Nemacki ovcar

Ma kakvi kasno.Mislim da je najbolje do 6 meseca.A ja kad sam moju uzeo,vec je znala da laje.I nije se bojala gluposti.Naviknuta 2put da jede.Naviknuta na box.I znala je da da sapu i da ode u kucu...

Objasni mi onda koja je to rasa Vucjak?

"Vucjak" je termin koji, u srpskom/hrvatskom/bosnjackom :dash: potice iz Bosne, nastao krajem II Svetskog Rata, kada su Nemacki ovcari bili najomrazenija rasa pasa u SFRJ zato sto su ih koristili gestapovci i SSovci po logorima i kampovima. Posto su licili na vukove a bili trenirani za napade na ljude odutd i taj termin. Hvala bogu pa je "drug" Tito imao Reksa koji je postao sinonim za najboljeg psa u komunisticki uredjenom drustvu kakva je bila SFRJ po je mrznja nestala, a i pomogao je film "Vuk samotnjak". Nesto slicno se desavalo i u Engleskoj, gde su naziv German Shepherd promenili u "Aslatian Shepherd", gde rec Aslatian ima znacenje vucijeg psa - Vucjaka.

Ala sam pametan :rotf:...

Evo da vas jos malko davim sa slikama Ajka!Danas smo opet bili na Zlatiboru...

Ovo je u nekoj cevi...prvo nije hteo da udje ali se polako oslobodio pa smo mu bacali lopticu sa kraja na kraj cevi... :)

Komsija na Zlatiboru ima NO starog 9 meseci.Odvedemo Ajka da se upozna sa Ajsom,ali komsija nije kod kuce a Ajs u boxu...naravno krece obostrano lajanje iz daljine jos.Ja Ajka primaknem boxu,onda su se onjusili kroz resetke i komsijin Ajs prestane da laje iz boxa ali ovaj moj blento nastavi da laje! :???: Ajs je iz boxa stalno cvilio,pretpostavljam zeljan igre (mahao je repom razdragano) a ovaj moj samo laje...cak se u jednom trenutku Ajs povukao u zadnji deo boxa kao da se uplasio Ajka!Majko mila kakav je ovaj moj razbojnik!! :dash:

"Vucjak" je termin koji, u srpskom/hrvatskom/bosnjackom :dash: potice iz Bosne, nastao krajem II Svetskog Rata, kada su Nemacki ovcari bili najomrazenija rasa pasa u SFRJ zato sto su ih koristili gestapovci i SSovci po logorima i kampovima. Posto su licili na vukove a bili trenirani za napade na ljude odutd i taj termin. Hvala bogu pa je "drug" Tito imao Reksa koji je postao sinonim za najboljeg psa u komunisticki uredjenom drustvu kakva je bila SFRJ po je mrznja nestala, a i pomogao je film "Vuk samotnjak". Nesto slicno se desavalo i u Engleskoj, gde su naziv German Shepherd promenili u "Aslatian Shepherd", gde rec Aslatian ima znacenje vucijeg psa - Vucjaka.

Ala sam pametan :rotf:...

Bosnjacki jezik! :dash:

Dogac,

Baš je lep duša mala.Vodi ga opet kod komšije pa polako sa njima dvojicom.Što vam je lepa priroda tamo.:D
Da li si pogledao sa onog sajta položaj tela i repa psa da bi znao kako se oseća tvoj pas pri susretu sa dugim psom. Poučno i korisno.

Znaš kako je bilo lepo juče na Zlatiboru!!Toplo,sunčano...video sam sajt ali ne mogu da ocenim pošto nisu bili u kontaktu.Za to malko vremena što su se njušili kroz žicu od boxa mahala su oba repom,kao da im je do igre!
Moji ga vode za vikend opet na Zlatibor,pa će ih upoznati...nadam se! :)

Imam pitanje i da mi odgovori neko veoma iskusan ko je imao barem nekoliko nemackih ovcara.
Moj trogodisnji nemacki ovcar je perfektan.Ne mogu da mu nadem ni jednu manu.
Tacan je u svemu u cemu je gresim, uvek je priseban, svaka reakcija mu je odmerena
i promisljena,za tri godine ni jednom ga nije obuzeo nekontrolisan bes, sto se meni cesto desi, tako da se u tom smislu nadopunjujemo.On je moj glas razuma.
Medutim od pre izvesnog vremena pokazuje netrpeljivost prema deci.
On je poznat i omiljen pas u kraju,a uz to negovan je i ima izgled plisane igracke, pa mu deca frontalno pritrcavaju dok on privezan negde sedi napeto prateci kada cu se ja vratiti.
Vec se nekoliko puta desilo da poskoci u nameri da im nikako ne dopusti da ga dohvate,a pokazuje i zube.Moje pitanje je- koliko u ovom ponasanju ima stvarne opasnosti?

e danas smo dobili papire za kera...napokon su stigli posle 2 meseca.....inace ime u rodovniku mu je SONY heheh

e da imam jedno veoma bitno pitanje..kada N.O mogu da pocnu da jedu sve posle koga uzrasta..(moj ima skoro 5 meseci...

i dalje je bolje da uzmem ogrlicu za buve ili da mu dam opet frontline..hvalaa

e danas smo dobili papire za kera...napokon su stigli posle 2 meseca.....inace ime u rodovniku mu je SONY heheh

e da imam jedno veoma bitno pitanje..kada N.O mogu da pocnu da jedu sve posle koga uzrasta..(moj ima skoro 5 meseci...

i dalje je bolje da uzmem ogrlicu za buve ili da mu dam opet frontline..hvalaa

Mali je Nemanja da jede sve ako misliš na hranu koju vi jedete a koja nije začinjena,hleb,koske itd.Mi Mešu koji ima 7 1/2 meseci i dalje dajemo granule sa jogurtom i skuvanom palentom sa šargarepicom i mesom,kožurama.Mislim da se još razvijaju, tj razvija im se skelet i do 10 meseci ću Meša hraniti ovako. Posle će i dalje biti granule ali dodaci će biti razni.Mada kada sam pročitala na onom sajtu od čega se prave granule reših da se vratim skroz na kuvanu hranu ali to znači da ću morati da kupujem vitamine i da mu dajem naknadno jer ih u kuvanoj hrani nema kao u granulama (ako je tačno da ih i tamo ima kako piše na džaku).
Ti mu daj propisanu dozu granula i sve to preli nečim kuvanim ali nezačinjenim ili jogurtom.
Lepo ime Soni a Meš se zove Grando Topolovnički.:hahaha: Šta ćeš:bye:

Hvala Ljiljo puno...

e danas se desila jedna veoma krvava situacija..igrao sam se sa kerom i odjednom vidim krv u njegovim ustima...pogledam sta je kada ono zub neki pri kraju vilice ispao (valjda..)dali mu ti zubi ispadaju ...i koje zube menja kao stene sve ili samo prednje i ocnjake...igrali smo se sa lopticom neverujem da ga je slomiou igri..

Imam pitanje i da mi odgovori neko veoma iskusan ko je imao barem nekoliko nemackih ovcara.
Moj trogodisnji nemacki ovcar je perfektan.Ne mogu da mu nadem ni jednu manu.
Tacan je u svemu u cemu je gresim, uvek je priseban, svaka reakcija mu je odmerena
i promisljena,za tri godine ni jednom ga nije obuzeo nekontrolisan bes, sto se meni cesto desi, tako da se u tom smislu nadopunjujemo.On je moj glas razuma.
Medutim od pre izvesnog vremena pokazuje netrpeljivost prema deci.
On je poznat i omiljen pas u kraju,a uz to negovan je i ima izgled plisane igracke, pa mu deca frontalno pritrcavaju dok on privezan negde sedi napeto prateci kada cu se ja vratiti.
Vec se nekoliko puta desilo da poskoci u nameri da im nikako ne dopusti da ga dohvate,a pokazuje i zube.Moje pitanje je- koliko u ovom ponasanju ima stvarne opasnosti?

Za Odoku,

Da pokusam da resim tvoj problem:

Reakcija tvog psa na decu je takva bas iz razloga sto mu deca trce u zagrljaj, a on ih, pretpostavljam, ne poznaje. Zamisli da tebi pritrci potpuno nepoznat lik i da te zagrli na sred ulice ili u kaficu! Kakva bi tvoja reakcija bila? Slicna, bez sumnje, samo ne verujem da bi mu pokazao zube ;). Pokazivanje zuba je prosto znak upozorenja, nesto kao: "Ne poznajem te, ne znam da li hoces da me povredis, skloni se od mene"! Posto je privezan, ne moze da skloni(sto je logicna reakcija svakog normalnog i umiljtog psa), nema kud pa tako reaguje. Resenje problema je jednostavno, trudi se da ga ne ostavljs samog i privezanog u blizini dece ili ljudi koje on dovoljno ne poznaje, bas zato sto izgleda kao plisana igraca jer to deci govori da je on umiljat i da mogu slobodno da ga maze, da ne bi doslo do "nezeljenih efekata". Sigurno se tako ne ponasa dok ga setas.

Svaki pas, ne vezano za rasu, NORMALAN, MIROLJUBIV pas, tako reauguje u situacijama u kojima nema bas puno izbora.

Ako te zanima moje iskustvo sa nemackim ovcarima, bio sam vlasnik jedne kuje 12 godina i sada imam kuju od 2 godine, tako da se smatram "srtucnim" sto se "nemaca" tice :D

Hvala Ljiljo puno...

e danas se desila jedna veoma krvava situacija..igrao sam se sa kerom i odjednom vidim krv u njegovim ustima...pogledam sta je kada ono zub neki pri kraju vilice ispao (valjda..)dali mu ti zubi ispadaju ...i koje zube menja kao stene sve ili samo prednje i ocnjake...igrali smo se sa lopticom neverujem da ga je slomiou igri..

Ispadaju mu zubi Nemanja. Ne brini to je normalno. Isto kao kod male dece ispadaju mlečni zubi i rastu stalni i pojavi se malo krvi, nije ništa strašno. Samo nemoj da se nadvlačiš sa njim da mu ne povrediš desni jer su nabubrele zato što izlazi novi zub.Slatkiš mali.Izmazi ga:hahaha:

Pojeo je prskalicu za voće,tj crevo od prskalice.:dash: Koliko se sećamo Žika i ja kada smo je poslednji put koristili isprali smo je, ustvari uvek je isperemo posle upotrebe. Nadam se da se idiot nije otrovao.Svako jutro mu pre posla dajem doručak, sačekam da pojede i on dodje da mi se pohvali pa se izmazimo. Jutros ga nisam sačekala nego sam ušla u kuću a on je odmah dohvatio da pravi novi raspored saksija na tremu.:sad2:
Zaboravila sam sinoć da sklonim štrudlu sa orasima pa je Maza noćas pojela.
Samo mi fali da ih oboje vodim na ispiranje stomaka:sad2:Samoubiću se sa njima.

Back