантљику....) упртимо на леђа шта зна магарац шта је терет и на терен по некој врућинчини и сад на старом теодолиту либела мора да врхуни
ал је6ига шеф каже мора посао да се одради. а гаранције нема, па онда нишаниш ћоравим оком за сваки случај, а вамо око превари да ниси ни свестан и ајд сад, шта чинити јер су шкрти да купе дистомат (причам у времену када је то било пре ... година):D
ја устајем у 5 шта онда да кажем

е ебем ли га ако је пола девет сабајле, мислим не знам колико ти треба да спремиш те курцомоције (тако смо ми звали теодолит, значку, пантљику....) упртимо на леђа шта зна магарац шта је терет и на терен по некој врућинчини и сад на старом теодолиту либела мора да врхуни
ал је6ига шеф каже мора посао да се одради. а гаранције нема, па онда нишаниш ћоравим оком за сваки случај, а вамо око превари да ниси ни свестан и ајд сад, шта чинити јер су шкрти да купе дистомат (причам у времену када је то било пре ... година):D
ја устајем у 5 шта онда да кажем

Biti u pola devet na radnom mestu to mi znači ustati barem u 7 pa onako na brzaka po skraćenom postupku obaviti neophodne pripreme i tako...A sedam sati je za mene postalo...na sabajle...jer obično ustajem u pola devet...I tako...A kada pomislim na vrelinu sunca na otvorenom...već sada mi ono...nije dobro u najavi...

Biti u pola devet na radnom mestu to mi znači ustati barem u 7 pa onako na brzaka po skraćenom postupku obaviti neophodne pripreme i tako...A sedam sati je za mene postalo...na sabajle...jer obično ustajem u pola devet...I tako...A kada pomislim na vrelinu sunca na otvorenom...već sada mi ono...nije dobro u najavi...

а ја све нешто не могу да верујем да спојим два дана да не радим, па ми необично
у последње време и бог да ми позавиди 20 дана ради 21 се одмарај:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back