Nemački bokser

• Začetnik teme Začetnik teme B@mbi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sama nabavka psa je ubedljivo najmanja stavka. I šta kad se taj pas sutra razboli? Eutanazija? Čak i ako ima šanse za izlečenje? A bokseri su ipak psi krhkog zdravlja, skloni problemima sa varenjem (uključujući i torziju želuca), sa očima, s obzirom na dimenzije i zabranu kupiranja i sa kukovima, takođe i tumorima...

Pa naravno da se treba voditi racuna o psu...govorite mi kao da cu tog psa zlostavljati, znam da bokseri podlijezu raznim bolestima i da im ne odgovaraju prevelike vrucine, bar sam tako procitala.......mnogi imaju pse pa ih drze na lancu i u uslovima bolje da ne pricam i niko ne obraca paznju na to???? Potrazila sam pomoc ovdje nadajuci se da ce neko izaci u susret.

U svakom slucaju Vama zelim da ispunite tu svoju zelju i da se posluzite sa ovim dobronamernim "podpitanjima i preporukama" koji su , budite uvereni u to - sasvim dobronamerni i prema Vama i prema cetvoronoznom ljubimcu kojeg ocekujete .
Ako niste do sada , mozete to i sada - prelistajte strenice i teme kojih ovde ima poprilicno i u vezi su sa tim divnim cetvoronoznim bicima , pocev od izbora , pocetnih koraka , prvih dana u svom novom domu ...
Srecno ! :bye:

Naravno da nismo bili zlonamerni, samo smo želeli sve najbolje i za tog psa i za njegove buduće vlasnike. Inače, i moj muž je veterinar pa se ipak ne usuđujem da usvojim isluženog hrta sa trkališta recimo.

Jos uvek nisam resio problem sa ocima mog boksera Bruna,jedno oko mu je potpuno pobelelo drugo samo u sredini...ako neko ima neki savet bio bih mu zahvalan,stavljao sam mu razne kapi,masti..nista.Vet je rekao Ulkus ociju..pa leci li se to necim sem operacijom??Hvala unapred

Jesi siguran za dijagnozu? Ulkus je čir na latinskom. Teško da postoji neradikalna metoda saniranja katarakte, na žalost.

Inače, sinoć sam prisustvovala operaciji šestogodišnjeg mužjaka boksera koji je u trbušnoj duplji imao najmanje 2-3l tečnosti, a zbog tumora, a zbog testisa koji se nije spustio u skrotalnu vreću na vreme. Sve u svemu, divni psi ali jako, jako osetljivi. :(

Evo ga

Prilozi

• 1439585766897.jpg
    1439585766897.jpg
    36,7 KB · Pregleda: 9
  • 1439585782202.jpg
    1439585782202.jpg
    31,1 KB · Pregleda: 9
Jesi siguran za dijagnozu? Ulkus je čir na latinskom. Teško da postoji neradikalna metoda saniranja katarakte, na žalost.

Inače, sinoć sam prisustvovala operaciji šestogodišnjeg mužjaka boksera koji je u trbušnoj duplji imao najmanje 2-3l tečnosti, a zbog tumora, a zbog testisa koji se nije spustio u skrotalnu vreću na vreme. Sve u svemu, divni psi ali jako, jako osetljivi. :(
Ja malo proguglah, puni su bokserski forumi problema sa tom dijagnozim.

Boxer Ulcus
Nazalost i ovde niko ne zna kako da to leci, kapljice i obavezno sredstvo protiv bolova, to se malo smiri, ali se opet pojavi. Mozda da mu se stavi na to oko
neka zastita. Izmedju ostalih i atropin kapljice 1"% rastvora.

indolentes Ulcus i pod ovim imenom se vodi ta bolest, to je neki genetski defekt, a posto se najcesce javlja kod boksera otuda i ime boxer ulcus.

Koje kapi?Znate li nekakvu terapiju?Sve sto sam do sada stavljao nije dalo ucinka...hvala Vam unapred.(mada mi nesto i ne lici uporedjenje sa ovim sto on ima,gledao sam slike na netu,njemu je komplet oko belo a ne zeleno sto svi opisuju)

Poslednja izmena:
Koje kapi?Znate li nekakvu terapiju?Sve sto sam do sada stavljao nije dalo ucinka...hvala Vam unapred.(mada mi nesto i ne lici uporedjenje sa ovim sto on ima,gledao sam slike na netu,njemu je komplet oko belo a ne zeleno sto svi opisuju)
I nema tu leka, nazalost, ili se samo regenerise ili se pas muci s tim do kraja zivota.

Ima u ovom linku slika obolelog oka, ima tu raznih variijacija, cak je i najcesce slucaj poptpuno belog oka, kao sto je kod tvog psa.
To se nekada i popravi, ali se vrati ponovo. Ja ne znam ( zaista pojma nemam) kako bi bilo da pas potpuno oslepi na to oko,
jer slepilo psu nikako ne smeta. Moj je ( sada i pokojan pas) bio slep valjda i zadnje dve godine svog zivota, ( usput i gluv), ali to njemu nije nista smetalo,
Da li je tvoj pas star?
http://www.tierärzte-duisburg-mülheim.de/archiv17.htm

Bruno ima 2 godine....
U bre, pa to je stvarno bas strasno i tuzno, mislla sam da je mator pas.
Sta da ti pametno kazem? Sigurna samda postoje i specijalisti za oci ( kodpasa), ali ih u Krusevcu sigurno nema,
ja bih pozvala veterinarski u Beogradu i pitala gde ima takog specijaliste pa bih psa odvela tamo.
Ima nekog struganja roznjace, onda je neko vreme mir, ali to rade zaista samo specijalisti.
Ako je neka uteha, a znam da nije, to se povlaci, ali se ponovo javlja. Ja bih zato isla obavezno na konsultaciju
kod nekog specijaliste.
Ja mogu da potrazim imena tih kapljica i da ti ih posaljem, ali kako sma vec napisala nikome nisu pomogle u smislu
za ototalno odstranjenje te bolesti.

Back