Nemacki ovcar

Imam predivnog psa, druga , prijatelja, a ponekad i kao malo dete je on a to je german sheperd zove se Nixon ..to mu je pravo ime ali nadimaka ima mnogo :)

Sta da vam pricam o njemu osim da mi je ukrao srce....mada volim i druge pse kroz njega. Sta on sve ume....on ume sve sto pozeli...sve kupuje svojim ocima ...on od mene moze da dobije sto ne moze niko...i da jede iz mog tanjira i da grize moje najlepse cizme i cepele..ma sve...on je totajno bjesav :)

Sinoc smo se igrali skrivalice...skrivali smo male parcice sudzuke svuda po stanu...u pocetku sam to uradila onako da on vidi naznacila mu malo a posle nije trebalo..on je pronalazio gde god da ga sakrijem cak i ispod madrasa debelog 10 cm....

Mnogo mu se dopala ta igra...pa cim ga nadje parkira se ispred frizidera kao da kaze " ajmo opet"....

Svasta bih vam ja napisala o njemu ali bice vremena...prvo cu postaviti sliku da se upoznate sa njim..:)

photo.php

- - - - - - - - - -

photo.php

Hvala
Nego, je l' obavezan kalcijum da se daje?

Obavezno. Kao što reče pufnica.
Treba joj za kosti, uši, zube. Kakvu god hranu da kupiš, šta god na njoj da piše, u njoj nema dovoljno kacijuma za bebu nem.ovčara. Do godinu dana se daje da bi se formirao jak i zdrav skelet koji že moći zdravo da nosi telesnu masu. Ne štedeti na tome ni pod stavkom razno

- - - - - - - - - -

Nikolina, dobro došla među nas :) Nixon je prelep.....sa tom glavom, maskom, crnim plaštom, pogledom....podseća me na mog Meša

Ovaj što je pufnica navela odgovara bilo kojem NO?

Pa i pufnica ima No. Dakle, uzmi taj.
Ne, nema u humanim apotekama, nego u veterinarskim apotekama tj. u pet centru

I obavezno kupiti flogocid mast. Imajte je uvek u kući. To je vet.lek ali ga ima i u humanim apotekama. Koriste ga i ljudi za posekotine, rane, ogrebotine.....to je najjači antibiotik i razne rane, bubuljice, povrede kože i mišića odrćava čistim, da se ne zagnoje.

Poslednja izmena:
Prelep je Nixon :zag:

- - - - - - - - - -

I obavezno kupiti flogocid mast. Imajte je uvek u kući. To je vet.lek ali ga ima i u humanim apotekama. Koriste ga i ljudi za posekotine, rane, ogrebotine.....to je najjači antibiotik i razne rane, bubuljice, povrede kože i mišića odrćava čistim, da se ne zagnoje.

Ja flogocid odavno koristim na sebi kao i većina ljudi koje poznajem :) Namažeš uveče na bubuljicu i skoro se povukla do ujutro :D

Malopre smo je pustili u dvorište i krenula je da juri i da njuši celo dvorište i ja onako mahinalno uđem u box i uzmem kosku da bacim i ona me gleda kako je nosim i ne pomera se.Kako sam je spustio pored kante tako je dotrčala i vratila kosku u box i posle izašla i nastavila da juri :D

Hahahaha :D U fazonu, koski je mesto u boxu :D

Nama je trenutno veselo, pošto imamo odraslu mačku a Kasja je upravo postala svesna njenog postojanja i juri je po ceo dan da se igra, a mačka beži od nje i samo se popne negde :D :hahaha:
To je svakako super jer ne bi trebalo baš da se ližu i njuše, dok ova mala ne primi sve vakcine :)

Sredili smo dvorište tako da je u boksu danas u bio oko 2,3 sata samo dok su nam gosti bili tu.Hoće da šeta na povodac, šetali smo sinoć oko 23,00 po naselju, nije lajao na druge pse, ljude nismo videli ali zato sam i hteo tako kasno.E sad, kad ga učim da sedne on samk gleda okolo i kad ga pritisnem pozadi on samo krene malo napred ?

Blago povuces povodac u vis , a drugom rukom blago potisni na dole zadnji deo tela , uz komandu jasno i energicno izgovorenu "Sedi" ...
U pocetku Te ne razume sta hoces , ali strpljenjem i iskrenom ljubavlju uskoro ces da se iznenadis koliko oni brzo uce i shvataju izrecene komande .

Ja sam ih učila komandama sa keksićem. Maleni komad petit bera čuda pravi i podspešuje kereće pamćenje :zcepanje:
Prvo joj daš keksić. Onda joj daš keksić, kažeš "sedi" (jasno, strogo ali ne da se dereš) gurajući joj rukom na dole duupe. I tako par puta. Malo kasnije, kad skapira, naravno, da NIKAD nema keksića kad ne posluša. S druge strane, 6-7 štenaca sam u leglu naučila " ime.....sedi" za cirka 30 minuta u 2 dana, jer štencima je kratka koncentracija. Neverovatni su bili. To je bilo leglo bretonaca. Moja Maza im je bila mama.....i opšte nije bila dobra mama. Čim su malko poodrasli, sve je prepustila meni, a ona samo dodje da ih podoji....i da pojede njihov griz ili meso sa pirinčem...kad ne crče od pune šerpe vrelog griza :lol: Bila je mnogo dobar pas, ali nepopravljiv lopov :lol:
Psu se uglavnom mora pokazati šta da uradi. Kadsnije, kad se sinhronizujete i razumete, biće sve lakše.
Mara i Mrki, na primer, ne znaju šta znači reč "lezi", ali legnu kad povučem rukom po podu. MMM su znali komandu "lezi". Psi su različiti, kao i ljudi, i svako mora pronaći način da se sa svojim psom razume. MMM su bili različitog uzrasta, i ovi mladji, Šašava i Meš su učili od Maze, koja je zaista bila vanserijski inteligentna, ne u kerećim, nego u ljudskim arpinima. MM nikada neće biti takvi, prosto zato što su vršnjaci. Isto su stari i u roku od nedelju dana oboje su bili kod nas. To je kao da imate dva šteneta i tu od učenja nema ništa. A kada ih rastavimo, tek onda nastaje lajanje, kuknjava, zavijanje, nervoza, ludilo :zcepanje: Oni će uvek i zauvek biti dva šteneta koji se samo makljaju i neverovatno vole:heart::heart:

Poslednja izmena:
Sad sam pokušao da ga naučim dođi i par puta je došao i dam mu granulicu.Ali retko kad dođe uopšte da bih ja mogo da mu kažem dođi i da ga naučim tj nagradim.Drugo, jurili smo se po dvorištu i kad ja stanem ona skoči na mene i krene da se valja i čeka da je mazim što znači valjda da je ukapirala da se igramo.Dok me je jurila ja sam samo stao i okrenuo se ka njoj, nisam je dodirnuo ni ništa i ona je zacvilela pobegla.Posle sam ja seo i zvao je dva minuta i kad je prišla samo je stala, ja sam je mazio i kad sam ustao ona sama otišla u boks i legla u kućicu.Mislim da se plaši mene sad?Kad sam je pomazio u kućici nije bila tako vesela i nije se pomerala uopšte?

Ne veruje ti jer te ne poznaje.
Uzajamno poverenje se stiče i za to treba mnogo granula da gospoica pojede.
Samo polako i NIKAKO nagli pokreti, okreti, dranje, udaranje.......NIKAKO.
I lagano sa igrom. Ona će postati jak, velik pas čuvar sa izuzetno jakim čeljustima i stiskom. Nežnost pas uči, a od koga će drugog nego od ćlana čopora, tj. gazde.

Back