Nemacki ovcar

Ljiljo .....ja sam se razbolio.... psi su ti kao iz enciklopedije :D
al sad me podsjeti ....ovaj kavkaski ovcar... ja sam cuo o toj rasi sve najgore.... ima ga moj prijatelj....to je strasno....kad je pusten ne smijes da pridjes kapiji ,100 metara zaobilazimo oko kuce koliko laje.... ne slusa taj nikoga, sta oce to radi, a nema niko u porodici njegovoj ko bi mogao da bude autoritet i da mu pokaze ko je gazda....ovako Buran (to mu je ime) je bukvalno gazda.
btw : sad ce mi rodjendan :D stize mi pas xD al sto mi je blize rodjendan ...to dani duze traju.....trudim se da prespavam maksimalno kolko mogu...al sad imam tolko energije da bi volu rep mogau ischupat :D ne mogu docekat

Sto se tice kavkavskog ovcara moras uzet u obzir da je on Rasa koja je do nedavno bila divlja pa se jos izgradjuje bliskost sa ljudima i suzbijaju te divlje osobone...E sad on je vrlo nepovjerljiv prema stranicima to sigurno i Ne preporuceje se ako u porodici ima dece jer ih on smatra nizim clanom copora...:D Al ovaj pas stvarno voli svog vlasnika i Ko ima iskustva sa psima ne bi trebalo da ima problema....:D Tolika ja znam!! Ahh sjetih se kako je meni bilo kad sam trebao da dobijem psa uhhh Iscekivanje :dash::dash::dash:

Pozdrav za sve ljubitelje NO :) Ja sam Marko iz Zrenjanina i ponosan sam vlasnik steneta NO starog 2.5mes,njegovo ime je Hač.Pa bih vas zamolio ako mozete da mi pomognete malo...prvenstveno sto se tice ishrane i odgoja.Trenutno ga hranim raznovrsno...malo kuvane domace hrane i granule happydog.Ali u dilem sam sa kolicinom obroka,ne mogu da procenim koliko je dovoljno,mislim u gramima za tu uzrast steneta!??? Jos uvek ga hranim 4 puta dnevno...

Pozdrav za sve ljubitelje NO :) Ja sam Marko iz Zrenjanina i ponosan sam vlasnik steneta NO starog 2.5mes,njegovo ime je Hač.Pa bih vas zamolio ako mozete da mi pomognete malo...prvenstveno sto se tice ishrane i odgoja.Trenutno ga hranim raznovrsno...malo kuvane domace hrane i granule happydog.Ali u dilem sam sa kolicinom obroka,ne mogu da procenim koliko je dovoljno,mislim u gramima za tu uzrast steneta!??? Jos uvek ga hranim 4 puta dnevno...

Ја сам свог пса у том узрасту хранио 3 пута дневно. За грануле имаш дневну дозу на паковању претпостављам, а сад за кувано, па то онако, од ока, он сад једе ко блесав вероватно. Најбоље је да се посаветујеш са ветеринаром колико би он требао да има кила у том узрасту па онда да га мериш и тако пратиш његов напредак.

Ја сам свог пса у том узрасту хранио 3 пута дневно. За грануле имаш дневну дозу на паковању претпостављам, а сад за кувано, па то онако, од ока, он сад једе ко блесав вероватно. Најбоље је да се посаветујеш са ветеринаром колико би он требао да има кила у том узрасту па онда да га мериш и тако пратиш његов напредак.

Trenutno kupujem granule koje su pakovane na kg..happydog a na njima nema nikakva skala :( samo pisu sastojci koje sadrze! Hač ima 9.5kg danas sam ga bas merio.Sve u svemu mislim da je sve OK!? :) samo sto je jako poceo da gricka sve zivo,mislim grickao je i ranije ali sad bas ima jak stisak pa malo i boli :) Sta da radim? Ja sam nov na forumu,pa izvinite ako sam malo dosadan xD :) Stavicu slike za koji dan :))

Sto se tice kavkavskog ovcara moras uzet u obzir da je on Rasa koja je do nedavno bila divlja pa se jos izgradjuje bliskost sa ljudima i suzbijaju te divlje osobone...E sad on je vrlo nepovjerljiv prema stranicima to sigurno i Ne preporuceje se ako u porodici ima dece jer ih on smatra nizim clanom copora...:D Al ovaj pas stvarno voli svog vlasnika i Ko ima iskustva sa psima ne bi trebalo da ima problema....:D Tolika ja znam!! Ahh sjetih se kako je meni bilo kad sam trebao da dobijem psa uhhh Iscekivanje :dash::dash::dash:

Ne znam odakle ti to za kavkazca.To nikako nije tacno.Pas je onakav kakvim ga mi nacinimo.Kavkazac je izvandredan cuvar,to stoji.

Poslednja izmena:
Ljiljo .....ja sam se razbolio.... psi su ti kao iz enciklopedije :D
al sad me podsjeti ....ovaj kavkaski ovcar... ja sam cuo o toj rasi sve najgore.... ima ga moj prijatelj....to je strasno....kad je pusten ne smijes da pridjes kapiji ,100 metara zaobilazimo oko kuce koliko laje.... ne slusa taj nikoga, sta oce to radi, a nema niko u porodici njegovoj ko bi mogao da bude autoritet i da mu pokaze ko je gazda....ovako Buran (to mu je ime) je bukvalno gazda.
btw : sad ce mi rodjendan :D stize mi pas xD al sto mi je blize rodjendan ...to dani duze traju.....trudim se da prespavam maksimalno kolko mogu...al sad imam tolko energije da bi volu rep mogau ischupat :D ne mogu docekat

Fala......ovo dvoje, Nera i Meš, su polovina čopora :zcepanje:
Kavkaski ovčaj je........ovčar hahahah
Odličan pas čuvar, ali kao i svi ovčari solista......malo više solista. Traži veliko dvorište, nezainteresovan za lopticu ili igračke kao i za igru.....izuzetno privržen gazdi, stabilan, jak i ozbiljan pas sa kojim nema zezanja ni u naznakama......odličan čuvar i težak za dresuru jer ga vodi nagon. Nepreporučljiv za novopečene vlasnike pasa. Vlasnik ovog šteneta ima malu decu......mada znam za slučajeve da ne voli decu čak ni iz porodice koja ga odgaja. Iako je to slučaj kada nije radjeno sa psom već je on bio u drugom dvorištu odvojen od porodice, dakle mnogo sam. Ono što je interesantno kod svih pasa čuvara koji su u principu solisti je da nikako ne smete da ga izolujete jer tako samo potpomažete njegovu asocijalnost. Dakle, uz porodicu maksimalno vremena koje možete priuštiti. U povoljnijoj poziciji su psi koji žive u stanovima jer su svo vreme uz gazde ili bar u okruženju koje zajedno koriste.....ali oni koji su u dvorištima po ceo dan sami......e, tu se javljaju problemi koje gazda mora rešiti.

Moram priznati da se kod Ajaksa vidi da polako sazreva i izrasta u ono o cemu sam sanjao, a to je u pravog Nemackog Ovcara!Po prvi put od kad idem u setnje sa njim, mogu da kazem da mi je milina da ga setam.Ide lepo, ne vuce...uz nogu bez greske.Sta god nas omete u setnji, treba mi jedna rec da mu vratim koncentraciju.Na prelazimo besprekorno staje kad i ja...ma milina :cool:
A o ponasanju u dvoristu, stvarno nemam sta da kazem osim da ga pohvalim :D
Na svaki sum i zvuk trci da proveri, ja kazem cekaj on ceka...
Jes da sam ga nahvalio...al sta cu kad je moj :hahaha:

Zdravo, nov sam ovde , imam nemackog ovcara starog 3 meseca i mnogo je nestasan , e sad ,on gura glavu gde stigne cesto je i zaglavi ..zanima me da li postoji mogucnost da on povredi usi i da mu se ne podignu...hvala :think:

Zdravo, nov sam ovde , imam nemackog ovcara starog 3 meseca i mnogo je nestasan , e sad ,on gura glavu gde stigne cesto je i zaglavi ..zanima me da li postoji mogucnost da on povredi usi i da mu se ne podignu...hvala :think:

Vidi nema sanse da on sam povredi usi jer ih on sam spusti i tako ih brani...E sad ga grubo hvatas ili tako nesto opet je mala sansa da se prelomi hrskavica

Trenutno kupujem granule koje su pakovane na kg..happydog a na njima nema nikakva skala :( samo pisu sastojci koje sadrze! Hač ima 9.5kg danas sam ga bas merio.Sve u svemu mislim da je sve OK!? :) samo sto je jako poceo da gricka sve zivo,mislim grickao je i ranije ali sad bas ima jak stisak pa malo i boli :) Sta da radim? Ja sam nov na forumu,pa izvinite ako sam malo dosadan xD :) Stavicu slike za koji dan :))

ТО што грицка све живо, вероватно га муче зуби па зато, купи му ону коску у пет шопу за зубе, па ће са њом да се занима :) Па иди на сајт произвођача хране, тамо би требало да буду дозе и ја мом псу узимам храну на килу(додуше другог прозизвођача) и на њиховом сајту има колико би требало пас дневно да узима гранула.

Moram priznati da se kod Ajaksa vidi da polako sazreva i izrasta u ono o cemu sam sanjao, a to je u pravog Nemackog Ovcara!Po prvi put od kad idem u setnje sa njim, mogu da kazem da mi je milina da ga setam.Ide lepo, ne vuce...uz nogu bez greske.Sta god nas omete u setnji, treba mi jedna rec da mu vratim koncentraciju.Na prelazimo besprekorno staje kad i ja...ma milina :cool:
A o ponasanju u dvoristu, stvarno nemam sta da kazem osim da ga pohvalim :D
Na svaki sum i zvuk trci da proveri, ja kazem cekaj on ceka...
Jes da sam ga nahvalio...al sta cu kad je moj :hahaha:

Pa.....to je to.......milina :klap::klap::klap:

Pa stene je kod mene 1,5 mesec,a sad sam mu tek uzeo kalcijum...CAL-D-PHOS.Ne znam treba li uz svaki obrok po tableta ili...??? :)

Те таблете обично иду по килажи, види шта пише на паковању или питај ветеринара, пошто не постоји универзално правило за све, већ се таблете разликују, да ли једна иде на 10кг тежине пса или 2 итд :)

22032011365-1.jpg

Једна сликица од јуче :)

Баш леп пас :)
Него, јел истрчава неко псе са бициклом ? Ми смо кренули од ове недеље, Нера је лепо прихватила идеју. Свима препоручујем овај вид истрчавања :)

И кога занима, овде има програм тренинга : http://www.siriusdog.com/ausdauerprufung-ad.htm

Poslednja izmena:
Хвала вам Марко и Вакашине :)
Ја мог пса још нисам кренуо истрчавање бајсом, још је сав луд и јури све живо по улици, тако да имам неки осећај да када би видео мачку да би ја полетео са бајса :)

Имам у плану да удомим једно штене. Интересује ме, колико је ова раса опасна по децу и старије људе, познате и не познате. Разумем да је врло битна дресура пса.

Имам у плану да удомим једно штене. Интересује ме, колико је ова раса опасна по децу и старије људе, познате и не познате. Разумем да је врло битна дресура пса.

Zavisi koliko vremena nameravas da provodis sa njim...Sam pas u dvoristu bilo koje rase bi postao sam sebi gazda...Nemacki ovcar obozava djecu posebno onu koju on smatra svojom porodicom....Znaci ako provedes dosta vremena sa njim ne bi trebalo da ima problema...Vazno je da se pas od malih sapa xD socijalizuje sa ostalim psima i ljudima..

Дејане, тешко да постоји раса која је нежнија и вернија према својим газдама (или особама које познаје). Мој Раф (за који дан пуни две године) свакога од нас испрати било да крене на посао па долази за 8-9 сати, или иде у продавницу па се враћа за 10-15 минута и свакога од нас дочека и обрадује се као да га није видео годинама; а рецимо, моју ташту, која не живи са нама и долази у посету 1-2 пута недељно, то је неописиво, он њу буквално олиже од радости, провлачи се између ногу (што није баш згодно јер она није баш нека висина :-) али ко може да му замери), одмах трчи по своју лоптицу и гура јој у руке...
На непознате реагује као прави чувар, нарогуши се, лаје...У дворишту не трпи никог страног, ни птице (голубове, вране, чавке, гавране), мачке га излуђују, срећа да није још ни једну стигао; на комшије реагује различито: неке, једноставно "трпи" односно "подноси", а на неке лаје и режи; не знам шта ти мислиш о томе, али ми смо га таквог и замишљали кад смо га узимали :-)

Pa u potpisu kolege Raffa sve lepo piše :)

I moje je mišljenje, Dejane, da ne treba da oklevaš. Ali (uvek ima ovo "Ali"), vodi računa da budeš Alfa. I kolega Luka je u pravu, socijalizacija je jako bitna!

Back