Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.420
Ни подунавски Немци нису били много бољи, пример 7. СС добровољачке дивизије Принц Еуген.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ако не припадаш никоме, зашто онда само једну страну оптужујеш за све и зашто тој једној страни (крајње нетачно) приписујеш измишљање "друге Србије"?
Zato sto mi je na ovoj temi naleteo jedan takav. Ove druge tesko mogu da optuzujem za takvu ideologiju, to je moglo da se cuje devedesetih, posle toga vise ne, bar ja nisam cula, ali mi je muka od njihovog lopovluka, korupcionastva, od gole sile koju su primenjivali nad svim gradjanima Srbije da bi nahranili svoja nikad sita doopeta. Nikad im nije dosta, uvek ima mesta za jos. E zbog toga mi je drago sto ih vise nema na vlasti, sto ne moram da slusam o tome kako dobro zivimo samo sto to ne vidimo kao u doba Milosevica, ali me ne cini srecnom ni to sto su isti takvi dosli na vlast i dovukli sa sobom gomilu predatora iz bivse vlasti, sa sve Dinkicem prepostenim koga su s punim poverenjem rasporedili na mesto ministra koji raspolaze drzavnim novcem.
Iskreno, **re mi se od svih njih zajedno.
Ни подунавски Немци нису били много бољи, пример 7. СС добровољачке дивизије Принц Еуген.
Да је ико био битно бољи или гори од тренутних?
To o Princ Eugen i folksdojcerima je u najvecem delu - laz.
Nemci iz Vojvodine su u 90% slucajeva slati na istocni front, u Rusiju....
Zahvaljujuci bas folksdojcerima, mnogi Srbi su preziveli madjarsku okupaciju, jer bi se zlocini madjarskih fasista ponovili na jos vise mesta da ih vojvodjanski Nemci nisu sprecili.
Na mostu izmedju Sente i Coke je umalo doslo do vatrenog okrsaja izmedju Madjara (koji su krenuli da prave raciju u Coki) i folksdojcera koji su se usprotivili tome.
Tako su Cokani spaseni i odavno postoji inicijativa da se ovim nemcima podigne spomenik pored mosta.
Истина је да су Немци спасили доста Срба од Мађара, али поменута јединица немачке војске је остала упамћена по злочинима почињеним на Копаонику. Е сад, да ли тебе дотиче ишта јужно од Саве и Дунава, у то не бих улазио.
ма дај, ко то још памти....
и оно задње милосрдно дело смо заборавили, по налогу њемачког пријатеља...
za mene je dos sledbenik nemacke, velike nemacke. nije merkelova kod mene dosla, nego kod ruzice i borisa. nisam ja rasturio privredu srbije nego ds, tj dos.
Поново сам откључао тему, јер верујем да се има још шта за рећи као и простора за дискусију. Настојте да не покрећете политичке теме, колико је то могуће.![]()
Zar je to stvarno problem?
Ako bi Nemacka opet izazvala neki rat u Evropi ili svetu, ovaj put bi je trebalo bioloski unistiti za sva vremena! Dojadise i Bogi i volu!! Zbog njih milioni i milioni stradase! Jes' da mi je deda rodjeni Nemac ali i on im je jebbo majku posto su i njega strpali u radni logor u Becu gde su ih ovi iz estonskog SS-a svakodnevno prebijali! Kaze da su Estonci bili dva puta gori od samih nemaca. Generalno, citavu zapadno evropsku civilizaciju nije NIKAD stigla adekvatna kazna od nekog, za sve ono sto su uradili u zadnjih dvesta godina! Mozda je Nemacku na pola i stigla, zbog saveznickih bombardovanja ali Englesku nije kao i Ameriku. Bas steta! Voleo bih da im se smejem dok njihovi civili i gradovi plivaju u moru krvi!
A "Zdravo" ti je kad Drezden pliva u moru kljucale lave sa 150 000 ubijenih civila?Izvini i nemoj svhatiti ovo na pogrešni način, ali to je nevjerovatno bolesno...
A "Zdravo" ti je kad Drezden pliva u moru kljucale lave sa 150 000 ubijenih civila?
Ja sam pisao o tome kako su nacisti sa odusevljenjem docekani po Belorusiji i Ukrajini. Ljudi su se secali WWI i vrlo korektnog postupanja od strane Nemaca prema stanovnistvu ocekivali su reprizu istoga. Onda je dosal '41 i neki drugi nemci zadojeni sa teorijama rasne supremacije.
Istovremeno se ti isti nemci suocaaju sa svakodnevnim gubicima od strane lokalnih partizana. Ko normalan moze gledati kako mu oni iz sume ubijaju vojnike? Stavite sebe na mesto tog oficira i razmislite sta bi vi ucinili da vam recimo siptari kokaju mlade srpske vojnike pod vasom komandom....
Ukoliko ne mozes da ih sprecis u tome, preduzimas mere odmazde u sprecavanju ponavljanja akcija protiv tvojih vojnika. To je razlog velikih odmazda nacista nad tamosnjim stanovnistvom.
Zasto ovo sve govorim.... zato sto je ova tema klasicna ratna propaganda. Niko ne spori da je bilo vrlo teskih zlocina ali je sve to ipak proslo kroz raznorazne ideoloske kuhinje.
Ne treba odmah ceo nemacki narod nabijati na noz zbog nekakve njihove zlocinacke prirode a lepo vidimo da su ti isti Nemci bili sasvim korektni 1914 na tom istom terenu.
Posebno oprezni prema ovakvim stvarima trebaju da budu upravo Srbi kojima se stosta spakovalo u poslednjih 20-ak godina. Verovati u ovakvu propagandu (cak i kada se zna da je podobnih slucajeva zaista bilo) je davanje alibija mnogim lazima na nas licni racun.
Ako verujete u ovakve stvari onda treba da verujete i u 300000 silovanih muslimanki, kako rece Mamba a takodje trebate da bespogovorno verujete i u onih 8000 nevinih civiljnih zrtava iz Srebrenice.
Ti si zestoko pomesao loncice.
Nemam volje da objasnjavam. Eto sad si i gospoda Boga prizvao, tu gde mu mesto nije.Ja bi pre isto rekao za tebe i tvoje istomisljenike.
Istina i pravda su univerzalni pojmovi. Ako zelimo da budemo casni pred Bogom i pred narodom, moramo imati jednake arsine.
Meni se cini da ti tripujes, i to lose.Obicna propaganda i lazi ... Ma da ne znam odakle to sad isplivalo odjednom i u centru paznje toliko bas ... Imas budale svuda, mada kod Nemaca mnogo manje. Odmazde prema lokalnom stanovnistvu zbog napada komunista partizana su nesto drugo. I desavale su se na ponekim mestimam, ne svuda.
Doduse znam za veliku pomoc Nemaca ljudima civilima koji su imali korektan odnos. Za razliku od Rusa na primer koji su ubijali i pse, silovali, pljackali sekli dojke zenama i slicno ... I to ne iz ubedjenja i ideologije nego cisto iz nekog besa. Ko se nije petljao sa komunizmom i bio sa banditima taj je prosao normalno uglavnom, opet rat je to, pakao u pokretu i ludilo...
Ali znam da ovo dobro dodje nekima u Srbiji posto vecina voli da izigrava neki trip zrtve i u infantilnom besu da govori bolesne stvari i tera kontruNa ovu foru vas uvek uhvate da zavrsite nekom posao...
![]()
A "Zdravo" ti je kad Drezden pliva u moru kljucale lave sa 150 000 ubijenih civila?
Meni se cini da ti tripujes, i to lose.
A zbog cega su se ljudi koji nisu bili ideoloski suprotstavljeni naci-fasizmu svrstavali u redove pokreta otpora? Bilo je takvih partizana-nekomunista po citavoj porobljenoj Evropi, u Francuskoj, Belgiji, Holandiji, Norveskoj, Danskoj, Grckoj, Ukrajini, Poljskoj. Sta je njih nagnalo da se odmetnu i odreknu se blagostanja koje su im doneli Nemci?
Zato jer u Srbiji su bili komunisti i cetnici i jos neke manje bande ... Otpor po Evropi nije ni malo bio toliko eksploatisan protiv sopstvenog naroda kao u Srbiji.
Godinama smo učili da je saveznočko bombardovanje Beograda, koje je bilo maltene stravičnije od njemačkoga 1941. godine i porušilo sve i svašta i pobilo mnogo ljudi uključiv i djece, bilo ispravno...
No srećom, danas se više ni ta priča ne zaboravlja...
Najviše civila u Podgorici u Drugom svetskom ratu
je stradalo od savezničkog bombardovanja '45