nemam grejanje a po pravosnaznim presudama moram da platim,kako do strazbura?

miodragdudic

Početnik
Poruka
38
pisem u ime svoje majke : od 93 godine u lokalu koji vise i ne drzim , nema grejanja jer su jos te godine zbog jakih mrazeva ispucale cevi koje toplana(beogradske elektrane) odrzavaju . i to ne samo da nema grejanje moj lokal vec ceo niz lokala do mene ali su samo mene tuzili i to za 1993,1994,1995,1996,1997. posle toga je bila i beogradska hronika snimili su sta su snimili, taman su se obradovali dobroj prici objavili je u jednoj emisiji i dogovorili se da nastavimo dok se ne istera do kraja ali jadna voditeljka dobila pretnje i od toga niste nije bilo.a posto sam prema pravosnaznoj presudi duzna da platim a naravno nemam cime dosli su da mi poisuju i konfiskuju imovinu. sva sreca pa se na licitaciji niko nije pojavio osim sudskih izvrsitelja. sedeli su 15 min i otisli. ali toplana mi i dalje ne da mira vec mi salju ponude kao da platim na rate kao bice uvidjavni pa da platim 550 000 u 4 mesecne rate (za uslugu koju nisu pruzili) pa me zanima kako ovo da okoncam i obratim se strazburu valda ce oni to moci da rese kad ovi nasi sudovi to nisu uspeli.

Да ли постоји записник о пријави квара који сте навели и да ли је постојала нека интервенција топлана?
Стразбур, пре него што се истроше све мере у домаћем правосуђу је непотребан и неадекватан.
Кажете да је већ била лицитација, да ли то значи да имате правоснажну пресуду? Да ли сте улагали жалбу на ту пресуду? Коме?

kvar je prijavljen telefonskim putem, ne znam da li o tome postoji zapisnik . pravosnaznu presudu su doneli a da me na to sudjenje nisu ni pozvali .od ukupno 8 tuzbi , 3 su presude donesene u moju korist a neke presude koje su donesene u korist toplana , na neka od tih sudjenja nisam ni pozivana.naravno ulagane su zalbe na presude donesene u korist toplana ali su odbijene.sad ne znam tacno kom sudu sam ulozila zalbe ali ako je bitno mogu da prelistam malo papirologiju pa da napisem ( sto ce zahtevati malo vremena)

Sud u Strazburu moze da se izjasnjava po pitanju tuzbi smao ako su sve domace instance iscrpljene.
Znaci, kada ti na kraju odbiju zalbu na Vrhovnom Sudu, i kada podneses Ustavnu Zalbu, te ne dobijes odgovor u roku od 6 meseci.
Ustvari, posto se i Ustavna Zalba smatra domacim pravnim lekom, a kako je rok za tuzbu sudu u Strazburu 6 meseci od poslate Ustavne Zalbe, te tuzbu Strazburu treba podnesti pre isteka sest meseci od podnete Ustavne zalbe.
Moj je predmet u Strazburu od 20.06.2010. i jos nije nista reseno tamo.
Odbili su mi zalbu na Vrhovnom sudu pocetkom januara 2010. ja sam podneo Ustavnu zalbu oko 20.01.2010. i kada sam video da u zakonskom roku od 6 meseci necu dobiti odgovor na Ustavnu zalbu podneo sam tuzbu Sudu u Strazburu.
Tvoja je greska sto nisi bila ni na jednom pre toga, ali ako je istina da te nisu ni zvali , mora da postoji dokaz u sudskim spisima(da nisi ni pozvana) sto je smao po sebi dokaz nepravicnog sudjenja.
Takodje bi pomogle(uz to) i izjave vlasnika tih lokala da nisu ni imali grejanje(jer je to odbrana koju bi ti koristila DA su te zvali), kao i sve drugo sto moze da ide u tvoju korist, ukljucujuci sve tovje zalbe i ceo predmet u sudu.
Ali to samo pod uslovom da te uistinu nisu zvali.
Ako su te zvali a ti s enisi pojavljivala, kako onda ocekujes da sud uvazi tvoje argumente?
Na osnovu cega?I koje argumente kada se nisi pojavljivala?

Poslednja izmena:
svaki put kada sam bila pozvana , sam se odazvala ali su oni tvrdili da nisu mogli da me nadju a nisam menjala adresu stanovanja.a vlasnici ostalih lokala su se sami ponudili da svedoce na sudjenju i sudu su dati podaci tih osoba ali neki su pozivani a neki nisu njih dvoje je dalo izjave da ni kod njih nema grejanja iz istog razloga kao i kod mene. toplana jedini dokaz koji ima su profakture koje su u principu racuni i same po sebi nisu dokaz. da je toplotna energija isporucena.

Back