Nemam pojma gde da pitam

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Sinoc sam posle duzheg vremrna opet pogledala dnevnik na BN -u ...one politichare kad vidim dodje mi da spucam nogom u ekran ...pitam se kakva je to motj shaku ljudi koji drzhe taj narod pod kontrolom . gde je svest tih politichara da posle posla dodju kutji u svili i kadifi uzhivajutji a znati da mnogi hodaju na ivici nervnog sloma znajutji da je opet nekim ljudima sve pod vodom, da mnogi nemaju pojma kako da nastave dalje ....a oni lazhu kradu optuzhuju druge i zhderu kaviar .....kakav je to fenomen ?

Sinoc sam posle duzheg vremrna opet pogledala dnevnik na BN -u ...one politichare kad vidim dodje mi da spucam nogom u ekran ...pitam se kakva je to motj shaku ljudi koji drzhe taj narod pod kontrolom . gde je svest tih politichara da posle posla dodju kutji u svili i kadifi uzhivajutji a znati da mnogi hodaju na ivici nervnog sloma znajutji da je opet nekim ljudima sve pod vodom, da mnogi nemaju pojma kako da nastave dalje ....a oni lazhu kradu optuzhuju druge i zhderu kaviar .....kakav je to fenomen ?

zlo ..

- - - - - - - - - -

nesavesnost, pohlepa, sebicnost, gramzivost, bezobzirnost

Naucili tako.

Jednostavno se iskljuci taj senzor za obzir.

U pocetku ih mozda muci savest, a onda oguglaju... i vazno je samo da lazu i mazu..

A oni se kao razlikuju od drugih političara ?

Svi su isti, u celom svetu :aha:

Народ не воли да мисли својом главом. Воли да неко други мисли уместо њих. Просечан Србин види политичара, он му се из неког (често и њему самом нејасног) разлога свиди, и гласа за њега. У Србији се гласа за политичаре, а не за план/програм партије (ето, највећи број наших политичких странака исти и нема или је изузетно нејасан - а тешко да се ишта поштено и може очекивати од неког ко план свог четворогодишњег мандата постави апстрактно и сведе на довођење "страних инвеститора и отварање нових радних места"). На следећим изборима гласају за опозицију, јер мисле да су ови, ето бољи, и тако у круг. Ту су да се награбе пара и положаја док не досаде и дојаде народу, што наравно на све могуће начине одлажу. Бескичмењаци. Права реч.

шта се чудиш, то је нормално свугде у свету
морају да држе јер су плаћени за то, када народу дојаде, владари из сенке нађу друге који то могу и тако свет функционише.
на теби је да ли да пливаш узводно или низводно.
партије, невладине огранизације, ове модерне верске организације све то долази из истог коша, а све у циљу да заводе и слуђују народ, свако у свом сегменту.
и док се ти опасуљиш оде живот поред тебе, а за срећу су потребне мале ствари.

шта се чудиш, то је нормално свугде у свету
морају да држе јер су плаћени за то, када народу дојаде, владари из сенке нађу друге који то могу и тако свет функционише.
на теби је да ли да пливаш узводно или низводно.
партије, невладине огранизације, ове модерне верске организације све то долази из истог коша, а све у циљу да заводе и слуђују народ, свако у свом сегменту.
и док се ти опасуљиш оде живот поред тебе, а за срећу су потребне мале ствари.
Mislim da i sam shvatas da su ti nikakve sanse u borbi protiv Boga i istine. :aha:

Samo ti je tvrdoglavost veca od razuma

iznecu vam moju teoriju...
za sve je kriv komunizam, koji ne izbija iz pora `zemaljskog roblja`
vanukusno bratimljenje...neshvatanje mesta i coveka...tresh kultura i civilizacija.
svako je tu isti, i truli parajlija i siromah, jer ih vezuje `bratstvo i jedinstvo`(ups,fr.revolucija!)
sta kaze marx:
1.kapitalizam je izvor svog zla sveta - ne znam da li je izvor,ali produkt necega sigurno jeste:think:
2.covek treba da ukroti prirodu u svoju korist - mozda u doba sparte,ali to je drugo vreme.proleter nema slobodu ondasnjeg ratnika.imao bi,ali je drustveno sasecen & kastriran. To cini marksisticka teorija drustva,ili u praksi zvani `komunizam` - jednakost u materijalizmu ili odsutstvu njegove bitnosti. recite to Tantalu, Midi, Jovu, ili Evi ,Adamu i zmiji...nesto tu ne stima...ali za komunizam, sve su ovo mitovi i legende, pa i njih kao takve nanovo treba `uciti,uciti i samo uciti`....nigde nije receno sta se tacno zeli s njima,za sta tacno i cemu sluze...ironija: borba protiv materijalizma povlaci najvece materijalisticko shvatanje u istoriji koje postaje opstvazeca norma i bezmalo religiozna dogma,kazem bezmalo, jer je potpuno klokanska....to je tzv. dijalekticki materijalizam koji navodno treba da objasni planirani i minuli sled istorije i covekovog razvoja...stvari se nikad nisu razvijale svodjenjem na to...ali zemaljsko roblje je usmereno da mu ova ideja laska.
U medjuvremenu, kao u bioskopu, dobija impresije slika sa dva izvora, kojima se cudi kao u cudu,otprirodjeno od ljudskog, ne mogavsi u svoje licno ime cak ni da se potrudi da shvati odakle dopiru:
nenadani bljesci bozije ljubavi, milosrdja i svetla - sa jedne strane, a sa druge proboj najtamnijih sila kroz kanale covekove najdublje psihe, IDA, kako ga naziva Frojd, ili HADA - grci... idealan covek, komunista `Gvozden`, cvrst, tup i nem - i pred nebom i pred paklom! Kome nije jasno neka pogleda film Citizen X.......
3. BOG NE POSTOJI,ISUS JE TAKODJE MIT.SVE JE DO COVEKA I NJEGOVIH IDEJA. PREDSTAVE O PRIRODI I MOCI DA SE ONA UKROTI I IMITIRA.
Autogol u startu....`Covek nije ni dobar ni los, on je potrosno sredstvo istorije, opeka nad opekama, neutralan i gvozden u svojoj volji.` Vulgarizovana inekcija Nicea,kog su komunisti iz svog nekog razloga zigosali kao mracnjaka,a tako je zilav kod Marksa-ne da se, a bogami i savremenika Foerbaha, koji veli da su bogovi covekova projekcija njegovih osobina...Slicno su tvrdili davno grcki mudraci, Sokrat je stradao zbog toga, svetina bese neumoljiva...Ako je Bog mrtav, sve je do nas...zato sve moramo drzati cvrsto ujedinjeni u ideji oslobadjanja i slobode, u praksi - revolucija. Danas - reformi ! Sve je to oblanda,ali pravi smisao je uvek prisutan i ziv. Skriven u svetoj tajni. Na samom kraju i na samom pocetku, od te tajne se i polazi.... Ona je ta koja jos uvek vezuje ljude i uvek ce.
Na samom kraju, Marks mora da bira izmedju ljudskog progresa, krocenja prirode, i ljudske slobode. Kod njega je sve tautologija, sve se podrazumeva... Kad je vec tako,znojavo i slatko, sloboda gubi na racun materijalistickog progresa....zaboravlja se da se u kritiku kapitalizma upravo krenulo iz razloga ljudske neslobode...To je ono sto imamo danas, ne samo , kako se to kaze, kod nas, vec svuda u svetu...Marksizam je mala, beznacajna stvarcica u fonu ljudskog uma, ali je opaki virus,nesagledivo zeznutiji od ebole...vreme raspada - ceo zivot, ako se jednom ne izbaci iz sistema. Ljudi bivaju okupljeni u ideju utopijskog zajednistva samo u jednom ruzno-sramotnom fonu: ocekujuci preraspodelu dobara ! Da budem precizan: ocekujuci nagradu. To je tih i visokozarazan normativ dobrog dela populacije 20. a vrh cirka 21. veka....Pravo pitanje za vas i za marksa je: ko je tacno i sa kojim ciljem generator te masovne neprave slobode? Kakav je to cumur-luping Marks izveo kada je krenuo iz kritike kapitalizma i dehumanizacije, a zavrsio upravo u tome i zalosnoj imitaciji istog....? hmmmmmm,
pitanje za zilijardu dolara....ili mozda tek jedan peni? Odlucite,tek odnekle se mora poci. Mozda od pocetka, od tacke jedan...

Neko te je ubedio covece-komunisto da si bez duse,naterao da da mu predas svoju slobodu izbora drage volje i ujedinis se u tihom,a vulgarnom interesu, pod parolom `slobodnog sveta` i sveta heh-ironije li-`lisenog svakih predrasuda` (kao da nikad nije imao ni sa cim ni da ih detektuje!)...nacinivsi te robom ,magarcinom koji hoda za sargarepom, za `oslobodjenjem`...neki nevaljali cika, lazni mojsije......vladar u senci....da bi te iznova uvlacio u senku svaki put kad pozelis da izadjes iz nje......vezujuci te upravo svojim laznim obecanjem....preraspodelom dobara...finansijer, cije finansije u istoriji nikad neces videti....dakle,fora je: izmislicu `Novi Islam`, novog proroka, zarazicu vas tiho njegovim ucenjem cime cu vas sve na planeti `ujediniti`,tj drzati kao robove,bez obzira u sta do tad verovali. Obecacu vam nagradu koju naravno necete videti za svog zivota, ali cu vam dati sansu da se uzaludno trudite da je dobijete, nauceno i ponosno zvacete to `drustvenom pravdom i revolucijama`, iluzijom da ste to sami sobom postigli,a zapravo cete dobijati tek mrvice sa moga stola,jer cu vam sve to za sta verujete da ste sami osvojili omogucuti JA I SAMO JA,VAS BOG, ciju laz u svom ropstvu nikad necete spoznati.....a,opet,
mudrome, to su igre senki i perli. dve strane istog jednog novcica, zlatna i tamna....pogodite koja simbolicno zauzima 1% a koja 99%.....! Simbolicno, jer ovo je novcic koji cvrci, vrci i pizdi zbog prisustva zivota na ovoj planeti...Ne dajte da vas zavara igra tog laznog svetla i lazne senke...ima nesto vrednije od tog.
Eto zbog cega je uvek potrebno doneti odsudnu odluku...Think about it,and not too much.

p.s. svidja mi se ovaj koncizni post,mislim da cu da otvorim temu na zaverama, kopiram se bezveze,ali smisao ostaje...pa ko procita procita. postavljacice,nadam se da si zadovoljna odgovorom:whistling::cool:;):D

Poslednja izmena:

тако ти и треба кад гледаш Дневник.
Мислим: гледаш ТВ уопште?!??:per:

Ако ниси сигурна шта то треба да гледаш, ПИТАЈ мене. НА приватне поруке, САМО.

Imo sam sličan osjećaj baš na ovu temu,
dnevnik i novine skoro da ne gledam i ne čitam,
ali na fejsbuku neko šeorovo komšiju koji je na čelu neke nove političke stranke i neku ekipu oko njega,
i kad sam pustio klip, brale ko da sam pokvarenu sarmu poj'o, mukam' bi...
Moro sam posle pozitivnim mislima da ispiram to đubrivo iz podsvijesti.
Čini mi se da su prije imali nekako logičniju priču ajde pecali su ljude na nacionalizam palilo je, rat je bio svježe završen strasti se nisu smirile,
ali i sada posle 20 god protura se slična priča i masa to guta, ko pilićima koncentrata kad se baci...
Uh, mogao bih roman da napišem na ovu temu ali neću da trošim energiju, svako ko je pametan njemu je jasno.

Mi se moramo pomiriti sa činjenicom da je prosječan srbin glup čovijek i to je tako, takva će nam sudbina biti,
narod ima vlast koju zaslužuje kaže poslovica...

Poslednja izmena:

Zivot u coporu je laksi i jednostavniji . Radim u kolektivu gde svi nesto gundjaju po kuloarima, sve su nesto nezadovoljni, a kad su u situaciji da javno iznesu svoje misljenje - "Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše." Ko se osmeli da progovori on je "crna ovca" i svi se kao sablaznjavaju zbog njegovih reci, da bi ga posle kad ih niko "odozgo" ne gleda tajno tapsali po ramenu i govorili :"Svaka cast, kako imas petlju ..." Isto je i sa narodom i politicarima. Svi po sistemu - Bolje ja da cutim i dizem dva prsta jer tako niko nece da me dira i maltretira. Narod ko stado ovaca...tu fali i mozga i hrabrosti.Neki jos nisu izasli iz prvobitne ljudske zajednice kada se zivelo u coporima.

Back