Nemački lovni terijer

Da, ali kod tako plemenitih pasa lovci primenjuju silu... to je njima dresura nlt-a..... Odgledao sam ovak snimak, malo sam preskočio..... rekoh, na treće ponavljanje, uz nagradicu je naučio sedi i daj šapu (teeeško štene je bio sa 3, 5 meseca)... i to ne kroz dve odvojene komande, zajedno brate: sedi, daj šapu...tako, brao, dobar pas.....
kako ga uči ovaj...u 20 ponavljanja??? I 20 minuta...ša je pas, gloop? Čemu služi komanda "pravi se mrtav"....šo da se pravi mrtav, da se zabavljamo???
Aportiranje lovačkim psima i tragačima je urođeno, kad sam mu dao lopticu u stanu...sam je doneo..i donosio da je bacam ponovo..nisam reč rekao, sam je tražio......isto smo odmah radili u parku...nije imao problema sa povodcem... imao je protiv flexija, koji sam mu stavio da vidim kako ide kod skroz malog tj mladog psa...glup potez sa moje strane... ( : ..vozio se automobilom odmah posle 2 injekcije....
al to je veći pas od NLT-a.....NLT ne može da se kupi hranom... labrador može i masnim ćebetom....a sila nlt-u budi il agresiju prema svima ili poriv da ode... sa ovim mojim labom moram da vežbam hod uz nogu, ubi me cimajući i da ne naskače na ljude i naročito sitnu decu!!! (koji pokažu iole interesovanje)..... msm, znam da će da prođe za mesec-dva, al je teško podneti, sad već ima oko 25 kg sa 5 meseci..blago nama....

- - - - - - - - - -

to cima ko bager.. ( :

- - - - - - - - - -

E, kako se informišem i skupljam info...isto preko yt...gledam šta drugi rade...mada mi svi govore da je to normalna razigranost štenaca...što sam znam....al bih ja malo da ubrzam....vidim da može....mnooogo strpljenja i rada nešto manje sa psima...

:)

Razne komande nisu samo za zabavljanje , vec su i medjusobno povezivanje i stvaranje poverenja ...

Ko ima volje i slobodnog vremena , neka ga odvoji i neka "prelista" i druge materijale ...

Cisto u edukativne svrhe ...

Hvala na pomoći! Ipak mora na dresuru kod profesionalca. To mi je mnogo bolja varijanta nego da ga socijalizuju stariji lovački psi kako su lovci predlagali.
Ja sam u Zajecaru ( zapravo moj brat, ali kao da je bio i moj) imala tog terijera, ali nije imao veze s lovom. Istovremeno je s njim ( imao je mozda
6 nedelja) doslo i jedno mace pa su i spavali zajedno, zagrljeni tako da sa mackama nikada nije bilo problema, ali je inace bio nezgodan do zla
Boga. Ja sam ga vodila u setnju bez povoca, nikada nije napadao na ulici druge pse ( ljude i tako nikada), ali ako bi neki pas bio na teritoriji
koju je ons smatrao svojom, pa cak i kad bih ga vodila kod drugih ljudi koji su imali pse, tu je bilo sve na krv i noz.
Nece tu pomoci ni dresiranje,a ovim lovcima i da ne govorim, to je u principu pas koji slusa samo jednog gazdu, a u ovo slucaju je to tvoj
muz. Morate da ga drzite u nekom boksu, drugu mogucnost ne vidim, ili u kuci, a sve ostale zivotinje u boksovima.

Ima ona svoj boks a uskoro će i druga imati.
Kad bude išao prvi put lov neka je povede pa će videti kako se ponaša. Biće tu i drugih pasa, to nas brine.
Mnogo me bre brine taj vas pas, jer, kazem imala sam jednog koga sam volela iznad svega, a stvarno je bio mnogo nezgodan.
Nece on na "terenu" praviti nikakve probleme, za to ne brinite nista. Ja bih vam savetovala da ga izvodite u " setnju" jer ce te tek na ulici
kada budete sretali druge pse, ljude, decu, videti kakav je njegov " karakter". Ja sam 100% sigurna da ga na ulici niko nece zanimati niti
ce bilo koga popreko pogledati. Ovaj kao " moj" pas koji je odavno i pokojan bio je najvernije i najodanije stvorenje koje sam ikada srela,
a imala sam pse, imam i sada svog divnog Romea ( pre njega Otela), ali je ovaj ostao i mom muzi i meni u uspomeni i secanju kao neki simbol
za vernost i ljubav psa.

Mi smo nju izvodili u šetnju ali živimo na kraju mesta, gde je odmah atar. Tamo nije imala prilike da sretne bilo koga. Znala je da se odvoji ali na dozivanje se vrati.
Tek kada s njom setate mozete da vidite da li je stvarno agresivna ili samo posesivna. Mnogi su psi ljubormorni
kada vlasnik mazi nekog drugog psa,
mozda je i kod nje samo takav problem. Ja sam sa ovim svojim ( zajecarskim) shvatila da njega uopste
ne zanima ulica, njuska za svoj racun, ali samo da nema pasa na njegovoj teritoriji, a to je dvoriste.

Back