LJILJA MMM
Zaslužan član
- Poruka
- 104.663
Dovedite ih kod nas...![]()
jel sa Nerom......uaboravih i nju da pomenem

to bi bilo bukvalno....ko preživi pričaće

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dovedite ih kod nas...![]()
Pozz svima...
Imam nemackog ovcara starog 6 godina...
Psa sam dobio kada je imao 6 meseci.
Cim je stigao kod nas poceo sam sa njegovom dresurom (klasicna dresura "sedi, lezi, mesto , dodji, drz, ostavi)...
Brzo je sve to naucio (sto me i ne cudi jer mu je majka bila vojni pas a otac je bio policijski)... Geni su cudo
U zadnje vreme mi pravi probleme...
Nece da jede... Prvo sam mislio da je do granula, pa sam mu ih promenio al' opet nece...
Dajem mu i meso (pilece grudi i junetinu) to pojede al mu uvek nesto ostane...
Npr. ja mu dajem 2 obroka na dan... Ujutru mu dajem meso sa rizom (nekih 300 g) a uvece granule (neki put sa mleko)...
Kada jede ujutru uvek mu ostane 1/3 obroka, a uvece skoro da ne jede... Lizne malo mleko i to je to...
Pitanje je kako bih mogao da naucim psa da bude manje probirljiv, tacnije cime trenutno da ga hranim? ...
Sad da mu samo dajem meso nije resenje...
Nema gliste (ciste je 100%)...
Ako neko ima resenje bio bih mu zahvalan...
Inace pas je visok 65 cm i tezak samo 43 Kg...
Zivahan je samo tako... Posto imam veliki plac (oko 500m2) on je stalno pusten.... Stalno trckara... Povremeno kada idem na trcanje povedem i njega...Mozda da posetite veterinara, psi obicno kada su bolesni nece da jedu i da se igraju. Jel zivahan? Inace 43kg je taman za muzjaka te visine da bude u dobroj radnoj kondiciji
Pozz svima...
Imam nemackog ovcara starog 6 godina...
Psa sam dobio kada je imao 6 meseci.
Cim je stigao kod nas poceo sam sa njegovom dresurom (klasicna dresura "sedi, lezi, mesto , dodji, drz, ostavi)...
Brzo je sve to naucio (sto me i ne cudi jer mu je majka bila vojni pas a otac je bio policijski)... Geni su cudo
U zadnje vreme mi pravi probleme...
Nece da jede... Prvo sam mislio da je do granula, pa sam mu ih promenio al' opet nece...
Dajem mu i meso (pilece grudi i junetinu) to pojede al mu uvek nesto ostane...
Npr. ja mu dajem 2 obroka na dan... Ujutru mu dajem meso sa rizom (nekih 300 g) a uvece granule (neki put sa mleko)...
Kada jede ujutru uvek mu ostane 1/3 obroka, a uvece skoro da ne jede... Lizne malo mleko i to je to...
Pitanje je kako bih mogao da naucim psa da bude manje probirljiv, tacnije cime trenutno da ga hranim? ...
Sad da mu samo dajem meso nije resenje...
Nema gliste (ciste je 100%)...
Ako neko ima resenje bio bih mu zahvalan...
Inace pas je visok 65 cm i tezak samo 43 Kg...
Kooonacno sam mu otvorio apetit... Sada kad mu dam da jede (klaicnu porciju) sve pojede, cak i polize ciniju
Uspeo sam da mu nekako sa palentom od kukuruznog brasna ubacim maslinovo ulje... I sada jede ko lud...
Naravno fizicki je aktivan... Jutros smo ja i on presli oko 7 Km ...
Kooonacno sam mu otvorio apetit... Sada kad mu dam da jede (klaicnu porciju) sve pojede, cak i polize ciniju
Uspeo sam da mu nekako sa palentom od kukuruznog brasna ubacim maslinovo ulje... I sada jede ko lud...
Naravno fizicki je aktivan... Jutros smo ja i on presli oko 7 Km ...
Vlado brate gde mogu da nadjem maslinovo ulje,da probam i ja sa mojim stenetom.
Neee ti......ona je mala i ne treba joj.
Opet mi nesto mrljavi kada jede,vrucina je ovde kod mene..Ne znam da li da je stavim u frizider dok ne pojede (sala)![]()
Maslinovo ulje ima da se kupi u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici....Vlado brate gde mogu da nadjem maslinovo ulje,da probam i ja sa mojim stenetom.
Za one koji imaju prvog psa kao zreli ljudi....nekoliko saveta
1.Nemojte forsirati psa da jede ako neće jer bolje je da je malo mrškastiji nego debeo zbog opterećenja skeleta koji se tek razvija. Kod No je jakovažna prva godina života i tada ne napraviti grešku.
2.Bolje je pokretljiv i zainteresovaniji za rad, u vašem sličaju vežbice poslušnosti jer ste još mali, ako mu želudac nije pretovaren. Pored toga, halapljivije uzima keksić ili kreker kao nagradu za poslušnost i tu halapljivost, tačnije slast dok jede poslasticu pamti i vezuje za ispravno odradjenu komandu.
3. Sa psom koji se tek najeo se ne radi, ne ide u šetnju, ne trči, ne tera se da skače .....zato se pas hrani pred njegovo vreme za odmor, koje uklopite sa svojim...isto kao i ljudi, oni kad se najedu vole da odremaju vareći hranu. Pred treninge, izložbe, lov ili duža putovanja kolima....pas se ne hrani. Ništa štenetu neće biti iako preskoči jedan obrok.
4. Ono što je izuzetno važno je da mladi vlasnici shvate sledeće.....bićete oduševljeni kada vaše štene prvi put preskoči neku malu preponu jureći za lopticom ili kad skoči u vis za bačenim drvetom ili vašom rukom ....poželećete da probate sa višljom preprekom....pas će vas poslušati jer ste alfa.....nemojte pokušavati sa skokovima i preskocima jer tu stradaju noge, zglobovi, kukovi...isuviše je visoka cena za oboje....samo kotrljajte lopticu po zemlji, ne bacajte u vis... ima vremena. Štene se, dok je štene, ne uči fizičkim vežbama već mentalnim.
Ja ko neka baba žvaka......ali prosto imam neku potrebu ovo da napišem...verovatno samo moja intuicija...ali poslušaću je, nikom ne smeta![]()
Zdravo svima, nov sam na forumu i zaista mi se svidjaju sve slike sa psima. Imam vec jednog NO, koji ima sedam godina. Zeleo bih da kupim jos jedno stene, ali ne znam kako bi ga upoznao sa Largom (pas koji je kod mene), jer on laje i na ljude i na bilo koje zivotinje prodju ispred kapijeJos od kada je bio stene mi smo vozili autom sa nama, ali nikada nije nosio oglicu i nije naviknut na setnje, veoma se plasi kada vidi ogrlicu i povodac. Znam da vi imate dosta iskustva sa vasim psima, pa sam se nadao da mi mozete pomoci
I izvinite ako sam vas malo udavio
![]()
Postavio bih neke slike, ali ne znam kako. Da li moze mala pomoc? Teta Ljiljo, vidim da vas tako oslovljavaju na forumu hvala vam puno na savetu, Largo laje na pse, ali kada je dosao jedan prijatelj sa terijerom (u pitanju je zenka) potrcao je ka njoj i poceo da lize i mlati repom, tada nije pokazivao, kao ni sada neku mrznju prema manjim psima.