Nemacki ovcar

Slusam vas ja sve,i hvala vam na savetima. Pridrzavacu se toga. Nego me interesuje,jel normalno to sto ko kod da dodje kod mene u kucu ili u dvoriste ne dira nikoga. Jel ona nema cuvarski instinkt ili je to do toga kako sam je ja vaspitavao. Inace sta znam, kad god je pokazivala agresivnost ja sam joj dreknuo.

@ Raffa : kakve duracell baterije. Nije mi jasno???

Inace juce sam probao da je setam bez povoca,i za cudo isla mi je svo vreme pored noge. Nije se udaljavala vise od metar od mene,al uglavnom mi je isla uz nogu.Nikoga nece da dira,mozda ako neko pridje da ga onjusi,i uopste nije agresivna. Jel to dobro,sto nije agresivna? Inace plase se od njenog samog izgleda,jer nemacki ovcar je.

Šala prijatelju, aluzija na TV reklamu za baterije.

Slusam vas ja sve,i hvala vam na savetima. Pridrzavacu se toga. Nego me interesuje,jel normalno to sto ko kod da dodje kod mene u kucu ili u dvoriste ne dira nikoga. Jel ona nema cuvarski instinkt ili je to do toga kako sam je ja vaspitavao. Inace sta znam, kad god je pokazivala agresivnost ja sam joj dreknuo.

Generalno stvar zavisi od toga jesi li ti ili neko od tvojih u dvoristu il ne.Ako jesi, onda to nejavljanje nije problem vec vrlina. A ako je kuca prazna i mislis da bi neko mogao da udje i izadje bez da se trzne, onda je to potencijalni problem.Postoji jos jedna kategorija ovcara i ostalih, meni najdraza, a scenario je sledeci: pusta bez glasa coveka da udje, a na pola puta se javlja rezanjem. Tip hoce nazad ili napred, a rezanje se pojacava.Ako tip ne reaguje na rezanje, pas pocinje i da rezi i da se priblizava.U takvom stanju drzi tipa sve dok ne dodje neko od ukucana, pa makar to trajalo i satima. Za ovo je pored genetskih predispozicija potrebna cesto i dodatna obuka, ali to je prava stvar :cool:

Imam jos jedan problem sa onom mesankom,znam da njima nije ovde mesto sli mi mi je najsigurnije da ovde pitam.Vec nekoliko sati lezi i nece da ustane.Samo lize stomak i trese se.Normalno jede i pise,cini mi se kao da je slaba na zadnji noge.Da li imate slicna iskustva i da li mislite da je slucaj za veterinara?

Imam jos jedan problem sa onom mesankom,znam da njima nije ovde mesto sli mi mi je najsigurnije da ovde pitam.Vec nekoliko sati lezi i nece da ustane.Samo lize stomak i trese se.Normalno jede i pise,cini mi se kao da je slaba na zadnji noge.Da li imate slicna iskustva i da li mislite da je slucaj za veterinara?

Da nije skotna?
U svakom slucaju veterinar ne moze da skodi. Lakse mi je da kaze nije nista nego zasto niste dosli ranije

Obavestenje na sajt ANOJ-a
Obaveštavamo sve vlasnike koji su prijavili svoje pse za Državni Šampionat Srbije u Zemunu 11.10.2009(nedelja)

da je došlo do promene mesta održavanja izložbe: Šampionat će se održati na fudbalskom stadionu BSK u Batajnici ul. Majora Zorana Radosavljevića (preko puta osnovne škole i crkve)

Back