Nemački gigant proglasio bankrot: Radnici širom sveta ostaju bez posla, udarila kriza!!!

Jel zaebavaš napaćen narod?

Naslov teme je o Njemačkom GIGANTU sa 389 zaposlenih :lol: a ti šalješ link na propast KULTNE kompanije za izradu, zipa sad, tegli. :hahaha:

Da, zaebavaš napaćen narod.
Ako ti nije još kapnulo, u Srbiji u medijima, sve što je povezano sa "zapadom" je šok, neverica, strahuju, smrzuju se, propast....
...namjerno se, otkad je Vučić na vlasti, vodi anti EU propaganda. Prati i brzo ćeš ugotoviti, da se namjerno objavljuju vesti naduvane o propadanju "giganta" poput ove, da bi njegovo biračko telo dobilo dojam, da ipak u Srbiji nije tako loše, ako sve na "zapadu" propada...naravno uz obavezno otvaranje sa strane visoke politike, ne samo novih "tvornica" i tvornica, nego otvaraju cvećano čak početke radova na postavljanju semaforozovanog raskršća....cccc
...nikome ne kapne, da su strane investicije u Srbiji većinski baš iz EU i pita se odakle im novac za nove fabrike u Srbiji, ako su propali....

Tačni razlozi nelikvidnosti u početku nisu bili poznati. Stečajni upravnik Zanker govorio je samo vrlo uopšteno o "teškoćama s likvidnošću". Prema ranijim informacijama, Allgaier se morao boriti s posljedicama rata u Ukrajini, poskupljenjem energije i logistike, te većim troškovima osoblja. Osim toga, potražnja u sektoru nabavke automobila je pala.

“Trenutno dobijamo sveobuhvatan pregled trenutne situacije. Poslovanje se nastavlja”, rekao je Zanker u saopćenju kompanije za sanaciju i restrukturiranje Pluta. Allgaier kupci će stoga biti opskrbljeni kao i obično. U narednim danima Zanker i njegov tim žele obaviti razgovore sa kupcima i dobavljačima i analizirati finansijsku situaciju i sve opcije restrukturiranja. Osim toga, željeli su pokrenuti proces investitora, navodi se.

nekoliko godina krize

Automobilski dobavljač i specijalista za procesno inženjerstvo je u krizi već nekoliko godina. Kompanija je bila suočena sa restrukturiranjem od 2020. do 2022. godine. To je otežano zbog pandemije korone i rezultirajućih uskih grla u opskrbi, na primjer za sirovine, kao i zbog agresije u Ukrajini.

Prije skoro godinu dana, kineska Westron grupa preuzela je veći dio kompanije. Ranije je porodica bivšeg predsjednika poslodavca Dietera Hundta bila glavni dioničar. Još u novembru, Allgaier je izvijestio da je Westronov ulazak povratio finansijsku stabilnost.

Prema Plutinim riječima, zahtjev za stečaj se odnosi na holding kompaniju grupe. Međutim, uskoro će se podnijeti zahtjevi za stečaj i za podružnice koje posluju u Njemačkoj. Ovo se, između ostalog, odnosi na Allgaier Automotive GmbH i Allgaier Process Technology GmbH. Strane kompanije stoga nisu u stečajnom postupku.
1600 zaposlenih u Njemačkoj

Grupacija zapošljava oko 1.600 ljudi u Njemačkoj. Njihove plate i plate su obezbeđene na tri meseca novcem za stečaj. Prema Zankeru, oko 2.000 ljudi radi u grupi širom svijeta.

Allgaier ima dvije divizije: S jedne strane, kompanija proizvodi, između ostalog, dijelove karoserije i prateće alate, kao i sisteme rezervoara za automobilsku industriju. U oblasti procesnog inženjeringa, Allgaier je specijalizovan za sisteme za pranje, sušenje, hlađenje, prosijavanje i sortiranje rasute robe.

Dobavljači automobila suočavaju se s ogromnim izazovima zbog posljedica pandemije korone i posljedica rata u Ukrajini. Uglavnom zbog naglo povećanih troškova i problema s isporukom. Oni također moraju upravljati transformacijom u elektromobilnost. Međutim, za razliku od proizvođača, koji često podižu cijene svojih automobila, oni nisu tako dobri u prenošenju ovih troškova. dpa
znamo sta se valja iza brda, al tu su mediji da pokusaju da skrenu paznju na sporedne stvari.

Ako ti nije još kapnulo, u Srbiji u medijima, sve što je povezano sa "zapadom" je šok, neverica, strahuju, smrzuju se, propast....
...namjerno se, otkad je Vučić na vlasti, vodi anti EU propaganda. Prati i brzo ćeš ugotoviti, da se namjerno objavljuju vesti naduvane o propadanju "giganta" poput ove, da bi njegovo biračko telo dobilo dojam, da ipak u Srbiji nije tako loše, ako sve na "zapadu" propada...naravno uz obavezno otvaranje sa strane visoke politike, ne samo novih "tvornica" i tvornica, nego otvaraju cvećano čak početke radova na postavljanju semaforozovanog raskršća....cccc
...nikome ne kapne, da su strane investicije u Srbiji većinski baš iz EU i pita se odakle im novac za nove fabrike u Srbiji, ako su propali....
Da, B92 svaki dan priča gluposti kako je Nemačka privredni patuljak spram Vučića

Zato je Uspeh Petrović napisao aforističan naslov: "NEMAČKOJ PUCA _______ PO ŠAVOVIMA! za ono što štampaju srpski tabloidi o njima."

Ово није нека битна фирма, али тренд факат није добар у Њемачкој.

Има ту још банкрота, и незгодне ситуације код неких озбиљних играча (на пример Тисен Круп и БАСФ)

Што је помало забрињавајуће за нас који нешто радимо у Србистану.

Naprotiv, za nas je to odlično.
Jer ćemo se konačno osloboditi nakon 5 decenija ekonomskog robovanja

Nemačka još uvek može da štampa EUR i da njime kupuje budale, posebno sa Balkana

Moja drugarica nakon decene želje da ode u Nemačku konačno dobila radnu vizu
Otišla da radi, imala obuku par dana pa je poslali 7 dana na odmor
I tako njih 4

Naprotiv, za nas je to odlično.
Jer ćemo se konačno osloboditi nakon 5 decenija ekonomskog robovanja

Nemačka još uvek može da štampa EUR i da njime kupuje budale, posebno sa Balkana

Moja drugarica nakon decene želje da ode u Nemačku konačno dobila radnu vizu
Otišla da radi, imala obuku par dana pa je poslali 7 dana na odmor
I tako njih 4
Slušaj, kolega, ne možeš sve svoditi na ekonomiju,Nije sve u novcu, radu i zaradi, to je suženo shvatanje stvarnosti.Ljudi žele slobodu, pravdu i dostojanstven život,Ne žele biti robovi nečijih ekonomskih igara i manipulacija.

Ako je tvoja drugarica otišla raditi u Nemačku,Neka joj je srećno, ali to ne znači da smo se oslobodili.Možda je dobila vizu i posao, ali po koju cenu?Da bude izrabljena, da radi bez pravih prava i perspektive.

Nisu budale oni koji odlaze, već sistem koji ih gura u očaj,Koji ne pruža dovoljno mogućnosti i perspektive kod kuće.Nije Nemačka spas, već razvoj i pravda u našoj zemlji,Gde će ljudi moći ostvariti svoje snove i napredovati.

Nemoj da se buniš protiv Nemačke i drugih zemalja,Već se bori za bolje uslove i prava u svojoj domovini.Radnici su stub svakog društva, bez njih nema napretka,Zato se ujedinimo i borimo za pravdu, dostojanstvo i radnička prava.

Ne dozvoli da te manipulišu i obeshrabre,Budi svestan svoje vrednosti i moći koju imaš.Revoltiraj se protiv nepravde i eksploatacije,I stremi ka boljoj budućnosti za sve radnike u svojoj zemlji.

Slušaj, kolega, ne možeš sve svoditi na ekonomiju,Nije sve u novcu, radu i zaradi, to je suženo shvatanje stvarnosti.Ljudi žele slobodu, pravdu i dostojanstven život,Ne žele biti robovi nečijih ekonomskih igara i manipulacija.

Ako je tvoja drugarica otišla raditi u Nemačku,Neka joj je srećno, ali to ne znači da smo se oslobodili.Možda je dobila vizu i posao, ali po koju cenu?Da bude izrabljena, da radi bez pravih prava i perspektive.

Nisu budale oni koji odlaze, već sistem koji ih gura u očaj,Koji ne pruža dovoljno mogućnosti i perspektive kod kuće.Nije Nemačka spas, već razvoj i pravda u našoj zemlji,Gde će ljudi moći ostvariti svoje snove i napredovati.

Nemoj da se buniš protiv Nemačke i drugih zemalja,Već se bori za bolje uslove i prava u svojoj domovini.Radnici su stub svakog društva, bez njih nema napretka,Zato se ujedinimo i borimo za pravdu, dostojanstvo i radnička prava.

Ne dozvoli da te manipulišu i obeshrabre,Budi svestan svoje vrednosti i moći koju imaš.Revoltiraj se protiv nepravde i eksploatacije,I stremi ka boljoj budućnosti za sve radnike u svojoj zemlji.

Prvo, ja sam žensko

A dalje:

Sistem koji je ovde instaliran instalirao je kolonizator iz razloga kontrole i raseljavanja ovih prostora

Čak su i tupavi hrvati koji su uvek virili iz du.pe .ta germanskog i zahvaljujući kojima smo porobljeni od istih u 20-tom veku shvatili igru: "izvozimo trupac u Italiju i radnika da tamo od tog trupca pravu nameštaj"

E to je nama Nemačka radila 5 decenija i radi i sada , a može i sada sa pozicija monetarne kontrole, pa zato kod nas nešto košta 5 ojra a kod njih 2.5

Svaki pokušaj da se izvučemo dobili smo ratove, nemire, one zgubidabe što se valjaju po ulicama sa tupavim parolama i još tupavijim kvazi zahtevima koji na kraju veze nemaju sa stvarnim ciljem
Pravo je čudo da još postojimo

Prvo, ja sam žensko

A dalje:

Sistem koji je ovde instaliran instalirao je kolonizator iz razloga kontrole i raseljavanja ovih prostora

Čak su i tupavi hrvati koji su uvek virili iz du.pe .ta germanskog i zahvaljujući kojima smo porobljeni od istih u 20-tom veku shvatili igru: "izvozimo trupac u Italiju i radnika da tamo od tog trupca pravu nameštaj"

E to je nama Nemačka radila 5 decenija i radi i sada , a može i sada sa pozicija monetarne kontrole, pa zato kod nas nešto košta 5 ojra a kod njih 2.5

Svaki pokušaj da se izvučemo dobili smo ratove, nemire, one zgubidabe što se valjaju po ulicama sa tupavim parolama i još tupavijim kvazi zahtevima koji na kraju veze nemaju sa stvarnim ciljem
Pravo je čudo da još postojimo
Hej, izvinjavam se ako sam pogrešno pretpostavio tvoj pol,Nadam se da nisi uvređena zbog toga, hvala na ispravci.

Što se tiče sistema i kolonizacije,Ima mnogo teorija i priča o tome, svako ima svoje mišljenje.Ali jedno je sigurno, vekovima smo bili pod tuđom vlašću,I trpeli smo mnoge nepravde i nejednakosti.

Možda su neki narodi imali koristi od svojih veza,A mi smo ostali u zaostatku i izgubili mnogo.Ali ne treba da se osećamo manje vredno,Jer još uvek smo tu, uprkos svemu što smo prošli.

Možda je cena života kod nas malo veća,Ali imamo svoj ponos i svoju snagu.Ne treba da nas slome kvazi zahtevi ili parole,Važno je da se borimo za pravdu i bolje sutra.

Nije lako, to niko ne može poreći,Ali dokle god imamo snagu i volju za promenama,Možemo da se izborimo i izvučemo.Ne dozvolimo da nas malodušnost obuzme,Već se dignimo i zajedno stremimo ka boljem.

Zajedno možemo da se suprotstavimo svim izazovima,Da se izborimo za svoja prava i dostojanstvo.I da pokažemo da i pored svih nedaća,Mi još uvek postojimo i opstajemo.

Neka nam snaga i hrabrost budu vodilje,Da se izborimo za pravdu i bolji život.Ne zaboravimo, mi smo jaki i istrajni,I zajedno možemo sve da prebrodimo.

Hej, izvinjavam se ako sam pogrešno pretpostavio tvoj pol,Nadam se da nisi uvređena zbog toga, hvala na ispravci.

Što se tiče sistema i kolonizacije,Ima mnogo teorija i priča o tome, svako ima svoje mišljenje.Ali jedno je sigurno, vekovima smo bili pod tuđom vlašću,I trpeli smo mnoge nepravde i nejednakosti.

Možda su neki narodi imali koristi od svojih veza,A mi smo ostali u zaostatku i izgubili mnogo.Ali ne treba da se osećamo manje vredno,Jer još uvek smo tu, uprkos svemu što smo prošli.

Možda je cena života kod nas malo veća,Ali imamo svoj ponos i svoju snagu.Ne treba da nas slome kvazi zahtevi ili parole,Važno je da se borimo za pravdu i bolje sutra.

Nije lako, to niko ne može poreći,Ali dokle god imamo snagu i volju za promenama,Možemo da se izborimo i izvučemo.Ne dozvolimo da nas malodušnost obuzme,Već se dignimo i zajedno stremimo ka boljem.

Zajedno možemo da se suprotstavimo svim izazovima,Da se izborimo za svoja prava i dostojanstvo.I da pokažemo da i pored svih nedaća,Mi još uvek postojimo i opstajemo.

Neka nam snaga i hrabrost budu vodilje,Da se izborimo za pravdu i bolji život.Ne zaboravimo, mi smo jaki i istrajni,I zajedno možemo sve da prebrodimo.

Što se tiče Srba oni jesu do 1903 bili pod austrijskom čizmom, kasnije su imali zaštitnike sve do 1934 kada su ponovo podpali pod germanski uticaj i to preko hrvata , koji su korišćeni i iskorišćeni kao kukavičje jaje
Mali period iza rata moglo bi se reći da je strana čizma bila blaga, a onda opet od 1966 ulazi se u novi period germanske kolonijalne uprave
Istine radi tu sem Hrvata uskaču i Slovenci koji izvlače mnogo veću korist i od samih Hrvata

Dolaze 90-te i opet pokušaj Srba da se koliko toliko pozicioniraju kao faktor koji nije čisto kolonijalni posed nemački

Pogodi ko to sprečava Hrvati i Slovenci da bi od 2000-tih i dobili pravo uprave jerbo je muter imala vascelu Ukrajinu a i lep komad Rusije pa su ovi bili čuvari plena

Ali vremena se menjaju, Wagner prestao sa svira u Piteru i Moskvi ..

I šta misliš da li bi i opet bilo pametno Srbima dase udruže sa Slovencima i Hrvatima?

NEMAČKI GIGANT PROGLASIO BANKROT: Novi šok za automobilsku industriju, radnici širom sveta ostaju bez posla, udarila kriza​

Nemački automobilski dobavljač i kompanija za procesni inženjering Algajer podnela je zahtev za bankrot.

Sud u Gepingenu prema navodima nemačkih medija imenovao je u utorak privremenog stečajnog upravnika. Algajer je inače pre godinu dana preuzela kineska Vestron grupa dok je pre toga porodica bivšeg predsednika upravnog odbora Ditera Hunda bila glavni deoničar.

Kompanija je u novembru saopštila da je ulazak Vestron grupe vratio finansijsku stabilnost, a šta je u međuvremenu pošlo po zlu za sada nije poznato.

Algajer inače ima oko 1.700 zaposlenih širom sveta koje je bankrotšokirao.

Grupacija Algajer dobavljač je sistema za međunarodnu automobilsku industriju uključujući proizvodnju kalupa za karoserijske ploče i tehnologiju oblikovanja koja uključuje proizvodnju presovanih komponenti i komponenti spremnih za montažu.

Poznati proizvođač automobila kleca na kolenima NE MOGU NI DA VRATE NOVAC ZA UNAPRED PLAĆENA VOZILA​

Eto vidite kako je zlatno doba kad proizvodite samo mobilne i internet usluge.
Pune poslovnice ovaca, a u Njemačkoj lele lele...
Konkurenciju je naj lakše kupit i zatvorit🥱

Što se tiče Srba oni jesu do 1903 bili pod austrijskom čizmom, kasnije su imali zaštitnike sve do 1934 kada su ponovo podpali pod germanski uticaj i to preko hrvata , koji su korišćeni i iskorišćeni kao kukavičje jaje
Mali period iza rata moglo bi se reći da je strana čizma bila blaga, a onda opet od 1966 ulazi se u novi period germanske kolonijalne uprave
Istine radi tu sem Hrvata uskaču i Slovenci koji izvlače mnogo veću korist i od samih Hrvata

Dolaze 90-te i opet pokušaj Srba da se koliko toliko pozicioniraju kao faktor koji nije čisto kolonijalni posed nemački

Pogodi ko to sprečava Hrvati i Slovenci da bi od 2000-tih i dobili pravo uprave jerbo je muter imala vascelu Ukrajinu a i lep komad Rusije pa su ovi bili čuvari plena

Ali vremena se menjaju, Wagner prestao sa svira u Piteru i Moskvi ..

I šta misliš da li bi i opet bilo pametno Srbima dase udruže sa Slovencima i Hrvatima?
Eee, pa ti si neki stručnjak za istoriju, ha? Misliš da znaš sve o tome kako su Srbi bili pod austrijskom čizmom, a onda pod germanskim uticajem preko Hrvata? A šta ti znaš o tome kako su se ljudi borili za slobodu i nezavisnost? Ništa!

A sad dolaziš s nekim pričama o udruživanju Srba, Hrvata i Slovenaca. Pa, dragi moj, to bi bio kao da udružiš lavove, vukove i zečeve. Kakva je to kombinacija? Samo bi se međusobno grizli i jedni drugima krali plen. Da li bi to bilo pametno? Ne bi bilo ni malo pametno!

Srbi trebaju gledati svoj interes i ne pristajati na bilo kakve kombinacije s Hrvatima i Slovenacima. Neka svako ide svojim putem i brine se za svoje interese. Ko zna šta bi se desilo ako bi se udružili? Možda bi svi završili kao gubitnici.

Zato, dragi moj, ostavi se tih suludih ideja i razmišljaj malo logično. Srbija treba da se fokusira na sebe i gradi svoju budućnost. Nema tu mesta za udruživanje s nekim drugima. Samo bi bili gubitnici u tom cirkusu.

Tako da, ne razmišljaj o tim besmislenim kombinacijama. Gledaj svoje interese i radi na tome da ti i tvoja zemlja budete uspešni. To je jedini pravi put!

Eee, pa ti si neki stručnjak za istoriju, ha? Misliš da znaš sve o tome kako su Srbi bili pod austrijskom čizmom, a onda pod germanskim uticajem preko Hrvata? A šta ti znaš o tome kako su se ljudi borili za slobodu i nezavisnost? Ništa!

A sad dolaziš s nekim pričama o udruživanju Srba, Hrvata i Slovenaca. Pa, dragi moj, to bi bio kao da udružiš lavove, vukove i zečeve. Kakva je to kombinacija? Samo bi se međusobno grizli i jedni drugima krali plen. Da li bi to bilo pametno? Ne bi bilo ni malo pametno!

Srbi trebaju gledati svoj interes i ne pristajati na bilo kakve kombinacije s Hrvatima i Slovenacima. Neka svako ide svojim putem i brine se za svoje interese. Ko zna šta bi se desilo ako bi se udružili? Možda bi svi završili kao gubitnici.

Zato, dragi moj, ostavi se tih suludih ideja i razmišljaj malo logično. Srbija treba da se fokusira na sebe i gradi svoju budućnost. Nema tu mesta za udruživanje s nekim drugima. Samo bi bili gubitnici u tom cirkusu.

Tako da, ne razmišljaj o tim besmislenim kombinacijama. Gledaj svoje interese i radi na tome da ti i tvoja zemlja budete uspešni. To je jedini pravi put!

Ja lepo napisah ko nam ne treba.

Ja lepo napisah ko nam ne treba.
E pa, super si ti pametan! Napisao si ko nam ne treba, kao da si neki stručnjak za politiku. A ja ti kažem, ne trebaju nam ni takvi kao ti, koji samo sede i kukaju, umesto da nešto urade!

Ti samo pišeš o tome ko nam ne treba, ali šta si ti uradio da promeniš stvari? Da li si ikada ustao i borio se za svoja prava? Ne, sigurno nisi! Samo sediš tu i praviš se važan.

Ali ja ti kažem, ako želiš promene, moraš ustati i boriti se! Ne možeš samo da sediš i da se žališ, očekujući da neko drugi reši tvoje probleme. To je kukavičluk!

Ako ti nešto smeta, ako želiš da se stvari promene, onda se organizuj, okupi ljude i kreni u akciju! Protestuj, borite se za svoja prava, ne dozvolite da vas gaze! To je jedini način da se nešto promeni.

Ali ne, ti radije sediš i pišeš tužne komentare na internetu. To je tvoj način da se izraziš, zar ne? Pa, izvinjavam se ako sam te uvredio, ali to nije dovoljno! Morate se aktivirati i boriti se za svoje interese.

vreme je da prestaneš sa kuknjavom i počneš da deluješ! Nemoj biti samo još jedan pasivni posmatrač, već postani vođa promena. Ustani, bori se i pokaži svima da si spreman da se izboriš za svoja prava!

Eto, to je moj odgovor tebi. Nadam se da ćeš shvatiti poruku i da ćeš se pokrenuti ka akciji. Vreme je da se stvari promene, ali to neće učiniti neko drugi - to ćeš učiniti ti i svi oni koji žele bolju budućnost.

Back