Nemacki ovcar

Ti ne mozes da izvadis rodovnik za psa,to moze samo vlasnik zenke pod uslovom da ga i ona ima,kao i muzijak i da su oboje pozitivno ocenjeni. A vlasnik majke mora prijaviti leglo najkasnije 6 meseci nakon rodjenja.

Znaci ili da on ide da vadi rodovnike ili nista od toga.

Za samu prijavu ti treba popunjena prijava koju mozes naci u zovu i uplatnica,to posaljes na adresu kinoloskog saveza.

Na samu izlozbu sa psom ponesi i pasos sa potvrdom o vakcinaciji protiv besnila koja nije istekla i potrvdom o zdravstvenom stanju psa koju ce ti izdati vet za 600 din i eksterijerno radnu knjizicu.

A ovo oko ponasanja u ringu ce ti bolje objasniti neko ko ima NO

e hvala hvala...nista sad cu da sacekam da mi neko ostalo kaze kako sta ...

E pozz svima ..planiram definitvo da ovoga moga ludaka odvedem sad na Sajam kada bude bila izlozba pasa...do 27.1 moram da uplatim pare za ucesce...

e sad me interesuje sta meni sve treba da bi ga je vodio tamo...ja prvenstveno hocu da ga ocene to moze tamo jel da....video sam pare da se uplate da je vakcinisan i jos neki papri o zdravlju kera tako nesto od veterinara...

sta se tamo radi ja nemam pojma dali ga pregledaju sta pregledaju ako pregledaju ..ili samo treba da neko protruci sa njim ...ajde malo neko da mi pojasni malo

Moj ti je savet da prvo odes i pogledes neku izlozbu jer ces tada videti sta se ocekuje od jednog psa u ringu.
Prvo i naj osnovnije je da je pas socijalizovan i da sudija moze da mu pregleda zube i testise(za muzjaka naravno),a ring dresura je sirok pojam, tako dok ne vidis neces znati sta psa treba da naucis pre nego sto posaljes prijavu.Jos jednom,ne ici grlom u jagode bud zasto jer psa mozes oceniti i u savezu ako ti je stalo samo do ocene a za takmicenje treba mnogo vise.

Moj ti je savet da prvo odes i pogledes neku izlozbu jer ces tada videti sta se ocekuje od jednog psa u ringu.
Prvo i naj osnovnije je da je pas socijalizovan i da sudija moze da mu pregleda zube i testise(za muzjaka naravno),a ring dresura je sirok pojam, tako dok ne vidis neces znati sta psa treba da naucis pre nego sto posaljes prijavu.Jos jednom,ne ici grlom u jagode bud zasto jer psa mozes oceniti i u savezu ako ti je stalo samo do ocene a za takmicenje treba mnogo vise.

sta da gleda testise to bi bilo veoma zanimljivo hehehe hehehehe e nasmejao sam se kao lud ne znam kako bi ovaj reagovao na to heheheheh salim se..ne znam kako bi reagovao na nemam predstavu ...jel moze pas da se dovede kao posetilac da ga uvedem unutra samo da se prosetamo naprimer da vidim kako ce da reaguje

Poslednja izmena:
sta da gleda testite to bi bilo veoma zanimljivo hehehe hehehehe e nasmejao sam se kao lud ne znam kako bi ovaj reagovao na to heheheheh salim se..ne znam kako bi reagovao na nemam predstavu ...jel moze pas da se dovede kao posetilac da ga uvedem unutra samo da se prosetamo naprimer da vidim kako ce da reaguje

Pas mora imati oba testisa da bi bio pozitivno ocenjen a psa mozes dovesti i kao posetilac uz zdravstveni karton(da je zdrav i vakcinisan protiv besnila).

Pozdav svima,

Nov sam na forumu, a vidim da je tema aktivna veoma dugo.

Moja drurgarica ima 12 godina, i pre 20-tak dana su poceli problemi sa zadnjim nogama.
Tesko ustaje, bolovi su prisutni, ali od pre dva dana bas tesko ustaje i jedva hoda. Tuga me ubija, kada je gledam hocu da crknem. :((( Gajim NO vec 17 godina, ovo mi je drugi a imao sam i leglo super kuca.
Sada mi zena javlja od kuce (posto sam na poslu), da je Zoe malo bolje.:zskace:
Dajem joj ARTROSTOP (lekove za humanu upotrebu protiv artritisa), kao i CAFORTAN .On se daje stencima, ali nije i starima na odmet davati ga.
Znam da NO imaju genetski problem sa zadnjim nogama, nije mi cudno. Ona izgleda super, jede super, nije tuzna, malo su joj mutnjikave okice, ali vidi OK, samo noge zadnje uzas.

Molim vas za bilo kakav savet ? Da li da je spricam Vitoligamom? Dok je bila mladja davao sam joj redovno Vitoligam.
Ali sada ne znam kako ce da reaguje na vitamine putem spricanja ?!
Ili ako ima neko neki predlog sta da joj dajem jos?

Zelim Vam svima sto i sebi.
Vladimir

Poslednja izmena:
sta da gleda testite to bi bilo veoma zanimljivo hehehe hehehehe e nasmejao sam se kao lud ne znam kako bi ovaj reagovao na to heheheheh salim se..ne znam kako bi reagovao na nemam predstavu ...jel moze pas da se dovede kao posetilac da ga uvedem unutra samo da se prosetamo naprimer da vidim kako ce da reaguje

hehehehehe i mene si nasmejao :rotf:
Isto vazi i za nas, nemam pojma ni ja kako bi ovaj moj reagovao. I ja sam hteo da prvo udjem kao posetilac, pa ako bude odmah frke, da izadjem neprimetno i u miru.. i veselju :rumenko:

Pozdav svima,

Moja drurgarica ima 12 godina, i pre 20-tak dana su poceli problemi sa zadnjim nogama.
Tesko ustaje, bolovi su prisutni, ali od pre dva dana bas tesko ustaje i jedva hoda. Tuga me ubija, kada je gledam hocu da crknem. :((( Gajim NO vec 17 godina, ovo mi je drugi a imao sam i leglo super kuca.
Dajem joj ARTROSTOP (lekove za humanu upotrebu protiv artritisa), kao i CAFORTAN .On se daje stencima, ali nije i starima na odmet davati ga.
Znam da NO imaju genetski problem sa zadnjim nogama, nije mi cudno. Ona izgleda super, jede super, nije tuzna, malo su joj mutnjikave okice, ali vidi OK, samo noge zadnje uzas.

Molim vas za bilo kakav savet ? Da li da je spricam Vitoligamom? Dok je bila mladja davao sam joj redovno Vitoligam.

Vladimir

Nadam se iskreno da nije displazija - ima li hd snimak kukova?
Uf, to je veliki problem sa NO, u stvari najveci...
Nego, veterinar mi je pre par dana ispricao da ima veliki problem sa dva kucova na selu,
pokusava da ih podigne na zadnje noge. Radi se o pulinima. Jednog je skoro podigao /doduse jos uvek na zadnjim nogama hoda kao robot/ a za onog drugog nije bas optimistican...
Dijagnoza je - prehlada, i to za vreme onih hladnih noci, - 17, - 18 stepeni.
Eto, ne znam, i to se desava.
:(

Sto se tice lekova, za humanu upotrebu ili za psecu, moj savet je da konsultujes veterinara. I to onog kojji ce malo da se udubi u problem sa kujicom.
Mislim da forum ne sluzi dobro za davanje takve vrste saveta, pogotovo ne od nas koji smo laici. Steta je sto nam se ne prikljuci neki veterinar pa jos ljubitelj NO,
ali sta je tu je...

Poslednja izmena:
Pozdav svima,

Vladimir
Pozdrav svima....
Imala sam isti problem... imam kerušu, zlatni retriver, u maju će napuniti 14 godina..Letos su počeli problemi sa kretanjem, jesenas već nije mogla na zadnje noge... morala sa da joj dignem zadnjicu da bi mogla da krene da obavi svoje potrebe...da udje u kuću nije mogla sama ... na stepenicama je išla prednjim nogama a ja sam nosila zadnjicu, a na dole sam je baš morala nositi... Na savet veta, kupila sam u humanoj apoteci lek koji u 2 tablete- to je dnevna doza , sadrži glukozamin sulfat 1000 mg, kondroitin sulfat 400 mg i MSM 600 mg- metil -sulfit-metan... Prve rezultate sam videla posle 4 sedmice upotrebe...pa sam kupila i drugo pakovaje ( 90 tableta- 45 dana) i evo je ona potrči kad smo napolju... na stepenice sama ide samo je treba malo pridržavati radi njene sigurnosti..Može sama da ustane iz ležećeg položaja, što donedavno nije mogla... ja sam ovde na forumu plakala... već sam mislila da joj nema pomoći.. a evo je sad ... Ako imaš još neko pitanje u vezi ovoga, radu ću ti odgovoriti detaljnije... mojoj keruši je pomoglo...

.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima....
Na savet veta, kupila sam u humanoj apoteci lek koji u 2 tablete- to je dnevna doza , sadrži glukozamin sulfat 1000 mg, kondroitin sulfat 400 mg i MSM 600 mg- metil -sulfit-metan... Prve rezultate sam videla posle 4 sedmice upotrebe...pa sam kupila i drugo pakovaje ( 90 tableta- 45 dana) i evo je ona potrči kad smo napolju... na stepenice sama ide samo je treba malo pridržavati radi njene sigurnosti..Može sama da ustane iz ležećeg položaja, što donedavno nije mogla... ja sam ovde na forumu plakala... već sam mislila da joj nema pomoći.. a evo je sad ... Ako imaš još neko pitanje u vezi ovoga, radu ću ti odgovoriti detaljnije... mojoj keruši je pomoglo...

.

Kako se zove lek, reci mi molim te?!
Kuca je bolje danas.:sanke: Sto se tice displazije, kada je ocenjivana 2000 god. (od strane sudije Obrada *******) dobila je peticu i titulu prvaka razreda mladih (ntermedia razred do 18 meseci).
On nije rekao nista lose, osim sto je naglasio da bi joj oko trebalo biti malo tamnije, ali sobzirom da je tada imala 15 meseci pripisao je to nezrelosti i bio je u pravu.
Uglovanje zadnjih i prednjih nogu ocenio je odlicno, kao i dosta dobar iskorak u kasu.

Sobzirom na onaj hladni talas od pre 20-tak dana (-17,-18), a da nije spavala u boksu, jednostavno njen je izbor bio takav, mislim da mozda je malo pehladila. U sustini od tada problem ozbiljnije i postoji.

Kako god bilo, mojoj kuci je bolje i to je ono vazno drugo mi nije bitno...

Hvala na odgovorima.
Vlada

Kuca je bolje danas.:sanke: Sto se tice displazije, kada je ocenjivana 2000 god. (od strane sudije Obrada *******) dobila je peticu i titulu prvaka razreda mladih (ntermedia razred do 18 meseci).
On nije rekao nista lose, osim sto je naglasio da bi joj oko trebalo biti malo tamnije, ali sobzirom da je tada imala 15 meseci pripisao je to nezrelosti i bio je u pravu.
Uglovanje zadnjih i prednjih nogu ocenio je odlicno, kao i dosta dobar iskorak u kasu.

Sobzirom na onaj hladni talas od pre 20-tak dana (-17,-18), a da nije spavala u boksu, jednostavno njen je izbor bio takav, mislim da mozda je malo pehladila. U sustini od tada problem ozbiljnije i postoji
.

Hvala na odgovorima.
Vlada

Samo kad je kuci bolje... moguće da se prehladila, ona je već u godinama kada su osetljivije na hladnoću..Poslala sam ti pp. z:)

Sobzirom na onaj hladni talas od pre 20-tak dana (-17,-18), a da nije spavala u boksu, jednostavno njen je izbor bio takav, mislim da mozda je malo pehladila. U sustini od tada problem ozbiljnije i postoji.

Hvala na odgovorima.
Vlada
I moja Lola cesto santa...pa sam pisala ovde na forum.Ako je displazija netrebas da joj dajes nikakav kalcijum jer to utice da se displazija jo s vise poveca.Ova moja je sad prestala pa je nisam vodila na snimanje,ali ako jos se najd Boze stanje pogorsa treba da je vodis...

I moja Lola cesto santa...pa sam pisala ovde na forum.Ako je displazija netrebas da joj dajes nikakav kalcijum jer to utice da se displazija jo s vise poveca.Ova moja je sad prestala pa je nisam vodila na snimanje,ali ako jos se najd Boze stanje pogorsa treba da je vodis...

Kao sto rekoh pre par dana, al' ponovicu, ne igrajte se sa svojim psima, bar ne na ovaj nacin: pravac veterinar. z:hm:

I ja mislim kao Cilius.......svako šantanje, ćopanje, nepravilno stajanje na bilo koju nogu pri hodu, trčanju ili skakanju je ili usled fizičke povrede ili usled bolesti. Treba da pogledate sami ili sa veterinarom. Kad kažem sami, mislim na povrede tipa posekotine, poderotine, ako možete sami sanirate, a ako ne možete ili ne vidite nikakvo oštećenje onda pravac vet.

Back